McIlroy ja Willett aloittivat vahvasti Dubain finaalissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy ja Willett aloittivat vahvasti Dubain finaalissa

McIlroy lyö ja Willet arvioi. Kuva: Getty Images.

European Tourin Race to Dubai -listan kärkikaksikko Rory McIlroy–Danny Willett aloitti vahvasti kauden päättävän finaalin Dubain Jumeirah Golf Emiratesin kentällä.

Kärkeen kummankaan isku ei riittänyt, mutta torstaina yhdessä pelannut kaksikko jakaa kuudetta sijaa tuloksella neljä alle parin (68) kahden lyönnin päässä kärjestä. Piikkipaikan jakavat Marcus Fraser, Ian Poulter, Andy Sullivan ja Martin Kaymer tuloksella kuusi alle (66). Viidentenä on (-5) Francesco Molinari.

Willett löi varmasti ja paremmalla puttaamisella aineksia olisi ollut kovempaankin tulokseen. McIlroy sen sijaan etenkin puttasi erinomaisesti läpi päivän. Hieman pettynyt hän oli peliinsä kierroksen alussa.

”Lämmittelin hyvin ja kaiken piti olla kunnossa, mutta joskus käy niin, ettei vire siirry kentälle. Löin kuitenkin tiiltä griinille koko päivän hyvin ja putteri pelasti minut tänään. Mielestäni puttasin hyvin ja se antaa hyvän pohjan tulevia päiviä ajatellen”, McIlroy sanoi.

Varmistaakseen Dubaissa Harry Vardon Trophyn eli Race to Dubain voiton Willettin on pystyttävä lyömään McIlroy. Ennen Roryn bunkkerilyöntiä 18:nnella näyttikin siltä, että vaaka kallistuu päivän päätteeksi lyönnin verran englantilaisen suuntaan. Tasatulokseen kuitenkin päädyttiin, kun McIlroy nosti pallonsa bunkkerista hallitusti kuppiin ja teki Willettin tapaan birdien.

”Kaikki ovat halunneet tätä tilannetta. Tämä on hienoa, piste-ero välillämme on niin pieni, käytännössä vähemmän kuin yksi lyönti. Hienoa!” Willett sanoi kierroksensa jälkeen.

Branden Grace on edelleen vahvasti kiinni taistelusta Race to Dubain voitosta. Kuva: Getty Images.

Branden Grace on edelleen vahvasti kiinni taistelusta Race to Dubain voitosta. Kuva: Getty Images.

Omaan puttaamiseensa hän ei ollut tyytyväinen, mutta uskoi, että pystyy haastamaan McIlroyn kisan ja koko kauden voitosta.

Niistä viidestä muusta pelaajasta, joilla on yhä mahdollisuus voittaa Race to Dubain kokonaiskilpailu, vain Branden Grace aloitti kilpailunsa McIlroyn ja Willettin tahdissa tuloksella -4.

Jotta eteläafrikkalainen tulisi kruunatuksi kauden kuninkaaksi, on hänen voitettava kilpailu, eikä siinäkään tapauksessa McIlroy tai Willett saa yltää neljättä sijaa korkeammalle.

Matemaattisesti myös kakkossija riittää Gracelle, jos kärkikaksikosta kumpikaan ei yllä sijaa 41 korkeammalle.

Kisan kahtena viime vuonna voittaneen Henrik Stensonin urakka alkoi surkeasti. Ruotsalainen jakaa tuloksella +5 (77) kisan jumbosijaa yhdessä Tommy Fleetwoodin ja Scott Hendin kanssa.

Stenson pystyi punnertamaan päivän aikana vain yhden birdien, mutta teki kaksi bogia ja helmeksi hiekkalaatikkoon triplan väylällä 16.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje