LET:llä vääriä hälytyksiä – Wikström ja muut viime viikon koronapositiiviset vapaita kilpailemaan - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET:llä vääriä hälytyksiä – Wikström ja muut viime viikon koronapositiiviset vapaita kilpailemaan

Ursula Wikström pelaa kuin pelaakin torstaina alkavassa Saudi-Arabian LET-kilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Myös Noora Komulaisen karanteeni on peruttu. Kuusi suomalaista osallistuu Saudi-Arabian rahakkaaseen turnaukseen.

Ladies European Tourilta kuultiin viikko sitten harmillisia uutisia, kun Ursula Wikströmin kerrottiin saaneen positiivisen tuloksen koronatestissä Dubain turnauksen alla. Kun lisäksi Noora Komulainen oli tehnyt matkaa kisapaikalle koronapositiivisen henkilön kanssa, oli hänenkin jäätävä 14 vuorokauden karanteeniin. Näin Sanna Nuutinen oli ainoa Emirates Golf Clubilla pelattuun kilpailuun osallistunut suomalainen.

Suomalaisleiristä kantautui alkuviikolla huojentavia tietoja, kun Wikströmin positiivinen testitulos osoittautui vääräksi hälytykseksi. Se tarkoittaa sitä, että hän on mukana torstaina Saudi-Arabiassa käynnistyvässä 72 reiän LET-turnauksessa.

”Pelaan Saudeissa tällä viikolla. Minut vapautettiin karanteenista viime perjantaina, kuten muutkin kaksi pelaajaa, joilla oli vastaava tapaus viime viikolla. Saimme uusintatesteissä kaksi negatiivista tulosta. Tämän jälkeen olen tehnyt vielä kaksi negatiivista testiä lisää Saudi-kisaan liittyvissä testauksissa”, Wikström sanoi.

”Muilla kahdella pelaajalla” Wikström tarkoitti Englannin Annabel Dimmockia ja Skotlannin Catriona Matthewta, jonka nimeä ei tosin löydy tämän viikon kisan osallistujaluettelosta. Vapautuneiden joukossa on myös samaan aikaan altistumisen vuoksi Dubaissa karanteeniin asetettu Noora Komulainen.

”Päästiin kaikki pois karanteenista. Saudi-Arabiassa meitä testataan kolme kertaa vajaan kahden viikon aikana. Testit kyllä kieltämättä jännittää nyt enemmän, ja olen yrittänyt pitää etäisyyden kaikkiin, ettei tule altistumista”, Komulainen sanoi.

Komulaisen ja Wikströmin vapautukset tarkoittavat sitä, että Saudi-Arabian kaikkien aikojen ensimmäisessä naisten ammattilaisturnauksessa on mukana kuusi suomalaista. Palkintoarvoltaan miljoonan dollarin kilpailuun osallistuvat edellä mainitun kaksikon lisäksi Tiia Koivisto, Karina Kukkonen, Elina Nummenpää ja Sanna Nuutinen.

Saudi Ladies International on ylivoimaisesti kauden rahakkain, pelkästään LET:n ohjelmaan kuuluva kilpailu.

Nuutinen sijoittui Dubain viime viikon turnauksessa 17:nneksi. Hän on LET:n Race to Costa del Sol -rankingissa parhaana suomalaisena sijalla yhdeksän. Listan kärjessä on Tanskan Emily Kristine Pedersen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje