Kova temppu – Lee Westwoodilla koossa ET-voittoja jo neljältä eri vuosikymmeneltä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kova temppu – Lee Westwoodilla koossa ET-voittoja jo neljältä eri vuosikymmeneltä

Lee Westwood pelasi Abu Dhabissa timanttisen kilpailun. Kuva: Getty Images

Kylmän viileästi pelannut Westwood juhli Abu Dhabissa 25. ykköstilaansa European Tourilla.

Lee Westwoodia (-19) ei ole helppo horjuttaa päätöspäivän johtoasemassa, etenkin jos hänen akilleen kantapäänsä eli puttipeli on mallillaan. Näin kävi sunnuntaina Abu Dhabi Golf Clubilla päättyneessä Euroopan kiertueen kilpailussa, missä Westwood – vaikka jakoikin hetkellisesti johtoaan – piti lopulta varmaotteisesti pahimmat kilpakumppaninsa loitolla.

Eroa ET:n Rolex-sarjaan kuuluneessa turnauksessa toisen sijan jakaneisiin Ranskan Victor Pereziin sekä Englannin Tommy Fleetwoodiin ja Matthew Fitzpatrickiin kertyi kaksi lyöntiä.

Westwood käytti neljänteen kierrokseensa 67 lyöntiä pelaten Fitzpatrickin kanssa läpi kilpailun ainoana pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia. Britti teki sunnuntaina kuusi birdieä ja yhden bogin 16. reiällä, mikä nosti niskan takana hengittäneiden toiveita. Westwoodin olisi pitänyt tehdä 18. reiällä (par 5) bogey, jotta kisa olisi venynyt uusintaan. Hän ei kuitenkaan jättänyt mitään sattuman varaan iskettyään tyylikkään avauksen jälkeen kakkoslyöntinsä viheriölle, ja tehtaili vaivattomasti birdien.

”Westy” täyttää huhtikuussa 47 vuotta, mutta ikä ei näy, eikä tunnu hänen otteissaan. Euroopan kiertueen vanhimmaksi voittajaksi on vielä matkaa, sillä tämän tilaston ykkösenä porskuttaa Miguel Angel Jimenez. Hän oli voittaessaan kauden 2014 Espanjan avoimet 50-vuotias.

On hienoa voida näyttää, että vielä tässä osataan.

Kova suoritus on joka tapauksessa yltää pääkiertueella voittoon neljällä eri vuosikymmenellä. Uran ensimmäinen voitto tuli Ruotsin turnauksessa elokuussa 1996, ja nyt Westwoodilla on koossa jo 25 ykköstilaa. Tällä irtoaa ET:n ”maratontaulukossa” kahdeksas tila, pääkiertueuraansa jatkavista edellään vain Tiger Woods (41 voittoa) ja Ernie Els (28 voittoa).

”En voi uskoa, että olen jo niin vanha”, Westwood mietti, kun ET:n kisalähetysten haastattelija Tim Barton mainisti hänelle voitoista neljällä vuosikymmenellä.

”On hienoa voida näyttää, että vielä tässä osataan.”

Voitto Abu Dhabissa oli Westwoodin toinen Rolex-sarjan kisoissa. Ensimmäinen tuli vuoden 2018 Nedbank Golf Challengessa, joka päätti yli neljän vuoden kuivan kauden. Hän myönsi tuolloin jo pelänneensä, ettei kenties enää koskaan pääse nostelemaan turnauksen voittopokaalia.

Tommy Fleetwood taivutti syntymäpäivänsä kunniaksi hienon tuloksen. Kuva: Getty Images

Mikäli Westwoodin esitykset jatkuvat vakuuttavina, on hän luonnollisesti yksi vaihtoehto Euroopan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon ensi syksyn Ryder Cupissa.

”En tiedä siitä. Olen pelannut kymmenessä Ryder Cupissa, ja viimeksi oli kiva katsella, miten kaverit pärjäsivät. Mutta jos siihen avautuu mahdollisuus, niin olen toki kilvassa mukana”, hän kertoi.

Sunnuntaina nähtiin muitakin kovia suorituksia, kun Alfred Dunhill Links Championshipin hallitseva mestari Victor Perez ja 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Tommy Fleetwood jäivät lyönnin päähän Henrik Stensonin ja Shane Lowryn kenttäennätyksestä. Myös finaalikierroksen viimeisessä ryhmässä pelannut ja 17:nneksi pudonnut Italian Francesco Laporta löi toisena kisapäivänä tuloksen 63.

Abu Dhabi HSBC Championship sujui pohjoismaalaisten osalta poikkeuksellisen kehnosti. Kaikki neljä suomalaista missasivat cut-rajan, ja Ruotsin Joakim Lagergren (-10) jakoi parhaana 21. sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)