Kuningas omalla maallaan - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Australasia

Kuningas omalla maallaan

Adam Scott on voittanut edellisillä viikoilla Australian PGA:n ja Australian Mastersin. Sunnuntaina hän pokkasi World Cupista ykköstilan Jason Day parinaan. Kausi saattaa päättyä sunnuntaina neljänteen perättäiseen voittoon. Kuva All Over Press

Kulnunut sanonta kuuluu, että golfkisaa ei voi voittaa avauskierroksella, mutta sen voi menettää ensimmäisen päivän aikana. Adam Scottin osalta moni kuitenkin arvioi hänen ottaneen ainakin melkoisen niskalenkin kilpailijoistaan torstaina.

Scott käynnisti kierroksensa kuudella perättäisellä birdiellä ( 10-15). Tämän jälkeen tuli kahdeksan paria putkeen, viimeisillä neljällä aussi taas kaasutteli muilta karkuun kasvattaen birkkujen määrän kymmeneen.

”Aamun olosuhteet olivat täydelliset tuloksentekemiselle. Löin ensimmäisten reikien aikana ierinomaisesti ja viisi birdietä tuli viarsin vaivattomasti. Kier roksen keskivaiheilla oli jakso jolloin menetin otteen tekemiseen, jouduin taistelemaan parien saavuttamiseksi. Yksi onnistunut rautalyönti käänsi taas vireen positiiviseksi ja sain birdieputken myös loppuun”, Scott kertasi uuden kenttäennätyksen syntymistä.

Eroa toisena olevaan Kanadean Ryan Yipiin on kolme lyöntiä. Rory McIlroy (69) selvisi avauspäivästä vähintäänkin tyydyttävästi, .mutta keinot Scottin tavoittamiseksi ovat nyt vähissä. Jason Day (70) ihasteli Scottin ilotulitusta samassa ryhmässä.

Odotettavissa on nyt yhden miehen show, ainakin kaikki ennusmerkit puhuvat sen puolesta. Scott on kuluvalla kaudella voittanut Mastersin, Fedex Cupin ensimmäisen finaalikisan The Barclaysin, PGA Grand Slamin sekä nyt jo kolme perättäistä kisaa kotimaassaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje