18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mickelson näki lyöntinsä

Phil Mickelson on iskussa viikkoa ennen Mastersia © Getty Images

Phil Mickelsonin kenttäennätystä sivuava 63 (-9) oli hänen paras tuloksensa kahteen vuoteen ja lupailee hyvää ensi viikon Mastersia ajatellen. Masters merkitsee kolme kertaa Augustassa voittaneelle Mickelsonille niin paljon, että hän jätti Houstonissa harjoituskierrokset pelaamatta voidakseen harjoitella alkuviikon Augustassa Mastersia varten.

Harjoituskierrosten puute ei enää kolmannella kierroksella ainakaan haitannut menoa, niin vakuuttavasti Mickelson mahdollisimman paljon Augustan kaltaiseksi viritettyä Redstonen kenttää pelasi. Kolme birdieä neljään ensimmäiseen reikään takasi hienon aloituksen kierrokselle. Varsinainen kulminaatiopiste nähtiin reiällä 6, jossa Mickelsonin avaus hävisi vasemmalle. Dropin jälkeen lähestyminen karkasi pitkäksi ja edessä oli hankala chippi greenin takaa noin 15 metrin päästä. Mickelsonin upotti chipin ja teki parin, jolloin samassa ryhmässä pelanneen Lee Westwoodin caddie Billy Foster polvistui ja kumarsi osoittaakseen kunniaa Mickelsonin suoritukselle.

– ”Se olisi voinut muuttaa kierroksen kulun”, Mickelson arvioi. ”Taistelin tuplabogia vastaan, mutta kun chippi upposi, oli sillä iso merkitys loppukierroksen kannalta, tuplabogi olisi tappanut ”momentumin” pahasti”, Mickelson analysoi.

Edellisen kerran viime kesäkuussa voittaneen Mickelsonin pääfokus kentällä on ollut lyöntien visualisoinnissa.

Partakoneen

Partakoneen kotiin unohtanut Paddy Harrington oli johdossa ennen lopun bogijunaa &copy Getty Images

– ”Työskentelen parhaillaan lyönnin visualisoinnin kanssa. Haluan selkeän kuvan mieleeni lyönnistä, jonka haluan suorittaa ja haluan pitää tuon kuvan mielessä kirkkaana läpi suorituksen. Siinä onnistuin tänään paremmin kuin pitkän aikaan”, Mickelson valotti huippukierroksensa taustoja.

Mickelson lämmitteli kahdella eri draiverilla ennen kierrostaan. Mailoissa on eri pituiset varret ja loftit. Hän saattaa toistaa muutaman vuoden takaisen temppunsa ja ottaa ensi viikolla kaksi draiveria bägiin US Mastersiin.

Mickelsonin kanssa samassa tuloksessa 13 alle parin on myös kokenut USA:n Scott Verplank, joka kärsii rappeumasta vasemmassa ranteessaan ja pelaa vasta kauden neljättä kisaansa. Verplankin vahvuus on ollut puttaamisessa, hän on ottanut kaikkiaan 80 puttia kolmen kierroksen aikana (ka. 26,7 / kierros). Hän on ollut kisan toiseksi paras greeneillä.

Padraig Harrington jakoi kärkipaikkaa Mickelsonin kanssa vielä kolme reikää ennen loppua. Bogi kaikilla kolmella reiällä pudotti hänet kuitenkin neljän lyönnin päähän Mickelsonista sijalle jaettu 8. Lähimpänä kärkiparia lyönnin perässä ovat Aaron Baddeley sekä avausvoittoaan hakeva Chris Kirk. Kanadan David Hirn ja USA:n Anthony Kim ovat lyönnin heitä perässä.

Videokooste kolmannesta kierroksesta:

Live Scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje