[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA:n Kiinan turnaus peruttiin koronaviruksen takia

Kiinassa leviävän vaarallisen viruksen uhka aiheutti tämänvuotisen Blue Bay LPGA -kilpailun peruuntumisen. Kuva: Getty Images

Kilpailu jää pelaamatta toisena perättäisenä vuotena.

Kiinassa jylläävä koronavirus ja sen aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat johtaneet siihen, että LPGA Tourin kalenterissa maaliskuun alkupuolelle (5.–8.3.) merkitty turnaus on peruutettu.

Blue Bay LPGA -kilpailu oli tarkoitus pelata tuttuun tapaan Kiinalle kuuluvalla Hainanin saarella. Kyseessä olisi ollut kiertueen seitsemäs turnaus kaudella 2020.

LPGA korosti päätöksessään pelaajien ja heidän taustajoukkojensa sekä turnauksen sidosryhmiin kuuluvien henkilöiden ja katsojien terveyden olevan sille ykkösprioriteetti. Wuhanista lähtöisin oleva koronavirus on jo lähteiden mukaan tarttunut yli 7000 ihmiseen.

Kiinan turnausta ei pelattu viime vuonnakaan, koska sille haluttiin uusi paikka kalenterista kevätkaudelle. Edellisen, vuonna 2018 käydyn kisan ykkönen oli Gaby Lopez, joka voitti kauden ensimmäisen LPGA-koitoksen Floridassa.

Kiertueella on sopimus Blue Bay LPGA -kilpailun järjestämisestä vuonna 2021.

Naisten Yhdysvaltain kiertueella on väliviikko, mutta ensi torstaina käynnistyy kahden Australiassa pelattavan perättäisen kilpailun jakso.

Ensimmäisenä on vuorossa palkintoarvoltaan 1,1 miljoonan dollarin ISPS Handa Vic Open, johon on ilmoittautunut ensimmäistä kauttaan LPGA Tourilla aloitteleva Suomen Matilda Castren.