[14][27]

[14][27]
Kilpagolf

Mallinger kunkkuna Pebble Beach Invitationalissa

Annika Sörenstam pelasi viikonvaihteessa ensimmäisen 72 reiän turnauksensa kahteen vuoteen. © Getty Images

John Mallingerin (-15) loppukiri oli muille liikaa sunnuntaina päättyneessä Pebble Beach Invitationalissa. Mallinger sinetöi voittonsa kisan finaalikierroksen kuudella viimeisellä reiällä, joilla hän taituroi neljä birdietä. Toiseksi sijoittunut Jason Gore hävisi Mallingerille kahdella lyönnillä.

Mennyt kausi oli Mallingerille kuitenkin kaikkea muuta kuin onnistunut. Hän menetti täyden pelioikeutensa PGA Tourille sijoittumalla kiertueen ansiolistalla vasta 133:nneksi. Samoin kävi Gorelle, joka osallistuu Mallingerin tavoin 1.-6. joulukuuta Floridassa pelattavaan karsintafinaaliin.

Mallinger, joka johti Pebble Beachin kisaa jo toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen, on saavuttanut PGA Tourilla vuodesta 2006 lähtien kahdeksan top-3 –sijoitusta, mutta ei yhtään voittoa.

Pat Perez ja Champions Tour -pelaaja Russ Cochran jakoivat turnauksessa kolmannen sijan tuloksellaan -11.

Pebble Beach Invitationalissa oli mukana myös ammattilaiskiertueet jo jättänyt Annika Sörenstam (-3), joka pelasi ensimmäisen 72 reiän kisansa kahteen vuoteen.

”Tämä on hauskaa. Ensin olet pelaamatta kaksi vuotta, ja sitten tulet takaisin niin kuin et olisi poissa ollutkaan. Peli on yhä tallella, mutta totta puhuen en pysty lyömään enää samanlaisia lyöntejä”, viimeisen kierroksen 73 lyönnillä pelannut Sörenstam sanoi.

Tulokseen -7 päätynyt Morgan Pressel oli kisassa paras 13 mukana olleesta LPGA Tourin pelaajista. Kutsukisan vuosina 2008 ja 2009 voittanut Tommy Armour III oli puolustamassa voittoaan tälläkin kertaa, mutta hän vetäytyi henkilökohtaisiin syihin vedoten turnauksesta ennen viimeistä kierrosta.

Callaway Golfin sponsoroimassa kisassa oli jaossa kaikkiaan 300 000 dollaria, joista voittaja Mallinger kuittasi itselleen 60 000 taalaa.