14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA:n kausi huipentuu viikonloppuna

Na Yeon Choilla on viikonloppuna mahdollisuus pokata kolmekin erilaista pokaalia. © Getty Images

Paitsi että viikonloppuna pelataan LPGa Tourilla kauden finaali, LPGA Tour Championship, ratkotaan myös useiden palkintojen kohtalo. Rahalistan voittajasta ei ole vielä täyttä selvyyttä, eikä Vare Trophy- (alhaisin kierroskeskiarvo) tai Rolex Player of The Year (LPGA:n oma pistekisa) -palkintojen voittajista.

Jiyai Shin ja Na Yeon Choi ovat kaksi pelaajaa, joilla on mahdollisuudet voittaa kauden rahalista. Choi johtaa rahalistaa vajaan 35 000 taalan erolla ennen Shinia. Choi johtaa myös kierroskeskiarvotilastoa, Christie Kerr on listalla toisena. LPGA:n oman pisterankingin voittoon (Rolex Player of the year) mahdollisuudet on vielä viidellä pelaajalla.
Kauden päätöskisaan starttaa koko naisten maailmanlistan kärkiyhdeksikkö Jiyai Shinista Paula Creameriin. Maailmanlista saattaa taas tämän kisan päätteeksi mennä uusiksi. Maailmanlistan kärkinimi on vaihtunut toukokuun alun jälkeen peräti yhdeksän kertaa, kun Lorena Ochoa vetäytyi LPGA:lta. Kärjessä tällä kaudella ovat käyneet Shin, Christie Kerr ja Ai Miyazato.
Erikoista kauden päätöskisassa on se, että viikonlopun aikana on kaksi cutia. Ensin perjantaina lauantain kierrokselle jatkavat 70 parasta. Lauantaina giljotiini välähtää uudelleen ja sunnuntaina starttaavat vain 30 kärjessä olevaa nimeä.
Voittoa viime vuodelta puolustaa Anna Nordqvist.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje