[13][26]

[13][26]

Matteson pisti tuulemaan

Koko päivän lasien takaa katsellut Troy Matteson oli torstaina liekeissä. © Getty Images

Troy Mattesonin kymmenen birdietä sisältänyt virheetön kierros oli John Deere Classicin avauspäivän parasta antia. Hän johtaa kisaa kolmella lyönnillä ennen pitkään kärjessä pysytellyttä Ricky Barnesia. Matteson oli tehdä päivän viimeisellä reiällään birdien bunkkerista, mutta sen vakavammin hän ei uhitellut viitosella alkavaa tulosta. Kaksi turnausta PGA Tourilla voittanut pelaaja pelasi molemmat kenttäpuoliskot tasaisesti tehden viisi birdietä sekä ulosmenossa että sisääntulossa. Kolmatta sijaa jakaa kahdeksan pelaajaa tuloksellaan 65. Heidän joukossaan on kisan kolme kertaa peräkkäin voittanut Steve Stricker. Myös parhaiten aloittanut eurooppalainen, Englannin Gary Christian on tässä ryhmässä. Vasta toista turnaustaan ammattilaisena pelaava Luke Guthrie mahtuu samaan kahdeksikkoon. Illinoisin osavaltiosta kotoisin oleva nuorukainen ylsi debyyttikisassaan (St. Jude Classic) sijalle 19. Keskiarvo alle 70 lyönnin Torstai tarjosi TPC Deere Runilla juuri sellaista tulosiloittelua kuin etukäteen saattoi odottaa. Kaikkiaan 83 kilpailijaa pelasi helpolla kentällä kuutosella alkavan kierrostuloksen. Vain 46 pelaajalla oli kortissaan paria heikompi 18 reiän tulos. Kierroskeskiarvo oli 69.6 lyöntiä pelaajaa kohden. Tämä vuosi ei ole suonut Mattesonille aihetta suurempaan juhlaan. Hän on missannut cutin 11 kertaa 21 pelaamassaan turnauksessa. Paras sijoitus on Honda Classicin 26:s tila. Illinois’sa hän alitti 70 lyönnin rajan vasta kolmannen kerran tällä kaudella. ”Olen aina ollut hieman nihkeä aloittaja”, Matteson sanoi. ”Jos haluaisin muuttaa yhden asian pelissäni, niin se liittyisi parempaan avauskierrokseen.” Toisena oleva Barnes tietää mitä tällä viikolla voittajalta vaaditaan: ”Kokonaistuloksen on oltava parempi kuin 20 alle, jotta voi taistella voitosta. Kun olet kahdeksan reiän jälkeen tilanteessa -4, johdat melko varmasti kisaa useimmissa turnauksissa. Täällä on koko ajan pidettävä yllä vastaavaa tahtia.” Marko Kuivasaari