21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen kärkitaistossa Kiinassa

Mikko Ilosen avaukset pysyivät mainiosti väylillä. Perjantain kierrokselle hän lähtee vain kaksi lyöntiä kärjestä.Kuva Getty Images

Voitto Kiinan avoimissa toisi Mikko Iloselle varman paikan The Players Championshipiin sekä US Openiin. Kakkotilakin saattaa riittää.Kuva Getty Images

Voitto Kiinan avoimissa toisi Mikko Iloselle varman paikan The Players Championshipiin sekä US Openiin. Kakkotilakin saattaa riittää.Kuva Getty Images

Mikko Ilonen (69-68) vahvisti asemiaan Volvo China Openin kärkikymmenikössä perjantain aamukierroksellaan. Hän teki neljä birdietä, joista kolme par-viitosilla selviten ilman bogeja päivästään.
Kahden kierrroksen jälkeen kasassa on yhdeksän birdietä ja avauspäivältä yksi tuplabogey.

”Lyöminen oli karvan verran vapautuneempaa kuin torstaina. Peli oli kokonaisuutena hyvin hapekasta, osuin eilisen tapaan hienosti väyliiin ja viheriöihin. Pari puttia enemmän olisi voinut taipua sisään. Tärkeää oli selvitä ilman bogeja, sillä metodilla pärjää täälläkin. Viikonloppuna on tavoitteena tehdä enemmän birdejä”, Ilonen mietti kierroksensa jälkeen.

Ranskan 23-vuotias Alexander Levy ( -13, 14 reikää pelattuna toista kierrosta) on selvässä johdossa. Kaksi kierrosta pelanneista Ilosen edellä on vain toinen ranskalainen, Raphael Jacquelin.

Tuloslista elää päivän mittaan, iltapäivän pelaajat ovat vasta aloittamassa kierroksiaan. Ilonen tullee kuitenkin olemaan ennen viikonlopun kahta kierrosta kärkikymmenikössä.

Henrik Stenson (71-70) on neljä lyöntiä Ilosen takana, Jason Dufneriin (73-71) on eroa kuusi lyöntä. Avauskierroksen jälkeen johtaneet Alvaro Quiros (67) sekä Simon Dyson pelaavat iltapäivällä.

Roope Kakon peli pysyi torstaita (80,+8) paremmin kasassa. Hän oli 13:n jälkeen perjantain kierrostaan yhden alle.

Teemu Tyry

Mikko Ilonen (69,-3) on avauspäivän jälkeen kymmenen ensimmäisen joukossa Volvo China Openissa. Shenzenissa, Genzon Golf Clubilla pelattavassa kisassa Ilonen pääsi vauhtiin kuudennellä väylällä. Ensimmäisen birdiensä innoittamana hän teki niitä kahdeksaan reikään neljä ja nousi lyönnin päähän kärjestä.
Kylmä suihku ( tuplabogey, kaksi yli parin) tuli 14:lla. Korttiin kirjattiin vielä yksi birdie 17:lla.

’Olen iloinen tavasta jolla pelasin. Tuli paljon väyläosumia ja birdiepaikkoja. Toki hieman lähemmäksi olisi pitänyt päästä joissain tilanteissa. Kolme alle tulos yhdellä tuplabogeylla on kuitenkin hyvä suoritus’, Ilonen maiskutteli kierroksensa jälkeen.

Väyliin hän osui lähes sataprosenttisesti (13/14), viheriöosumia kertyi 15.

Kun avauskierros on vielä hivenen kesken, Ilosen sijoitus on kahdeksas. Vuonna 2010 Ilonen oli Volvo China Openissa neljäs, viimevuonna toinen. Molemmilla kerroilla hän pelasi päätöskierroksen viimeisessä ryhmässä.

Alvaro Quiros tekee paluuta huipulle

Alvaro Quiros voitti kaudella 2011 molemmat Dubaissa käydyt ET:n kilpailut. Potentiaalia 31-vuotiaalla espanjalaisella on varsin pitkälle.Kuva Getty images

Alvaro Quiros voitti kaudella 2011 molemmat Dubaissa käydyt ET:n kilpailut. Potentiaalia 31-vuotiaalla espanjalaisella on varsin pitkälle.Kuva Getty images

Espanjan ”bighitter” Alvaro Quiros (67) johtaa yhdessä Simon Dysonin kanssa. Quiros teki vahvaa nousua maailmanhuipulle vuosina 2007-2011 voittaen jakson aikana kuudesti. World Rankingilla hän oli parhaimmillaan pariin otteeseen 21., nuorukaista pidettiin tulevaisuuden supertähtenä.

Loukkaantumiset pudottivat hänet kärjestä, viimeiset kaksi vuotta ovat olleet erittäin vaatimattomia, World Rankingilla sijoitus on nyt 240. On helppo ennustaa, että Quiros nousee takaisin supertähtien uhkaajaksi saadessaan palaset kohdalleen.

Nimimiehistä Ian Poulter (69) selvisi parhaiten, myös Henrik Stensonilla (71) on tuntuma kärkeen. Jason Dufner joutuu perjantain aamukierroksella pusertamaan päästäkseen jatkoon.

Roope Kakon peli kulki alkuvaiheilla. Neljän birdien ja yhden triplan myötä hän oli kympin jälkeen yhden alle. Seitsemän seuraavaa olivat kovaa koulua Kakolle, joka pelasi ne yhdeksän yli parin. Yhteistulokseksi muodostui 80 (+8), jonka myötä mahdollisuudet jatkoonpääsyyn ovat varsin pienet.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje