23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lara kepitti Lynnin Itävallassa, Ilonen 20:s

José Manuel Lara aikoo vauhtiin päästyään tavoitella vielä paikkaa Dubai World Championshipiin. © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen Diamond Country Clubin kentän 16. reiän avauksessaan kolmannella kierroksella. &copy Getty Images

Mikko Ilonen (73-72-65-70) pelasi varsin hyvän viikonlopun Euroopan Tourin kisassa Itävallan Atzenbruggissa. Tasaisessa kilpailussa hän jäi yhdeksännestä sijasta vain kolme lyöntiä ollen 20:s. ”Viimeinen kierroskin oli perjantain ja lauantain tapaan hyvää peliä, scoressa se ei vaan näkynyt. Birdieputit tökkäsin sisään lyhyiltä matkoilta, kahdesti pääsin puttaamaan eaglea par-viitosella, kerran osuin tankoon bunkkerista ja tein siitä birkun. Yhdeksän alle viikonloppuna menee sarjaan ryhdikäs suoritus”, Ilonen summasi kisansa. Ilonen on päässyt kauden aikana kymmenen kertaa viikonlopun kierroksille, näistä hän on noussut yhteensä seitsemän kertaa 20 parhaan joukkoon, joka on erittäin hyvä sarja. Lahtelainen kuittasi Itävallasta yli 8700 euroa tienestit, ja nousee ansiolistalla 2-3 sijaa nykyiseltä 72. tilaltaan. Ansioita on koossa kauden 21 kisasta reilut 338.000, joten Ilonen pelaa tällä mittarilla uransa toiseksi parasta kautta. ”Tästä voi vielä tulla todella hyvä vuosi. Syksyllä on useita isoja kisoja jäljellä. Luonnollinen tähtäin on nousta rahalistalla myös 60 parhaan joukkoon ja päästä mukaan kauden päätöskisaan Dubaihin”, Ilonen suunnitteli suunnatessaan kohden Wienin lentokenttää. Seuraavan kisansa Ilonen pelaa kolmen viikon kuluttua Skotlannissa. Hän oli Dunhill Cupissa edellisvuonna vielä ennen kahta viimeistä reikää kärkikymmenikössä, kunnes teki St Andrews’n kuuluisalla Road Holella kahdeksikon. Dunhill Cupin muut kisakentät ovat Carnoustie ja Kingsbarns.

Itävallan avoimet mestaruuskisat voitti José Manuel Lara (66-71-70-64), jolle ykköstila oli Euroopan Tourilla ensimmäinen neljään vuoteen. Menestys oli Laralle arvokas siinäkin mielessä, että hän oli ennen viikonvaihteen turnausta kiertueen ansiolistalla selvästi (130:s) korttinsa kauden päätteeksi uusievien listan ulkopuolella.

Kaksi viikkoa sitten 33-vuotiaan Laran tilanne näytti todella synkältä. Hän oli missannut cutin yhdeksässä turnauksessaan peräkkäin, eikä ajautumista Euroopan Tourin karsintoihin näyttänyt pysäyttävän mikään. Käännekohta tapahtui viime viikon turnauksessa Hilversumissa, jossa Lara sijoittui neljänneksi. Sieltä kosolti itseluottamusta saaneena hän esitti Atzenbruggissa erinomaista peliä.

Aivan suvereenilla tavalla Laran voitto ei kuitenkaan irronnut. Mutkikkaan näköinen kuusimetrinen birdieputti viimeisellä griinillä osoittautui uusintaan pääsyn kannalta elintärkeäksi. Uusinnassa Lara sai vastaansa David Lynnin, joka ei edusta varsinaista voittajatyyppiä Euroopan Tourilla. Tämä asia konkretisoitui Itävallan avointen ensimmäisellä play off -reiällä, missä Laran rutiini par oli britille liikaa.

Meneillään olevalla kaudella Euroopan Tourin perussarkaan kuuluva Lynn tulee sijoittumaan 11. kerran peräkkäin kiertueen ansiolistalla 100 parhaan joukkoon, KLM Openin voiton vuodelta 2004 pysyessä edelleen hänen ainoana ykköstilanaan ET:lla.

Kolmannen sijan jakoivat pitkästä aikaa kärkipäässä keikkunut Alexander Noren, Graeme McDowell sekä lopussa voittomahdollisuutensa tyrinyt Danny Willett.

Itävallan avoimissa tehtiin myös Euroopan Tourin historiaa isäntamaan Matthias Schwabin toimesta. Hän ylsi kisassa 32:nneksi, mikä on kiertueella kaikkien aikojen paras sijoitus 15-vuotiaalle. Muut 15-vuotiaana cutin ET:lla selvittäneet ovat Sergio Garcia sekä Jason Hak.

Euroopan Tour jatkuu tulevalla viikolla Pariisissa, jolloin vuoronsa saa 1,25 miljoonan euron Vivendi Cup.

Marko Kuivasaari

Del Moral kiri voittoon Moskovassa

Carlos

Carlos Del Moral on valmis tekemään paluun Euroopan Tourille. &copy Getty Images

Vaikka Jamie McLeary pysytteli tiukasti Venäjällä pelatun Challenge Tourin kisan kärjessä aina finaalikierrokselle saakka, ei hänestä lopulta ollut turnauksen voittajaksi.

Carlos Del Moral (-11)oli vielä sunnuntaina kolmen reiän jälkeen viisi lyöntiä skottia jäljessä, kunnes hän käynnisti todellisen loppukirin. Del Moral teki jatkossa seitsemän birdietä nousten tuloksen 66 myötä koko kisan voittajaksi. Toiseksi sijoittuneet Tommy Fleetwood, Matt Ford sekä Thorbjörn Olesen hävisivät espanjalaiselle lyönnillä.

Hämeenlinnan EM-kisoissa hyviä otteita esittänyt Fleetwood on tehnyt ammattilaiseksi ryhdyttyään vahvaa tuloa CT:n kärkikahinoihin. Hän sijoittui sunnuntaina jo toistamiseen kakkoseksi, kolmen viimeisen turnauksen sisällä. Myös Olesenille kakkossija oli toinen tällä kaudella.

Del Moral kuittasi Moskovan kisan voitollaan 28 000 euroa, minkä siivittämänä hän nousi kiertueen rankingissa suoran paikan Euroopan Tourille ensi kaudeksi saavien joukkoon, sijalle 19.

Moskovan CT-kisassa olivat mukana suomalaisista myös Antti Ahokas ja Roope Kakko, mutta he karsiutuivat jatkosta 36 reiän jälkeen.

Challenge Tour jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Ranskassa pelattavalla Allianz Golf Openilla. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat Italian ja Egyptin turnaukset, kunnes rankingin 45 parasta kohtaavat vielä lokakuun lopussa Italiassa pelattavassa Grand Finalissa.

Suomalaisten rankingsijoitukset Challenge Tourilla:

43. Mikko Korhonen, 104. Antti Ahokas, 128. Roope Kakko ja 135. Jaakko Mäkitalo.

Marko Kuivasaari

Mikko Ilonen teki upean nousun Itävallassa

Asetelmat ja tunteet voivat vaihdella huippugolfissa laidasta laitaan. Kun Mikko Ilonen sai vielä perjantai-iltana jännittää viimeiseen saakka pääsyään Itävallan avointen mestaruuskisojen jatkokierroksille, oli hän kiivennyt jo lauantai-iltapäivän alkajaisiksi kisassa neljänneksi. Kun kaikki loputkin pelaajat olivat saaneet lauantain urakkansa päätökseen, selvisi, että tuloksen 65 pelannut Ilonen lähtee Austrian Golf Openin finaalikierrokselle sijalta 16. Jamie McLeary pysyttelee puolestaan sinnikkäästi Moskovan CT-kisan johdossa.

Mikko

Mikko Ilonen nousi lauantaina Itävallan ET-turnauksen tulosluettelossa 44 sijaa. &copy Getty Images

Periksiantamattomuus on yksi ammattilaisurheilun tärkeimmistä menestyksen rakentajista. Mikko Ilonen pohti perjantai-iltana selviydyttyään niukasti Itävallan avointen jatkokierroksille, että kovalla tuloksella eroa kärkeen olisi vielä mahdollista saavuttaa olennaisesti.

Hän ryhtyikin lauantaina tuumasta toimeen, ja rynnisti maaliin tultuaan jo lyönnin päähän kärjestä. Tässä vaiheessa päivän viimeiset starttaajat olivat tosin vielä kierroksensa alkurei’llä. Parhaimmallaan neljäntenä ollut Ilonen menetti iltapäivän kuluessa asemiaan, mutta päätyessään sijalle 16 hän oli lauantain ylivoimaisesti kovin (44 pykälää) nousija. Myös tulos 65 oli yhdessä Danny Willettin kierroksen kanssa päivän paras.

Ilonen oli kolmannen kierroksensa jälkeen tyytyväinen seitsemän alle tulokseensa, mutta jossiteltavaakin jäi.

”Olosuhteet olivat otolliset ja hain ripeää starttia kierrokselle. Paikkoja tuli, löin hyvin, mutta putteja jäi roikkumaan reunalle seitsemällä ensimmäisellä useita. Molemmilla par-viitosilla parien tekeminen jopa turhautti hetkeksi. Kahdeksannen reiän birkku toi taas lisää virtaa, ja sisääntulo oli sitten oikein hyvä. Päivä päättyi kahdeksanmetrisen birkkuputin upottamiseen, muut olivat huomattavasti lyhyempiä”, Ilonen sanoi. ”Olosuhteet ovat iltapäivälläkin niin hyvät, että oletan joidenkin pelaajien karkaavan muutaman lyönnin päähän. Toinen huippukierros sunnuntaina antaisi mahdollisuudet varsin korkealle”, Ilonen suunnitteli lounaspöydässä ennen iltapäivän harjoitussessiotaan.

Danny

Danny Willett tavoittelee sunnuntaina ensimmäistä voittoaan Euroopan Tourilla. &copy Getty Images

Brittikaksikko Willett ja David Lynn jakavat Itävallan avointen mestaruuskisojen johtopaikan 54 reiän jälkeen tuloksellaan -13. Kokenut Lynn on ollut vuodesta 2000 lähtien säännöllisesti Euroopan Tourin ansiolistan 100 parhaan joukossa, vaikka plakkariin on koko uralla kertynyt vain yksi voitto.

Kolmannen sijan jakavat Chris Gane, Pelle Edberg sekä US Open -voittaja Graeme McDowell. He ovat kärjestä kahden lyönnin päässä.

Mikko Ilonen starttaa Atzenbruggin kisan päätöskierrokselle sunnuntaina klo 11.55 Suomen aikaa, yhdessä turnausta avauspäivän jälkeen johtaneen George Coetzeen sekä Damien McGranen kanssa.

McLeary ei luovu johtopaikastaan Moskovassa

Jamie McLeary (-9)lähtee Venäjällä pelattavan Challenge Tour -turnauksen finaalikierrokselle paalupaikalta. Kärkipaikka on tullut skotille Moskovassa tutuksi, sillä hän on johtanut kisaa alusta alkaen. McLeary on kierroksin 67-69-71, kaksi lyöntiä toisen sijan jakavia Thorbjörn Olesenia ja Sam Walkeria edellä.

Viikonlopun kierrokset pelataan Tseleevo Golf & Polo Clubin kentällä tyystin ilman suomalaisia, Antti Ahokkaan ja Roope Kakon karsiuduttua jatkosta 36 reiän jälkeen. Mikko Korhonen päätti puolestaan jättää lapsen syntymän vuoksi tämänviikkoisen turnauksen väliin. Myöskään Jaakko Mäkitalo ei pelannut Moskovassa.

Marko Kuivasaari

Ilonen kalkkiviivoilla jatkoon Itävallassa

Tiukalle meni Mikko Ilosen pääsy Itävallan ET-turnauksen jatkokierroksille, sillä tulos 145 (+1) oli viimeinen, jolla Atzenbruggissa kavuttiin vielä cut-rajan oikealle puolelle. Viikonloppua Ilonen odottaa mielenkiinnolla, sillä matkaa kärkeen on siedettävät yhdeksän lyöntiä. Antti Ahokas ja Roope Kakko kajahtivat kanveesiin Moskovassa pelattavassa Challenge Tourin turnauksessa.

Mikko

Mikko Ilonen kampesi itsensä viimeisten joukossa Itävallan kisan jatkokierroksille. &copy Getty Images

Mikko Ilonen (73-72) paransi lyönnillä torstain tulostaan Itävallan avoimissa mestaruuskisoissa Diamond Country Clubilla, Atzenbruggissa. Birdiellä kierroksensa aloittanut Ilonen joutui pelaamaan iltapäivän tuulisessa kelissä ja oli urakan jälkeen tyytyväinen esitykseensä.

”Pelasin alusta loppuun varsin hyvin. Kova tuuli teki olosuhteista vaikeat, turhaan odottelin kierroksen lopussa sen heikkenemistä. Draivaaminen oli hyvää, putitkin mielestäni kohdallaan, mutta ne eivät vaan uponneet. Paljon enempään oli mahdollisuuksia,” kaksi birdietä 13 viheriöosumalla tehnyt Ilonen sanoi. ”Viikonloppuna on kaikki mahdollisuudet nousta, sillä pakka on varsin kasassa”, yhdeksän lyöntiä kärjestä oleva Ilonen laskeskeli.

Hänen sijoituksensa kahden päivän jälkeen on 60:s. Ilosen yhteistulos 145 (+1) lyöntiä oli viimeinen, jolla pääsi mukaan Itävallan avointen ratkaisukierroksille.

Turnauksen johdossa on viime vuonna Challenge Tourilta Euroopan ykköskiertueelle noussut John Parry. 23-vuotias englantilainen ei tehnyt perjantain kierroksellaan ainuttakaan virhettä, vaan taituroi viiden birdien voimalla mainion tuloksen, 67 lyöntiä.

”On vähän turhan aikaista tuijotella tulostaululle, kisa on vasta puolivälissä. Mutta johto on aina johto, mieluummin olen kärjessä kuin takaa-ajajana”, tilanteessa -8 oleva Parry sanoi.

Parry pelasi samassa Walker Cup -joukkueessa vuonna 2007 kuin Rory McIlroy, Rhys Davies ja David Horsey. Kolme jälkimmäistä on jo pystynyt voittoon Euroopan Tourilla.

Mikäli myös Parry liittyisi tuon luettelon jatkeeksi tänä viikonloppuna, merkitsisi se hänen kohdallaan pelioikeuden uusimista ET:lle kaudeksi 2011. Parry on kiertueen ansiolistalla parhaillaan sijalla 117.

Toisen sijan Itävallassa jakavat Graeme McDowell, José Manuel Lara sekä Pelle Edberg. He ovat 36 reiän jälkeen tilanteessa -7.

Marko Kuivasaari

Ahokas ja Kakko laulukuoroon Moskovassa

Moskovan CT-turnauksesta kantauvat uutiset eivät ole suomalaisittain lohdullisia, sillä niin Antti Ahokas kuin Roope Kakkokaan eivät selvityneet kisan jatkokierroksille. Ahokas (74-77) jäi cut-rajasta lyönnin, Kakko (76-76) kaksi lyöntiä.

Molemmilla riitti pelissään vaikeuksia sekä torstaina että perjantaina. Ahokkaan todelliseksi riesaksi osoittautui Tseleevo Golf & Polo Clubin kentän 12. reikä, jonka hän pelasi yhteensä viisi yli parin. Kakon kahden päivän tuloksista löytyi puolestaan kolme seiskaa, joista kaksi par-nelosilla.

Kisan johdossa jatkaa edelleen Skotlannin Jamie McLeary (-8). Hänestä kolmen lyönnin päässä toisen sijan jakavat Sam Walker, Scott Jamieson sekä Hämeenlinnan EM-kilpailuissa mukana ollut TommyFleetwood.

Marko Kuivasaari

Ilonen: Peli kuin puolivaloilla ajelemista

Mikko Ilonen (73) aloitti ja lopetti torstain kierroksensa Itävallan avoimissa mestaruuskilpailuissa mainiosti tehden kierroksen aikana yhteensä viisi birdietä. Neljän perättäisen reiän uinahdus maksoi kuitenkin huipputuloksen. Moskovan CT-kisassa Antti Ahokas on parhaana suomalaisena, 40:ntenä.

Mikko

Mikko Ilonen saa hieman kiristää tahtiaan perjantaina, mikäli mielii pelata Itävallan kisan päätöskierroksilla. &copy Getty Images

Mikko Ilonen on Itävallan avointen mestaruuskisojen avauspäivän jälkeen sijalla 63. Hänellä oli torstaina avaimet tasokkaisiin lukemiin, mutta huipputulos karisi neljän perättäisen reiän uinahdukseen. Ilonen aloitti kierroksensa kahdella birdiellä, tämän jälkeen neljä seuraavaa hän kiersi (reiät 12-15) yhteensä viisi yli.

Kirveleväksi jakson teki se, että nämä reiät lukeutuvat kentän helpoimpiin ja ne pelattiin torstaina muiden osallistujien toimesta keskiarvona alle parin. Ilonen hävisi siis neljän reiän jakson aikana ”normitulokseen” nähden yli viisi lyöntiä.

”Kierroksen helpoimmalla jaksolla tuli pahasti takkiin. Vedin jo itseäni lätärillä päähän että herää jo pahvi. Tämän jälkeen pelasinkin mainiosti. Tuuli oli takalenkillä melkoisen kovaa, voin olla tyytyväinen lopun rutistukseeen”, Ilonen sanoi.

”Pelissä ei sinällään ole valittamista, ajatus ei vaan kulje toivotusti ja siksi tekeminen on kuin puolivaloilla ajelemista.”

Kisan ensimmäisen paalupaikan otti George Coetzee tuloksellaan 65. Eteläafrikkalaiselle menestys Itävallassa olisi tarpeen, sillä hän on Euroopan Tourin ansiolistalla sijalla 142 – matkaa 115 pelioikeuden myös ensi kaudeksi saavien joukkoon on siis riittämiin.

Jaetulla toisella sijalla Itävallassa ovat Terry Pilkadaris sekä José Manuel Lara, lyönnin Coetzeesta jääneenä. Heilläkin on edessään loppukirin paikka, mikäli aikovat pelata kattavasti ET:lla myös kaudella 2011.

Kisan nimekkäimmistä pelaajista Graeme McDowell (10:s) aloitti Itävallan avoimet tuloksella 69, Miguel Angel Jiménezin (47:s) tarvittua kolme lyöntiä enemmän.

Marko KuivasaariMcLeary Moskovassa kuin kotonaan

Jamie McLeary löysi Tsleevo Golf & Polo Clubin kentästä paljon yhtäläisyyksiä kotikenttäänsä. Tästä kipinää saaneena skotti löi Moskovan CT-kisan avauspäivän kärkilukemat 67 lyöntiä. Callum Macaulay täydentää toisella sijallaan skotlantilaisten vahvaa aloitusta. Antti Ahokas pelasi torstaina tuloksen 74.

Antti

Antti Ahokas tarvitsee melkoisen ryhtiliikkeen pelatakseen myös ensi kaudella täyden kalenterin kattauksen Challenge Tourilla.

Antti Ahokas ja Roope Kakko eivät olleet Moskovassa käynnistyneessä Challenge Tourin kisassa terävimmillään turnauksen avauspäivänä. Ahokas (40:s) löi ensimmäisellä kierroksella tuloksen 74, Kakko (69:s) kaksi lyöntiä enemmän.

Suomalaisittain tilanne Challenge Tourin rankingissa on melkoisen vaikea. Lapsen syntymän vuoksi Moskovasta pois jäänyt Mikko Korhonen on ensi kautta ajatellen kuivilla, mutta muilla suomalaisilla ei ole enää hetkeäkään aikaa tuhlattavaksi noustakseen kiertueen rankingissa myös kaudelle 2011 kunnon kategorian (80 parasta) saavien joukkoon.

Lennokkaimmin Moskovan kisan aloitti skottikaksikko Jamie McLeary sekä Callum Macaulay, joista ensinmainittu on kärjessä tuloksellaan 67.

”Tämä kenttä on pitkälti samanoloinen kuin kotikenttäni Dalmahoy. Kentän olemus ja pituus ovat kutakuinkin yhtäläisiä, puhumattakaan ruohosta, jossa ei tunnu olevan mitään eroa”, McLeary sanoi.

Lyönnin McLearya jäljessä oleva maanmies Macaulay jakaa toisen sijan Ranskan Edouard Dubois’n kanssa.

Rankingin kärkikymmeniköstä vain Itävallan Berndt Wiesberger (70) mahtuu avauskierroksen jälkeen kymmenen parhaan joukkoon.

Marko Kuivasaari

Mikko Ilonen tuhlasi mahdollisuutensa neljällä perättäisellä reiällä

Mikko Ilosen musta hetki Euroopan Tourin Itävallan kisassa kesti neljä reikää ja tuotti viisi ylimäääräistä lyöntiä. Kierrostulos 73 jättänee hänet avauspäivän jälkeen tuloslistan puoliväliin. Challenge Tourin kisa pelataan Moskovassa josta menestystä hakevat Antti Ahokas ja Roope Kakko. Mikko Korhonen jättää kisan väliiin , perheeseen syntyi tiistaina toinen tytär.

Mikko

Mikko Ilonen ( 73) aloitti ja lopetti torstain kierroksensa Itävallan avoimissa mestaruuskilpailuissa mainiosti tehden kierroksen aikana yhteensä viisi birdietä. Huipputulos karisi kuitenkin neljän perättäisen reiän uinahdukseen, Ilonen aloitti kahdella birdiellä, tämän jälkeen neljä seuraavaa hän kiersi (kentän väylät 12-15) yhteensä viisi yli. Kirveleväksi jakson teki se, että nämä reiät lukeutuvat kentän helpoimpiin ja ne pelattiin torstaina muiden osallistujien toimesta keskiarvona alle parín. Ilonen hävisi siis neljän reiän jakson aikana ”normitulokseen” nähden yli viisi lyöntiä.

”Kierroksen helpoimmalla jaksolla tuli pahasti takkiin. Vedin jo itseäni lätärillä päähän että herää jo pahvi. Tämän jälkeen pelasinkin mainiosti. Tuuli oli takalenkillä melkoisen kovaa, voin olla tyytyväinen lopun rutistukseeen” ”Pelissä ei sinällään ole valittamista, ajatus ei vaan kulje toivotusti ja siksi tekeminen on kuin puolivaloilla ajelemista”, Ilonen luonnehti kierroksen jälkeen. Kun aamupäivän pelaajat ovat kierroksensa pelanneet, on Ilosen sijoitus 57:s ja hän tullee olemaan päivän päätteeksi tuloslistan keskivaiheilla. Kisan kärjessä oli aamupäivän pelien jälkeen Etelä-Afrikan George Goetzee (65), toista sijaa jakoi mm. Jarmo Sandelin (68).

Teemu Tyry

……………………………………………………………………………………………………………….

JarmoItävalta lukeutuu Euroopan pienimpiin golfmaihin, mutta maassa pelataan silti jo viidennen kerran peräkkäin Euroopan Tourin kisa. Pienestä potista ja Ryder Cupin karsinnan päättymisestä johtuen isoimmista tähdistä paikalle on saatu houkuteltua vain US Openin ykkönen Graeme McDowell sekä kolmannen voittonsa kuluvalla kaudella saavuttanut Miguel Angel Jimenez.

Historiallisen Pebble Beachin ykköstilansa jälkeen McDowell on ollut pelaamissaan kisoissa hiemen pienemmissä rooleissa, paras sijoitus kesäkuun puolivälin jälkeen on 21:s. Tämä on hyvin ymmärrettävää, paikka Ryder Cupissa varmistui US Openissa kerralla ja hälinää pohjois-irlantilaisen ympärillä on varmasti riittänyt. Itävallassa olisi hyvä mahdollisuus saavuttaa kauden kolmas ykköstila, ennen US Openia Mdowell kävi jo kumartamassa näytöstyyliin voiton tulevalla Ryder Cup-areenalla Walesin avoimissa.

Mikko Ilonen vietti Hollannissa karsiutumisensa jälkeen viikonlopun formula-ykkösten tunnelmaan tutustuen ystävänsä Heikki Kovalaisen vieraana Monzassa. Itävallasta Ilosella on hyviä muistoja, hän pääsi jopa hivenen yllättäen kisaan mukaan vuonna 2006, pelasi päätöspäivänä huipputuloksen ja sai tästä hyvän flyytin päälle varmistaen lopulta kauden harvoissa kisoissa paluun päätourille.

Torstaina Ilonen pelaa kello 8.56 Suomen aikaa yhdessä Uli Weinhandlin sekä Kenneth Ferrien kanssa.

Itävallan avoimet on palkintosummaltaaan pienin kisa johon Ilonen kuluvalla kaudella Euroopan Tourilla osallistuu. Voittajan osuus 750.000 euron potista on 125.000. Kisa on Iloselle kauden 21:s, jatkoonpääsyjä on toistaiseksi yhdeksän, top-ten sijoituksia näistä peräti neljä.

”Tämä on hivenen oudon oloinen kenttä, erikoisia vesiesteitä on paljon siellä täällä. Tuulta on odotettavissa, tämä lisää pitkien reikien väylien vaikeutta. Hyvin saa lyödä menestyäkseen”. ”Viheriöt on saatu kuntoon hiekoittamalla. Pitkästä aikaa on sellainen fieldi pelaajia, että suuri osa on mulle ihan outoja kasvoja. Aamusta kun lähden liikkeelle, pitää tyynestä kelistä ottaa maksimaalinen hyöty ja tehdä tulosta”, Ilonen suunnitteli kilpailun aattona.

Antti Ahokas ja Roope Kakko hakevat menestystä Moskovasta

Venäjällä järjestetään tauon jälkeen Challenge Tourin kisa. Maa on isännöinyt myös ET:n kilpailuja, mutta golfkulttuuri maassa on vielä kovin ohuella pohjalla ja isojen kisojen järjestäminen on ollut satunnaista. Tämänvuotinen kisa pelataan 6849 metriä pitkällä Tseleevo Golf&Polo Clubilla Moskovassa joka ei aiemmin ole isännöinyt vastaavan tasoisia kisoja.

Moskovan kisa mukaanlukien Tourin ohjelmassa on neljä kilpailua joiden jälkeen 45 parasta pääsevät Tour Finaliin Italiaan. Antti Ahokkaan (99.) sekä Roope Kakon (123.) tilanne on vähintäänkin haastava, tulevan kauden työpaikka CT:lla on vielä varmistamatta. Kunnon kategoria vaatisi rahalistalla 80:n ensimmäisen joukkoon nousemista. Jotta tie veisi suoraan Euroopan Tourin karsintafinaaliin (rahalistan top-45), pitäisi jäljellä olevissa kisoissa tulla isoa menestystä.

Mikko Korhonen pelasi vielä sunnuntaina Kazakstanissa Tourin suurinta kisaa. Tiistaina perheeseen syntyi toinen lapsi, 48 senttnen ja vajaa kolme kiloa painanut tytär.

”Äiti ja lapsi voivat erittäin hyvin”, raportoi onnellinen isä tekstiviestillään. Korhonen jättää luonnollisesti Moskovan kisan väliin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje