[11][17]

[11][17]
Ecco Tour - Kilpagolf

Marius Thorp ylivoimaiseen voittoon Ecco Tourilla

Marius Thorp oli Tanskassa pelatussa Ecco Tourin kilpailussa kovassa tikissä. Norjalainen pelasi kolme kierrostaan yhteensä 18 alle parin. © Getty Images

Marius Thorpin vauhti Willis Mastersin kolmannella kierroksella ei hyytynyt. Norjalainen teki kisan ensimmäisen boginsa, mutta paikkasi sitä kuudella birdiellä. Thorp voitti kisan ylivoimaisesti kuuden lyönnin erolla. Marius Thorp pelasi vielä vuoden 2006 British Openissa amatöörinä. Tuolloin norjalainen oli majorin paras amatööri sijoittuen jaetulle 48. sijalle.
Willis Mastersissa Thorpista kuuden lyönnin päähän jäi neljä pelaajaa, joiden joukossa oli Suomen JoonasGranberg ja Ruotsin Joakim Rask. Granberg teki viimeisellä kierroksellaan kuusi birdietä ja yhden bogin. Suomalainen teki kolmen kierroksen kisassa vain kaksi bogia.

Tuomas Sistonen oli toiseksi paras suomalainen yhteistuloksella kuusi alle parin. Sistonen pelasi kolmannen kierroksensa kaksi alle parin. Sistonen jakoi 22. sijaa. Kaksi lyöntiä heikommin, neljä alle parin, kolme kierrostaan pelasi Pasi Purhonen, joka sijoittui lopulta jaetulle 34. sijalle. 40. sijaa jakoivat Toni Hakula ja Peter Erofejeff tuloksella kolme alle parin.

Joonas Granberg on suomalaisista parhaissa asetelmissa Willis Mastersissa. Granberg on kahden kierroksen jälkeen jaetulla kuudennella sijalla.

Marius Thorp jatkoi Tanskassa pelattavassa Willis Mastersissa siitä, mihin ensimmäisellä kierroksella jäi. Thorp pelasi toisen kierroksensa viisi alle parin, eikä vuonojen miehen korttiin ole kahdelta kierrokselta merkitty vielä yhtään bogia. Thorp on kahden kierroksen jälkeen 13 alle parin. Neljän lyönin päässä Thorpista on Kristoffer Broberg, ruotsalainen jakoi perjantain kierroksellaan 66 päivän parasta tulosta.
Paras suomalainen Willis Mastersissa on Joonas Granberg, joka jakaa kuudetta sijaa. Suomalainen teki kierroksellaan neljä birdietä, bogeja ei kirjattu. Granberg on kahden kierroksen jälkeen seitsemän alle parin. Tuomas Sistonen jakaa 24. sijaa tuloksella neljä alle parin. Toni Hakula on kahden kierroksen jälkeen kolme alle parin ja jakaa 34. sijaa. Peter Erofejeff ja Pasi Purhonen ovat perjantain jälkeen kaksi alle parin ja ovat tuloslistalla jaetulla 42. sijalla.

Ruotsalaisylivoimaa Nordea Tourilla

Anna-Karin Salmén aloitti kautensa Nordea Tourilla sijoittumalla 29. sijalle. Kuva Finnair Mastersista 2009.

Nordea Touriin kuuluvan PayEx Invitationalin viimeisellä kierroksella ei suuria muutoksia tapahtunut. Kisan voitti Elin Andersson, joka johti kahden kierroksen jälkeen. Andersson pelasi viimeisen kierroksensa yksi yli parin. Ruotsalainen voitti kolmella lyönnillä ennen toiseksi noussutta SannaJohanssonia. Johansson oli perjantaina ainoa, joka pystyi alittamaan parin. Ruotsalainen pelasi perjantain kierroksensa kaksi alle parin. Ensimmäiset 11 sijaa menivät ruotsalaisten nimiin.
Paras suomalainen Visbyssä on Kaisa Ruuttila. Ruuttila pelasi kolme kierrostaan yhteensä 18 yli parin. Viimeinen kierros sujui seitsemän yli parin. Eroa kärkeen oli 15 lyöntiä. Jenny Häggblom oli lopulta jaetulla 14. sijalla lyönnin Ruuttilalle jääneenä. Anna-Karin Salmén oli 29:s, Elina Ikävalko 38:s ja Sohvi Härkönen 42.
PayEx Invitational käynnisti naisten Nordea Tourin. Tulevalla viikolla naiset jatkavat Ruotsissa Fredrik Jacobson Masters by Telenor -turnauksessa.
Nordea Tourilla mennään ruotsalaiskomennossa

Kaisa Ruuttila on hyvissä asetelmissa Ruotsissa. Kuva Finnair Mastersista vuodelta 2008.

Ladies European Tourin ollessa tauolla on Ruotsissa pelattavaan Nordea Tourin turnaukseen saatu houkutelluksi monia LET-pelaajia. PayEx Invitationalia Visbyssä johtaa kahden kierroksen jälkeen Elin Andersson. Ruotsalainen pelasi toisen kierroksensa mainiosti neljä alle parin. Neljä birdietä, eaglen ja kaksi bogia tehnyt Andersson johtaa kisan ollessa puolivälissä lyönnillä ennen maannaistaan Sara Adströmiä.

Paras suomalainen kahden kierroksen jälkeen on Kaisa Ruuttila, joka on kahden kierroksen jälkeen 11 yli parin. Ruuttilan jaetulta kahdeksannelta sijalta matkaa kärkeen on yhdeksän lyöntiä. Muista suomalaisista Jenny Häggblom on sijalla 21. Anna-Karin Salmén on 25:s, Elina Ikävalko 36:s, ja Sohvi Härkönen 37:s.
Yhdeksän suomalaista alle parin Tanskassa
Ecco Tourin ja Nordea Tourin yhteiskilpailussa Tanskassa ykköseksi ensimmäisen kierroksen jälkeen nousi norjalainen Marius Thorp. Kierroksensa ilman bogeja pelannut Thorp teki kahdeksan birdietä. Lyönnin päässä Thorpista vaanii ruotsalaiskaksikko Joakim Rask-Jens Fahrbring.
Suomalaisia Willis Mastersiin starttasi perinteisesti 16. Parhaiten suomalaisista kisan aloittivat amatööri Toni Hakula ja Tuomas Pollari, jotka pelasivat torstain kierroksensa neljä alle parin. Tulos oikeuttaa sijalukuun jaettu kuudes. Markus Ervasti, Joonas Granberg ja Pasi Purhonen kirjasivat ensimmäiseltä kierrokselta tuloksen kolme alle parin, jolla lohkeaa 14. tila. Tuomas Sistonen ja Henri Lipsanen pelasivat kaksi alle parin ja Janne Kaske sekä Janne Mommo yksi alle parin.

Ecco Tourilla jälleen roimasti suomalaisväriä

Vajaa viikko sitten päättynyt Jeld-Wen Masters päättyi suomalaisittain duurivoittoisesti. Kalle Samooja oli toinen, Markus Ervasti jaetulla viidennellä sijalla ja Janne Kaske oli jaettu 13:s. Parhaiten suomalaisista Ecco Tourilla tällä kaudella on menstynyt kuitenkin Peter Erofejeff, joka on kahdesti sijoittunut neljänneksi. Order of Meritilla Erofejeff on kuudentena. Seuraavana suomalaisena on Markus Ervasti, joka on sijalla 18.

Torstaina käynnistyy Ecco Tourin Willis Masters, joka on yhteiskilpailu Nordea Tourin kanssa. Nordea Tour on viime vuosina tunnettu nimellä SAS Masters Tour.