[14][27]
Kilpagolf - World Golf Championships

McIlroylle jälleen upea voitto

Rautaisen pelivireen löytänyt Rory McIlroy palasi takaisin lajin valtaistuimelle. Kuva: Getty Images

Rory McIlroy (-15) palasi World Rankingin johtoon voittamalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Ohiossa päättyneen Bridgestone Invitational –turnauksen. McIlroy lähti päätöskierrokselle kolme lyöntiä paalulla ollutta Sergio Garciaa jäljessä, mutta käänsi pelin edukseen jo ensimmäisten reikien aikana.

Kolmella peräkkäisellä birdiellä aloittanut pohjoisirlantilainen siirtyi kisan kärkipaikalle kolmannella reiällä, kun Garcia teki bogin. Tämän jälkeen McIlroy ei luovuttanut enää johtoasemaansa espanjalaiselle. Kaksikon lopulliseksi eroksi jäi kaksi lyöntiä.

Voitto oli McIlroylle isoissa turnauksissa jo toinen pienen ajan sisällä; hän oli myös kaksi viikkoa sitten pelatun British Openin paras. Garcia jäi myös tuolloin toiseksi samalla tuloksella Rickie Fowlerin kanssa.

”Tunsin oloni mukavaksi tänään”, 25-vuotias McIlroy sanoi. ”Fiilis oli samanlainen kuin ensimmäistä tai toista kierrosta pelatessa. Tämä ei tuntunut ollenkaan neljänneltä kierrokselta.”

”En päästänyt ajatusta karkaamaan liian pitkälle, enkä miettinyt tulosta. Etenin pelissä vain lyönti kerrallaan.”

McIlroy saapui Ohioon tietynlainen ajatuskaava mielessään. Hän halusi välttää juuttumasta liikaa makeaan voittoonsa Liverpoolissa. Isot saavutukset tuovat usein tullessaan itseriittoisuuden tunteen, mutta tämänkin kanssa McIlroy osasi olla varuillaan. Kaasu oli pohjassa, ja tulos jälleen sen mukainen.

<a href=Sergio Garcia ei saanut tiukassa paikassa itsestään parasta irti. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/08/14080408573299.jpg" width="505">

Sergio Garcia ei saanut tiukassa paikassa itsestään parasta irti. Kuva: Getty Images

”Näin minun on toimittava tämänkin saavutuksen jälkeen. On vain puskettava eteenpäin. Minulla on loppuvuodesta riittävästi aikaa juhlia voittojani”, sanoi McIlroy, jolle ykköstila oli ensimmäinen World Tourilla. ”Uskon että tavalla pelatessani muutama voitto on vielä luvassa tänä vuonna.”

Myös Garcialle on annettava McIlroyn varjossa oma kunniansa. Maailmanlistalla kolmanneksi noussut espanjalainen sijoittui jo kolmannessa peräkkäisessä kilpailussaan toiseksi. Garcialla on 18 viimeisen turnauksen jaksossa 11 Top 10 –sijoitusta, joista kaksi on voittoja.

Garcia valitteli hieman sateen vuoksi muuttuneita viheriöiden nopeuksia, mutta tunnusti reilusti McIlroyn paremmuuden. ”Kun Rory pelaa hyvin, me tiedämme, kuinka hyvä hän voi olla. Mutta täytyy vain jatkaa yrittämistä. Tänään ei ollut paras päiväni, ja siksi en pystynyt tarjoamaan tämän parempaa vastusta.”

Garcia on voittanut Euroopan kiertueella 11 ja PGA Tourilla kahdeksan turnausta. Major-turnausten ja WGC-sarjan kisojen voittotili on edelleen avaamatta 34-vuotiaalta pelaajalta.

Jälleen hienosti isossa turnauksessa pelannut Marc Leishman (-12) oli kolmas. Keegan Bradley,Charl Schwartzel, Justin Rose ja Patrick Reed jakoivat neljättä sijaa.

<a href=Mikko Ilonen jatkoi jo sunnuntaina Ohiosta Kentackyyn aloittaakseen valmistautumisen kauden viimeinen major-turnaukseen. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/08/14062613241085.jpg" width="505">

Mikko Ilonen jatkoi jo sunnuntaina Ohiosta Kentackyyn aloittaakseen valmistautumisen kauden viimeinen major-turnaukseen. Kuva: Getty Images

Kahdeksan kertaa Firestone Country Clubilla voittanut Tiger Woods joutui keskeyttämään kisan yhdeksännellä reiällä selkävamman vuoksi. Hänen osallistumisensa tällä viikolla pelattavaan PGA Championshipiin on epävarmaa.

Phil Mickelson (15:s) iski sunnuntaina kymmenen birdietä, ja pelasi päivän kovimman tuloksen, 62 lyöntiä. Lefty sanoi, että hänen näkymänsä PGA Championshipiä ajatellen ovat ”astronomisesti paremmat kuin 24 tuntia sitten.”

Mikko Ilonen (75-74-73-72) paransi kisan edetessä tuloksiaan Bridgestone Invitationalissa. Ilosen sijoitus 76 startanneen pelaajan kisassa oli 66:s. Samassa tulokseen päätyi hallitseva PGA Championshipin mestari Jason Dufner.

”Esitykseni oli sunnuntaina melko hyvä. Jouduttiin aamulla yhdessä Pablo Larrazabalin kanssa pelaamaan sateessa. Kisaan tulleen tauon jälkeen otteeni paranivat. Kiersin lähes virheettömästi, mutta puttaaminen oli vaikeampaa kuin aiemmilla kierroksilla. Missasin harmittavasti parilyhyttä birdieputtia lopussa”, Ilonen sanoi.

Ilonen matkusti sunnuntaina Kentuckyyn valmistautumaan Valhallan kentällä torstaina käynnistyvään PGA Championshipiin, jossa hän karsiutui viime vuonna kahdella lyönnillä.