18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Mäihäniemi ja Jenkins kärkeen Vierumäellä

Nicolas Jenkinsiä eivät kylkivammat liiemmin haitanneet FIJC:n avauspäivänä. Kuva: Juha Taskinen

Kautta aikojen ensimmäinen Finnish International Junior Championship käynnistyi Vierumäellä aurinkoisissa merkeissä. Sateensuojiakin tosin piti päivän aikana bägistä kaivella, mutta lähistöllä jyrähdellyt ukkonen pysyi poissa.

Kilpailu pelataan Vierumäen Classic-kentällä ja mukana on kaikkiaan 156 pelaajaa 11 eri maasta. Ulkomaalaisia heistä on 40. Kilpailu pelataan neljässä eri sarjassa: pojat ja tytöt alle 16 vuotta sekä pojat ja tytöt alle 14 vuotta. Samassa kilpailussa ratkotaan myös näiden ikäluokkien Suomen mestaruudet.

Vanhempien poikien sarjassa vahvimmin kilpailun aloitti Jeremy Freiburghaus. Sveitsiläinen löi kierroksellaan palloa 70 kertaa, mikä alittaa kentän parin kahdella lyönnillä. Freiburghaus lähti liikkeelle vahvasti tehden viidelle ensimmäiselle väylälle peräti neljä birdietä.

”Sain kierrokselle hyvän alun, mutta sitten tein harmittavan tuplan. Sen jälkeen pyrin vain pitämään pallon väylällä”, kertasi kilpailua ja sen järjestelyjä avoimesti kehunut Freiburghaus. ”Tämä on upea kilpailu, jolla varmasti on hyvä tulevaisuus.”

Rönnholm teki ässän

Toista sijaa, paria sivuavalla tuloksellaan jakavat Sveitsin Neil Woernhard ja Viron Marten Palm. Paras suomalainen löytyy sijalta neljä; kierroksellaan hole-in-onen tehnyt Espoon Golfseuraa edustava William Rönnholm (73).

16-vuotiaiden tyttöjen sarjan kärkipaikan ensimmäisen pelipäivän jälkeen jakavat Jenna Mäihäniemi sekä ruotsalaiset Stephanie Henning ja DesireeAndersson. Kolmikon tulos oli 74 lyöntiä.

Nuorempien poikien sarjan johtopaikan otti Asikkalan Golfseuran Nicolas Jenkins. Tiistain harjoituskierroksen kylkivaivojen vuoksi väliin jättänyt Jenkins pelasi tasaisen kierroksen tehden kolme birdietä ja kaksi bogia. ”En ole kolmeen päivään päässyt lyömään palloa ollenkaan, joten siihen nähden tulos on erinomainen. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle”, Jenkins sanoi. Toisena on Jenkinsin tapaan Golfliiton Talent-ryhmään kuuluva Oliver Lindell (74). Eroa asikkalalaiseen on kolme lyöntiä. Kolmatta sijaa, lyönnin Lindellistä jääneenä, jakavat Nokia River Golfin Sami Välimäki ja Golf Talman Niko Kuivaniemi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje