14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Korhonen nappasi rutiinivoiton haastajien kangistuttua kalkkiviivoilla

Suomen ykköspelaajan peli kulki kesälomallakin niin hyvin, että hän voitti kaikkien aikojen kovatasoisimman suomalaispelaajien välisen kilpailun.

Mikko Korhonen antoi vakuuttavan näytön kisakunnostaan perjantaina päättyneessä Tournament Players Championship 2020 -kilpailussa. Kisan ensimmäinen kierros pelattiin torstaina Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä ja toinen perjantaina Hirsalassa.

Mikko Korhonen teki torstaina kotikentällään tuloksen 71 (par). Hirsalassa hän pelasi päivän parhaan kierrostuloksen 69 (-4) ja otti voiton yhden lyönnin erolla toisen sijan jakaneisiin Sanna Nuutiseen, Roope Kakkoon, Teemu Putkoseen ja Albert Eckhardtiin.

”Aika tiukkahan se oli. Pojilla olisi ollut paikka ottaa päänahka, mutta hyytyivätkö sitten vähän siinä lopussa? Ei se vika par-viitonen mikään erityisen haastava ole. Ajattelin että tulevat ohi. Rautamailalla kuitenkin lyödään kakkonen, ehkä tosin vähän sokkona”, voitosta 2800 euroa kuitannut ja itse kisansa birdieen päättänyt Korhonen kommentoi.

Sami Välimäkeä vastaan pelaamansa Viasatin haasteottelun jälkeen Korhonen ei ole juuri golfia harjoitellut.

”Fysiikkatreeniä on tullut vedettyä. Valmiudet golfharjoittelun aloittamiseen alkavat olla hyvät. Pickalassa kävin parina päivänä tällä viikolla vähän lähipeliä hiomassa”, hän sanoi.

Korhonen nousi voittokampailuun pelaamalla neljä viimeistä reikää kaksi alle. Teemu Putkosella ja Henri Lahdenperällä oli mahdollisuus yllättää Suomen ykköspelaaja, mutta voittomahdollisuuden avauduttua molemmat jäätyivät ratkaisuhetkillä. Putkosen tuplbogey–bogey-lopetus tiputti miehen jakamaan kakkossijaa ja Lahdenperän bogey–triplabogey-lopetus tiputti hänet yhdeksänneksi.

Sanna Nuutinen oli kisan paras nainen jääden vain lyönnin voittajasta. Kuva: Janne Tarmio.

Naisten voittaja Sanna Nuutinen jakoi yhteiskilpailun kakkossijan tuloksella -3. Nuutinen pelasi seitsemän viimeistä reikää neljä alle parin.

Minea Blomqvist-Kakon, Mikko Ilosen ja Peter Erofejeffin järjestämä kilpailu oli suomalaisittain äärimmäisen kovatasoinen. Kentällä oli kautta aikojen kovatasoisin joukko suomalaispelaajia samassa kilpailussa. Mukana nähtiin Korhosen lisäksi kaikki kolme muuta suomalaista European Tour -pelaajaa Tapio Pulkkanen (20.), Kalle Samooja (17.) ja Sami Välimäki (8.).

Naisten Euroopan kiertueella pelaavista suomalaisista mukana nähtiin Sanna Nuutinen (2.), Noora Komulainen (14.), Ursula Wikström (14.). Challenge Tourin suomalaisista mukana ovat Oliver Lindell, ja Roope Kakko. Janne Kaske ja Teemu Putkonen pelaavat Asian Tourilla. Amatöörisarjan ykkönen oli St. Laurence Golfin Antti Ulvio.

Korhonen palaa päätyömaalleen Euroopan kiertueelle parin kuukauden päästä. ET ilmoitti eilen torstaina, että pelit kiertueella jatkuvat 22. heinäkuuta. Kuusi ensimmäistä kilpailua pelataan Britteinsaarilla.

”Kun on joku aikaraja, niin kyllä se helpottaa asennoitumista harjoitteluunkin. Kesäkuun puolivälissä pitää aloittaa kovempi treenaaminen. Pari kunnon viikkoa se vaatii, että kehtaa lähteä kisoja pelaamaan. Tänään pelasin jo ihan hyvin, kun kenttä oli sen verran haastava, että sytyin ihan kunnolla.”

Pelaan todennäköisesti 3-4 kilpailua. Tuskin olen siellä koko aikaa. Mahdollisesta karanteenista ei ole vielä tietoa. Pahimmassa tapauksessa se kestää kaksi viikkoa, jolloin paikan päälle on lähdettävä aika ajoissa”, Korhonen pohti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje