11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Marcel Siem Ranskan mestariksi

Marcel Siem on kolkutellut kärjen kannassa useaan otteeseen kauden aikana. Sunnuntaina hän onnistui pitämään pelinsä kasassa loppuun asti ansaiten voitostaan 525.000 euroa © Getty Images

Melkoisena kuumakallena aiempina vuosina tunnettu Marcel Siem on saanut pelinsä palasia oivasti kuntoon kuluvalla kaudella. Plakkarisssa oli jo yksi kakkostila ja muutamia top-ten sijoituksia, vastaavasti vain karsiutuminen. Siemin performanssissa on aina tulta ja tappuraa erittäin paljon. Nykyään hän osaa valjastaa energiansa paremmin hyötykäyttöön, tuhlaamatta sitä kiukutteluun.

Sunnuntaina Siem tuplasi vuosiansionsa voittamalla lyönnin marginaalilla Italian Francesco Molinarin, joka teki päivän parhaan tuloksen 64. Voitto oli saksalaiselle vasta uran toinen, ensimmäisensä hän otti Etelä-Afrikassa 2004.

Siem pelasi tuulisessa kelissä koko päivän varsin rohkeasti, mutta kypsästi. Viimeistä väylää hän pelasi turvallisesti oikeaa puolta vettä vältellen kahden lyönnin johdossa. Avaus bunkkeriin, toinen väylän oikeaan reunaan ja wedgellä kolmas viheriölle.

Voitto nostaa hänet ensimmäistä kertaa urallaan World Rankingilla sadan joukkoon, ET:n Race to Dubai-rahalistallakin 11:ksi. Kilpailun vuonna 2010 voittanut Siemin maanmies Martin Kaymer hyytyi tavoilleen epätavallisesti viikonloppuna jääden jatkoonpäässeistä viimeiseksi.

Ilonen hakee vauhtia kotoa

Mikko

Mikko Ilonen tähyilee puttilinjoja seuraavan kerran jo torstaina käynnistyvissä Skotlannin avoimissa &copy Getty Images

Mikko Ilonen (71-73-76-73) nousi päätöspäivänä kahdeksan sijaa 54:ksi. Sunnuntaina hän oli ulosmenon jälkeen kierrostaan yhden alle. ”Tein parit isot hassit. Jo ensimmäisellä oli tupla tulossa, mutta chippasin takakaurasta suoraan kuppiin.Kympillä tullut tupla katkaisi vähän selkärankaa, sen jälkeen oli vaikeaa tehdä nousua. Olen selkeästi Openin karsinnan ja kahden kisan ( Irlanti, Ranska) jälkeen väsyksissä. Illaksi kotiin ja reilu vuorokausi lepoa. Siitä käynistyy valmistautuminen Skotlannin avoimiin, joihin suuntaan tiistaina aamusta”, Ilonen kertoi. 54:s sija tuottaa hänelle 11.066 euroa. Kauden kokonaisansiot ovat nyt 188.200, jolla hän on tukevasti 80:n ensimmäisen joukossa. Ilonen on pelannut 14 kisaa, päässyt kahdeksan kertaa jatkoon ja ollut kahdesti kärkikymmenikössä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje