[14][27]
Kilpagolf

Mikko Ilonen Skandinavian Mastersissa, muut huiput Talmassa

Mikko Ilonen mittailee putteja Kungsängenissä © Getty Images

Alberto BinaghiPasi Purhonen ja Mika Piltz ovat ennakkoon suurimmat suomalaistoivot torstaina Talmassa käynnistyvässä Finnish Challengessa. Viimevuonna ensimmäisen kerran Talmasssa pidetyn kilpailun voitti tuloksella 16 alle parin Ruotsin Klas Eriksson joka ei ole nyt mukana, vaan pelaa samanaikaisesti Skandinavian Mastersia Tukholmassa. Suomalaisia on mukana peräti 23 joista kuusi amatööriä. Pasi Purhonen oli viimeksi ainoa jatkoonpäässyt ammattilaisemme, Purhosen, Mika Piltzin, Kalle Väinölän ja Tuomas Tuovisen suuntaan kohdistuvat torstaista eteenpäin suomalaistoiveet. Pasi Purhonen on yksi suomalaistoivoista.Purhonen nousi väkevästi seitsemänneksi pelattuaan viimeisen kierroksen loisteliaasti tulokseen 66. Piltz menetti pelin ja jatkopaikan yhteen huonoon reikään, Kalle Väinölä putosi myös selkeästi. Tuovinen oli viimevuotisessa kilpailussa 12:s tuloksellaan kuusi alle parin. Kaikki neljä kierrosta pelasivat myös Thomas Sundström (-1) sekä Toni Karjalainen (+3). Talman alkukaudesta huonokuntoista kenttää on viritetty aikaa ja kustannuksia säästelemättä, torstaina pelaajat pääsevätkin erittäin hyväkuntoiselle kentälle. Kilpailussa on mukana peräti kahdeksan tämänvuotista CT:n kisan voittajaa, viimevuonna kenttä-ennätyksen tehnyt Alberto Binaghi on yksi odotetuimmista pelaajista, samoin rahalistaa johtava Lee S. James. -Talman kenttä on yksi suosikeistani.Täällä joutuu lyömään kaikenlaisia lyöntejä, tuuli on mahdollisesti taas hyvin vaikuttava tekijä. Väylät ovat mielenkiintoinen sekoitus, on tasaista ja mäkisempää osuutta, kertoi Binaghi mielipiteenään ennen kisaa jossa hän pyrkii katkaisemaan kolmen vuoden voitottoman jaksonsa. Pasi Purhonen on kolmessa viimeisessä kilpailussaan karsiutunut kahdesti lyönnin erolla ja ollut kerran 17:s, kotikentällään pelaava Purhonen uskoo vireen löytyvän viikonlopuksi. Viimevuonna Pasi oli kolme kertaa kymmenen joukossa, tälläkaudella vastaavaa menestystä ei vielä ole tullut. -Englannissa pelasin oikein hyvin, putit vaan eivät uponneet. Talmassa olosuhteet ovat meille tutut, joten sensuhteen ainakaan ei ole ongelmaa, Purhonen mietti tiistaina. Talma Finnish Challengen voittaja kuittaa 25.000 euroa. Edellisen kerran suomalaispelaaja on voittanut CT:lla vuonna 1997 jolloin Anssi Kankkonen voitti kahdesti. Suomalaiset lähtevät kauden 17:een CT:n kisaan haastajina, ja muiden kuin edellämainittujen suomalaisten sijoittuminen 20:n joukkoon olisi erittäin mieluisa yllätys.

Mikko Ilosella kovaa seuraa Tukholmassa

Mikko Ilonen pelaa kauden 11:n Euroopan Tourin kisansa Tukholmassa Anders Forsbrandin suunnittelemalla Kungsängenin kentällä. Hän on toistaiseksi päässyt neljästi jatkoon ja karsiutunut kuudesti. Colin Montgomerie puolustaa voittoa, Michael Campbell sekä tanskalaiset Anders Hansen, Sören Hansen ja Thomas Björn ovat muut odotetuimmat ulkomaalaiset. Ruotsalaiset odottavat paljon omiltaan, Jesper Parnevik on voittanut kisan kahdesti, Joakim Haeggman kerran. Montgomerie oli jättää jo kisan väliin tuskastuttuaan brittilehdistöön Openin aikana, mutta muutaman päivän rauhoittumisen jälkeen hän vahvisti mukana-olonsa. Mikko Ilonen pelaa ensimmäistä kertaa Kungsängenin kentällä kilpailua. Viimevuonna hän oli Barsebäckissa vaatimattomilla tuloksilla 75-74 vasta 130:s. Rahalistalla lahtelainen on 169:s, tilille on hyvitetty 39.773 euroa.