Matilda Castrenilla tuli seinä vastaan reikäpelikisoissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenilla tuli seinä vastaan reikäpelikisoissa

Matilda Castren kärsi selvän tappion perjantain ottelussaan. Kuva: Getty Images

Monet huippupelaajat joutuivat pakkaamaan laukkunsa lohkovaiheen jälkeen.

Perjantain tappio Hyo Joo Kimille tiesi sitä, että Matilda Castrenin urakka LPGA Tourin reikäpelimestaruuskilpailuissa päättyi. Castrenin saldoksi Las Vegasissa jäi kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Lohkovaiheen viimeiseen matsiin lähdettiin siitä tilanteesta, että Castrenin olisi pitänyt voittaa selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kim, jotta suomalaisella olisi ollut mitään jatkomahdollisuuksia.

Peli lähtikin Castrenin toivomalla tavalla liikkeelle, kun hän voitti ensimmäisen reiän. 1up-tilanne kesti viidennelle reiälle asti, jossa Kim tasasi pelin. Etuysin jälkeen peli oli Kimille 1up.

Shadow Creek -kentän takaysillä ottelu kuitenkin repesi Kimin voitettua reiät 11–14, ja ottelu päättyi selvin 5&4-lukemin.

Myös lohkon toinen ottelu, Sarah Schmelzel vastaan Allisen Corpuz päättyi isonumeroisesti, kun lohkovoittoon pelannut Corpuz nakutti tauluun tylyt 6&5-lukemat.

Castrenin peli oli perjantaina selkeästi kahta aiempaa kierrosta heikompaa, sillä hän oli lyöntipelissä tuloksessa +7, kun ottelu päättyi. Maailmanlistalla kahdeksantena olevalle Kimille riitti monella väylällä reikävoittoon par, sillä hänen yhteistuloksensa 14 pelatulta reiältä oli -1.

Lohkovaihe kävi monen tähtipelaajan kohtaloksi, sillä sijoille 1–7 sijoitetuista pelaajista kukaan ei selvinnyt jatkoon. 16 parasta pelaajaa jatkavat pelejään lauantaina, jolloin on ohjelmassa kaksi kierrosta. Välierät ja mitalipelit pelataan sunnuntaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje