26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen ja Roope Kakko rajan väärällä puolella Openin karsinnoissa

Jatkuuko Montyn sarja Openissa? Hän oli 2005 St.Andrewsissa toinen. Paul Lawrie voitti 1999 Carnoustiessa © Getty Images

Shane

Shane Lowryon osoittanut amatöörinä saavuttamansa Irlannin mestaruuden jälkeenkin olevansa pelimies &copy Getty Images

MIkko Ilosen avauskierros Sunningdalen vanhalla kentällä maanantaina jätti hänet takaa-ajajan rooliin. Tulos 68 oli kuusi lyöntiä Shane Lowryn tulosta heikompi. Roope Kakko pelasi samanaikaisesti vaativamman New Coursen tulokseen 69.

Toisella Ilosen mahdollisuudet menivät jo ulosmenossa, tuplabogeyn myötä hän kiersi yhdeksikön tulokseen +3, mahdollisuudet top-teniin ja St.Andrewsin kisaan nousemiseksi olivat menneet. Viimeisen yhdeksikön Ilonen pelasi hurjasti neljä alle, tämä nosti hänet 21:ks(68-69)i, eli ensimmäiseen neljännekseen 96 pelaajan joukossa. Toisenlaisessa tilanteessa tulos voisi tuoda pienen hymynkin, nyt raja onnistumisen kohdalla kulki kymmenennen pelaajan nimen jälkeen.

-Päivä oli lyömisen osalta vaikea, tuli ihmeellisiä suorituksia jotka veivät pohjan huipputuloksen tekemiseltä.Puttaaminen sensijaan kulki, tunne palloon asettumisessa oli hyvä. Upotin paljon putteja, nekin jotka eivät menneet reikään, menivät varsin läheltä, Ilonen summaili esitystään.

Hän lentää tiistaina Suomeen, treenaa Timo Rauhalan kanssa ja matkustaa lauantaina San Fransiscoon joss viettää pari päivää ennen Pebble Beachiin sirtymistä.

Roope Kakon toinen kierros helpommalla Old Coursella oli vaisu (73). Kakko matkustaa Lontoosta Skotlantiin, osallistuu sielllä CT:n kisaan ja vielä Ranskan Aa St. Omer Openiin joka on ET:n ja CT:n yhteiskisa.

Shane Lowryn lisäksi karsinnoista saivat kutsun St.Andrewsiin kokeneista pelaajista mm. Colin Montgoerie, Andrew Coltart, Thomas Björn ja Marcel Siem.

Montylle osallistumiskerta varsinaiseen kisaan on jo 21:s perättäinen, joten skotin huulilla on varmasti leveä hymy. Thomas Björn on Montyn tavoin sijoittunut Openisa kakkoseksi , Marcel Siem voitti uusinnan viimeisestä paikasta, kuusi miestä kisasi yhdestä lipusta. Siemille voitto oli balsamia haavoille, hän putosi sunnuntaina Walesin avoimissa sunnuntaina kärkipaikalta kahdeksanneksi.

Teemu Tyry

Mikko Ilonen tavoittelee maanantaina yhtä kymmenestä paikasta British Openiin 95 muun pelaajan kanssa Sunningdalen kahdella kentällä. Osallistujat kiertävät päivän mittaan sekä vanhan että uuden kentän.

Ns. Euroopan kansainväliseen karsintaan pelaavat valittiin World Rankingin perusteella, he ovat sijaluvuilla 95-481. Mukana on mm. kymmenen aiemmin Ryder Cupissa pelannutta eurooppalaista, näiden joukossa Colin Montgomerie sekä Darren Clarke ja Paul McGinley. St.Andrewsissa pelattavaan Openiin tavoittelee paikkaa myös Italian 17-vuotias sensaatio Matteo Manassero.

-Sunningdalen kentät ovat napakassa kunnossa, parempia kuin pari viikkoa sitten jolloin pelasin vanhan kentän. Sunnnuntaina kiersin Roope Kakon kanssa uuden kentän jolla on muutama vaikea ja pitkä par-nelonen. Mikäli tuuli ei nouse kovaksi, täällä pitää pelata reilusti alle parín. Viheriöillä pallo kulkee hyvin siihen suuntaan johon sen lähettää, birdejä syntyy luonnollisimmin par-viitosilla, Ilonen ennakoi.

Ilonen on pelannut British Openissa neljä kertaa. Vuonna 2000 hän pääsi mukaan Amateur Championshipin voittajana, seuraavana vuonna ns. paikalliskarsintojen kautta. Tuolloin, heinäkuussa 2001 Ilonen oli kisassa yhdeksäs. 2002 sijaluku oli 50:s, 2006 paikalliskarsintojen kautta paikkansa Royal Liverpooliiin pelannut Ilonen oli taas upeasti 16:s. Viimevuonna hän johti Aasian karsintaa avauskierroksen jälkeen tuloksella 65, mutta putosi toisella rajan väärälle puolelle.

-British Open on minulle suurin kilpailu, karsintoihin syntyy täten varmasti hyvä vire, latausvaloa ei tarvitse erikseen sytyttää. Ilonen tietää.

Ilonen pelaa kierroksensa yhdessä Australian Scott Strangen kanssa. Hän käynnistää urakkansa vanhalta kentältä kello 10.14 Suomen aikaa, iltapäivällä on vuorossa uusi kenttä.

Karsinnoissa on mukana suomalaisista myös Roope Kakko joka on avovaimonsa Minea Blomqvistin tavoin kärsinyt pienestä flunssasta. Tämän johdosta Kakko lensi Lontooseen vasta sunnuntaina. Hän pelaa samalla matkalla myös Skotlannissa CT-kisan, sekä US Open -viikonloppuna ET:n ja CT:n yhteiskisan Ranskassa. Jälkimmäinen on varsinainen testi kaikille mukanaoleville, kisan voittaja saa suoran paikan ET:lle.

Teemu Tyry

The Open, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje