18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kuka herättäisi Daviesin?

Rhys Daviesin peli on ollut jo pidempään jumissa. © Getty Images

Nuoret pelaajat ovat rynnistäneet viime aikoina maailman huipulle vahvasti. Tiedämme, että MartinKaymer, Rory McIlroy, Matteo Manassero, Rickie Fowler ja kumppanit tulevat ilahduttamaan golfkansaa tulevina vuosina lukuisilla voitoillaan, mutta myös hiljaiseloon ajautunut RhysDavies haluaisi taatusti osansa näiden nuorukaisten menestyksestä.

Kun Davies otti vuosi sitten uransa ensimmäisen ET-voiton Marokossa, ja sijoittui kesäkuun alussa samalla kaudella jo viidennen kerran top-kolmoseen, olivat pian maltillisimmatkin tuuppaamassa häntä syksyn Ryder Cup -joukkueeseen. Mutta sitten menestyksen kengänkannat tekivät lähes täyskäännöksen.

Vaikka walesilainen selvitti tiensä jatkoon vielä US Openissa ja PGA Championshipissä, jäi hänen loppukauden parhaaksi sijoituksekseen Johnny Walker Championshipin 14. tila.

Viime vuonna Euroopan Tourin tienesteissä 18:nneksi sijoittunut Davies on tällä hetkellä Race to Dubai -listalla 90:ntenä, 56000 euron ansioillaan. Kauden paras sijoitus on Abu Dhabin turnauksen 23. tila, vaikkakin vuoden toistaiseksi suurin (n. 30000 euroa) tili on peräisin maaliskuun puolivälissä pelatusta World Tourin kisasta. Davies oli Cadillac Championshipissä 61:s.

Meneillään olevalla viikolla Davies palaa Marokkoon puolustamaan Hassan II Trophyn viimevuotista voittoa. Lähtökohdat vuoden takaisin kisaan olivat täysin toisenlaiset kuin nyt. Davies oli saavuttanut edellisellä kaudella hyvän menestyksensä ansiosta Challenge Tourilta paikan ”sarjaporrasta” ylemmäs, joten suuria odotuksia ei tulokkaan harteille asetettu.

Mikko

Mikko Ilonen pelaa Agadirissa kauden neljännen kisansa. &copy Getty Images

Jos eivät tämänhetkiset paineet 25-vuotiaan pelaajan ajatuksissa ole kaikkein pienimmät, on Daviesista alettu toisaalta Walesissa odottaa uutta kruununperijää maan kaikkien aikojen kirkkaimmalle tähdelle, Ian Woosnamille. Tähän ”tehtävään” kun ei Daviesia rutkasti kokeneemmista Jamie Donaldsonista ja Bradley Dregestä ole alkuunkaan ollut.

Suomalaisista Marokon turnaukseen mukaan mahtui Mikko Ilosen ohella myös Mikko Korhonen, joka pelasi hyvän turnauksen Malagassa viime viikonloppuna. Ilosen paras tuloskunto oli umpisuolileikkauksen jälkeisessä avauskisassa vielä hakusessa, minkä karsiutuminen Andalusian avoimissa myös osoitti.

Agadirissa pelattavan kisan nimekkäintä kaartia ovat mm. Thomas Björn, Raphaël Jacquelin, Simon Dyson ja Darren Clarke, joista kaksi ensiksi mainittua ovat ehtineet voittaa jo yhden turnauksen tällä kaudella.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje