18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McDowell ja Clarke haluavat ET:n turnauksen Pohjois-Irlantiin

Royal Portrush olisi todellinen unelmakenttä mille tahansa turnaukselle. © Getty Images

Pohjoisirlantilaiset pelaajat niittävät menestystä maailmalla, mutta oma huipputurnaus puuttuu. GraemeMcDowell ja Darren Clarke ovat nyt ryhtyneet pitämään ääntä Euroopan Tourin kilpailun saamiseksi Pohjois-Irlantiin.

Tämänvuotinen US Open -voittaja sekä Ryder Cup -sankari Graeme McDowell suhtautuu optimistisesti siihen, että Irish Open tullaan pelaamaan vielä lähivuosina Pohjois-Irlannissa. Voimassa olevan sponsorisopimuksen mukaan kisa pelataan ainakin vielä ensi vuonna Killarneyssä, mutta McDowell on toiveikas sen suhteen, että vuoden 2012 Irlannin avoimet pelattaisiin saaren pohjoispuolella.

”Voin vain sanoa, että katsokaa tätä seutua. Täällä on hyvät mahdollisuudet sponsorin näkyvyydelle. Lisäksi monet pelaajat haluaisivat kisan tänne”, McDowell sanoi.

”Golfia pelataan Irlannissa 32 läänin alueella, joten olisi hyväksi että pohjoinen ja etelä jakaisi suuret kisat. Pohjoisirlannissa on paljon taitavia pelaajia ja lupaavia nuoria, siksi ET:n turnauksen saaminen seudulle olisi oikeutettua.”

Graeme

Graeme McDowell ja Darren Clarke puhuvat painavin sanoin ET:n turnauksen saamiseksi Pohjois-Irlantiin. &copy Getty Images

Myös Darren Clarke on luvannut seistä ”koko painollaan” asian takana. Hänen mielestään Harry Coltin luoma Portrush olisi täydellinen valinta isolle Euroopan Tourin turnaukselle.

”Portrushissa on sitä kaikkea. Golf on aidoimmillaan linksillä ja Portrush on maailman paras links-kenttä. Se on täynnä haasteita ja uudet lyöntipaikat ovat tehneet kentästä vielä nykyaikaisemman”, Clarke hehkutti.

”Tietysti kisan ja sponsorin saaminen Pohjois-Irlantiin on kovan työn takana nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Tarvitaan neljä miljoonaa euroa palkintorahoja ja järjestelykulut päälle, mutta meillä on täällä uskomaton tuote.”

McDowell – Clarken tavoin niin ikään portrushilainen – on varma, että kaikki parhaat pohjoisirlantilaiset ovat viivalla, jos ja kun kisa lähivuosina pohjoisessa pelataan.

”Minä, Rory McIlroy ja Darren Clarke olemme varmasti mukana. Olen luottavainen, että parin seuraavan vuoden aikana tapahtuu”, McDowell sanoi.

Clarken manageri Andrew Chandler teki viime vuonna töitä saadakseen British Mastersin Lough Erne Resortiin, mutta hanke kariutui riittävän rahoituksen puutteeseen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje