16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosella olympiabägi käytössään Skotlannin reikäpelikilpailussa

Mikko Ilonen kohtaa torstaina ensimmäisessä pelissään Korean Jin Jeongin, joka on päässyt jatkoon vain yhdessä viimeisistä 45:sta lyöntipelikilpailustaan European Tourilla

Loppuviikosta toista kertaa pelattava Aberdeen Asset Paul Lawrie Match Play on ”korvike” vuonna 2014 elinkaarensa päähän tulleelle legendaariselle Volvo World Match Play Championshipille. Palkintopotin pienuus, miljoona euroa, sekä ajankohta suurten kisojen välissä karsivat varsinaiset supertähdet tapahtumasta.

Nimekkäimmät pelaajat ovat Ryder Cupiin tähyävät Englannin Matthew Fitzpatrick ja Chris Wood sekä kovaan vireeseen noussut Ruotsin AlexNoren.

64 osallistujan kisassa ei pelata alkulohkoja, finalistit pelaavat neljän päivän aikana kuusi peliä Archerfied Golf Linksin kentällä, joka sijaitsee Muirfieldin kentän lähistöllä

Ilonen kohtaa tallikaverinsa

Mikko Ilonen saavutti lokakuussa 2014 pidetyssä Volvo World Match Playssa  uransa suurimman ykköstilan.

Ilonen kukisti avauskierroksen tappionsa ( Joost Luiten) jälkeen Graeme McDowellin, Alexander Levyn,  Victor Dubuissonin, Joost Luitenin, sekä finaalissa Henrik Stensonin. Palkintorahaa lyötiin tilille 600 000 euroa, tästä virallisiksi ET:n ansioiksi laskettiin 375 000.

Lyöntipelikisoissa Jin Jeongin peli ei pysy kasassa kuin hetkittäin. Otteluun Mikko Ilosta vastaan hän lähtee altavastaajana. Kuva Getty Images

Lyöntipelikisoissa Jin Jeongin peli ei pysy kasassa kuin hetkittäin. Otteluun Mikko Ilosta vastaan hän lähtee altavastaajana. Kuva Getty Images

Torstaina kello 15.10 hän kättelee ykköstiillä samaa manageritoimistoa, Sportsyardia käyttävän korealaispelaajan Jin Jeongin. 26-vuotias Jeong nousi kuuluisuuteen voittamalla 2010 ensimmäisenä aasialaispelaajana Amateur Championshipin Muirfieldissa ylivoimaiseen tapaan  kymmenen vuotta Ilosen ykköstilan jälkeen.

Saman kauden Open Championshipissa Jeong loisti St.Andrewsissa. Hän oli häikäisevän hyvä ja paras amatööreistä. Sijaluvuksi tuli 14.

Ammattilaiseksi siirryttyään alku näytti lupaavalta. Jeong voitti yhden ET:n kisan Australiassa, Etelä-Afrikassa hän oli 2014 alkuvuodesta kakkonen. Loukkaantuminen kaudella 2015 syöksi Jeongin pelin uriltaan.

Kuluvalla kaudella nimen perään on kirjattu poikkeuksetta kirjaimet MC. Reilun kahden vuoden jaksossa 2014-2015 Jeong on selvittänyt cutin vain 45 kisan aikana vain kerran. Tulosten valossa hän on ylivoimaisesti ET:n heikkovireisin pelaaja. Vuonna 2013 saavuttamansa 1+2 vuoden voittokategoria piteni vuodella loukkaantumisen johdosta. Jollei ihmeitä tapahdu, korealainen joutuu hakemaan syksyllä karsinnoista uutta työlupaa ET:lle.

Avauskierroksella Mikko Ilosen ja Jin Jeongin ottelu on ennakkoasetelmiltaan ylivoimaisesti selkein suomalaisen hyväksi. Ottelun voittaja kohtaa joko Edoardo Molinarin tai Maximilian Kiefferin.

Olympialaisissa tavoitteena mitali

”Reikäpelikisa sekä seuraavalla viikolla käytävät olympialaiset ovat kaksi tavanomaisesta poikkeavia tapahtumia. Oma tavoitteeni on saada alkuvuoteen nähden yksi vaihde lisää peliin. Pienestä se on ollut kiinni, pelaaminen oli keskimääärin hyvällä tasolla”, seitsemän kertaa sijoille 12-22 päätynyt Ilonen pohti ennen Skotlantiin lähtöään.

Rion olympialaisiin Ilonen ja Kakko lentävät suoraan Skotlannista. He ovat reikäpelikisan ainoat pelaajat joilla on osallistumisoikeus Brasilian tapahtumaan.

”Olemme Roopen kanssa Riossa kämppiksiä. Edellisen kerran jaoimme samaa huonetta muistaakseni alkuvuodesta 2006 Challenge Tourin kisamatkalla. Olympialaisissa oma tavoitteeni on saavuttaa mitali.  Hyvällä onnistumisella se on täysin mahdollista.”

Ilonen ja Kakko ovat saaneet luvan käyttää jo Skotlannin kisassa virallista olympirenkailla ja Suomen lipulla koristettua bägiä.

”Toivottavasti se antaa lisäfiilistä jo Skotlantiin. Kahden bägin raahaaminen olisikin ollut varsin hankalaa”, Ilonen järkeilee.

Roope Kakolla kokeneita vastustajia

Roope Kakon voitosta Madeiralla tuli tiistaina kuluneeksi yksi vuosi. Kuva getty images.

Roope Kakon voitosta Madeiralla tuli tiistaina kuluneeksi yksi vuosi. Kuva getty images.

Roope Kakolle torstain reikäpeliottelu Ranskan Gregory Havretia vastaan on ensimmäinen sitten alkukauden 2004.

”Amatööriajoilta plakkarissa on kaksi junnujen SM-kultaaa. Silloin oli tilanne vähän sellainen, että ei vastustajaa tuntenut etukäteen. Skotlannissa pelikaverit ovat sellaisia, joiden edesottamuksia ja tekemistä on nähnyt silmästä silmään”, Kakko luonnehtii.

Hän saa torstaina vastaansa 450 ET:n kisaa pelanneen Gregory Havret´n. 39-vuotias ranskalainen on voittanut ET:lla kolmasti ja ansainnut pitkälti yli seitsemän miljoonaa euroa. Uran kohokohta oli toinen sija US Openissa 2010 Graeme McDowellin voittaessa. Seuraavina tuloslistalla olivat Phil Mickelson, Ernie Els, Tiger Woods ja Davis Love III.

Mikäli Kakko kukistaa ranskalaisen klo 12.15 käynnistyvässä ottelussa, perjantaina vastaan asettuu joko isäntämaan Richie Ramsay tai Englannin David Howell, jotka ovat myös kokeneita menestyjiä ja voittajia pääkiertueelta.

”Tähän kisaan ja syyskaudelle päätavoite on hyvien menestysten kautta saada paikka European Tourille myös kaudelle 2017”, Kakko määritteli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje