LPGA Tourilla keskitytään hauskanpitoon ennen Euroopan majoreita - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA Tourilla keskitytään hauskanpitoon ennen Euroopan majoreita

Parin viikon tauko on ohi, ja Matilda Castren palaa jälleen työn ääreen. Kuva: Getty Images

Matilda Castren pelaa Michiganin parikilpailussa yhdessä ystävänsä Kelly Tanin kanssa.

LPGA Tourilla on tällä viikolla luvassa rento ja täysin erilainen kilpailu normaaliin kiertueen kilpailuun nähden. Michiganin osavaltiossa pelattava Dow Great Lakes Bay Invitational on parikilpailu, jossa pelataan neljän päivän aikana kaksi kierrosta foursomea ja kaksi kierrosta fourballia.

Matilda Castren on valinnut parikseen hyvän ystävänsä Kelly Tanin. Malesialainen Tan ja Castren ovat tunteneet toisensa jo vuosien ajan, ja he viettävät paljon aikaa yhdessä myös kilpakenttien ulkopuolella.

”Se oli aika luonnollinen valinta, että pelaan Kellyn kanssa”, Castren sanoo.

Parikilpailut ovat tunnelmaltaan rentoja tapahtumia, joissa pelaajat pääsevät nauttimaan hieman eri lailla kilpagolfista. Castren huomasi tämän myös kentän virityksestä harjoituskierroksen aikana.

”Raffit eivät näyttäneet olevan mitenkään korkeat. Yleensä täällä on aika alhaiset tulokset, eikä kenttää viritetä hirveän kovaan kuntoon. Mutta kenttä on aika selkeä. Griinit ovat melko pienet, eivätkä väylätkään ole kovin leveät”, Castren luonnehtii Midland Country Clubin kenttää.

Castrenin ja Tanin ohella kilpailussa on monia mielenkiintoisia pareja. Kordan ja Jutanugarnin sisarukset pelaavat keskenään, Annika Sörenstam lähti Madelene Sagströmin pariksi ja monet Solheim Cupista tutut yhdysvaltalaiset ovat pareja keskenään.

Foursome-pelimuodossa pelaajat lyövät samaa palloa vuorotellen, joten pieneen taktikointiinkin voi ryhtyä ennen kilpailua. Pelaajat avaavat väylät vuorotellen, eli toiselle pelaajalle tulevat parillisten ja toiselle parittomien väylien avaukset hoidettavaksi. Fourballissa molemmat pelaavat omaa palloaan ja parempi tulos kultakin väylältä lasketaan joukkueen tulokseksi.

”Foursomessa varsinkin pitää miettiä, kuka avaa minkäkin väylän ja minkälaisia lyöntejä tulee kummankin kohdalle. Sitä vähän pitää suunnitella harjoituskierroksien aikana, onko jotain lempiavauksia tai jotain lyöntejä, jotka eivät istu ollenkaan silmään”, Castren kertoo kilpailuun valmistautumisesta.

Kilpailu käynnistyy poikkeuksellisesti jo keskiviikkona, sillä LPGA Tour siirtyy seuraaviksi viikoiksi Euroopan puolelle. Pelaajille annetaan yksi ylimääräinen matkustuspäivä, kun kauden neljäs major, The Evian Championship käynnistyy ensi viikon torstaina Ranskassa.

LPGA Tour jatkaa Evianin jälkeen useamman kilpailun ajan Euroopassa ja Kanadassa, sillä seuraavan kerran kiertueen pisteistä kamppaillaan Yhdysvaltojen puolella vasta syyskuussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje