18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhosella oljenkorsi Etelä-Afrikan avoimissa

Mikko Korhonen pelaa toisen peräkkäisen turnauksen Etelä-Afrikassa. © Getty Images

Vaatimus suoran pelioikeuden säilyttämiseksi Euroopan kiertueella ei ole Mikko Korhosen kohdalla muuttunut viikon sisällä. Varasijoilta paikan Etelä-Afrikan avoimiin saaneelle pelaajalle ei kelpaa Ekurhulenissa kuin voitto, jotta kiipeäminen ansiolistalla 115 parhaan joukkoon mahdollistuisi.

Yhteensä 105 721 euroa 21 turnauksessa tienannut Korhonen on Race to Dubai -listalla parhaillaan sijalla 165. Mikäli nummelalainen ei yllä viikonloppuna voittotaisteluun, on panosta hänen kohdallaan tiedossa silti riittävästi: Korhosen pitäisi kurkottaa ansiolistalla 150 ensimmäisen joukkoon, mikäli hän mielii välttää joulukuun alussa pelattavat ET:n toisen vaiheen esikarsinnat.

Korhonen pelaa kisan kaksi ensimmäistä kierrosta Ranskan Alexandre Kalekan sekä eteläafrikkalaisen amatöörin Brandon Stonen kanssa. Kolmikko starttaa avauspäivän tiimellykseen Serengeti Golf Clubin kentän 10. tiiltä klo 11.25.

Etelä-Afrikan avoimen mestaruusturnauksen nimekkäimmät pelaajat ovat Ernie Els, Retief Goosen ja Simon Dyson. Heidän voittonsa puolesta lanttejaan likoon laittavia on varmasti riittämiin.

Jack Nicklausin suunnittelema kisakenttä on nimetty Leijonakuningas-elokuvasta tutun Serengetin kansallispuiston mukaan. Kenttä on ainakin Afrikan mantereella kuuluisa hankalista griineistään. Kuka sitten ”viidakon kuninkaaksi” sunnuntaina yltääkin, on hänen putterinsa syytä käydä tulevina päivinä kuumana.

”Griinit tulevat erottamaan miehet pojista. Minä nautin Serengetin viheriöistä, mutta melkoisen haasteen ne tarjoavat – ja erityisesti, jos sattuu tuulemaan”, viime viikonvaihteessa Malelanessa kolmanneksi sijoittunut George Coetzee sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje