Korhonen ja Pulkkanen jo ”jalka oven välissä” ET:n finaaliin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Podcast

Korhonen ja Pulkkanen jo ”jalka oven välissä” ET:n finaaliin

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen yhdessä Etelä-Afrikan Sun Cityn maisemissa marraskuussa 2018. Kuva: Getty Images

ET:n kalenteri on elänyt kauden mittaan, eikä loppukauden ohjelmakaan ole täysin selvä. Kun ns. isoja kisoja on jäljellä vielä kaksi, näyttää ainakin kahden suomalaisen finaalipaikka jo lähes varmalta.

Euroopan kiertueella kausi on edennyt loppusuoralle. Vielä syyskuun aikana kiertueen kalenteri on elänyt sen verran, että Kiinan kisa on kaikessa hiljaisuudessa poistettu kalenterista. Todennäköisesti se tullaan korvaamaan toisella, kenties Arabiemiraateissa pelattavalla kilpailulla.

Peruskautta on jäljellä näillä näkymin vielä kuuden kisan verran, mutta jos Kiinan kisalle paikkaaja löytyy, mahdollisesti enemmänkin.

Tällä viikolla pelataan Hollannissa, jossa suomalaista mukana on vain Janne Kaske, sen jälkeen edessä on Alfred Dunhill Championship Skotlannissa, kaksi kisaa manner-Espanjassa, kolmas Mallorcalla, yksi Portugalissa ja Dubain finaali. Näin siis näillä näkymin.

Dubain finaaliin pääsee tänä vuonna kiertueen 60 parasta pelioikeutettua pelaajaa. Sen lisäksi mukaan otetaan ns. affiliaattipelaajat, käytännössä PGA Tourin pelaajat, jotka käyvät tyypillisesti pelaamassa ET:llä puolentusinaa kilpailua. Kokonaismäärä nousee noin 75 pelaajan tietämille.

Mikko Korhonen on parhaana suomalaisena pistelistalla sijalla 49. Sijan hänen alapuolellaan on Tapio Pulkkanen. Kalle Samooja on sijalla 65. Hänen kohdallaan vire on ollut alkukauteen verrattuna hieman laskeva. Samooja sanoikin Wentworthin kisan jälkeen, että pieni lepo golfista tulee jo tarpeeseen.

Sami Välimäen kausi on ollut heikko ja finaalipaikka edellyttää paria erinomaista kisaa kauden viimeisissä koitoksissa.

”Kiertueella on jäljellä vielä pari isoa kisaa, Alfred Dunhill Championship ja Valderrama (Andalucia Masters), joista jälkimmäisen pelaan. Tilanne alkaa olla se, että meillä on Tapsan kanssa jalka jo vähän oven välissä finaaliin, jos yhtään peli kulkee tästä eteenpäin”, Mikko Korhonen pohti.

Korhonen on katsellut mielissään, miten Pulkkanen on nostanut pelinsä tasoa kauden mittaan. Pulkkanen ylsi jatkoon vain kertaalleen kauden kahdeksassa ensimmäisessä startissa, mutta kun peli loksahti toukokuussa Kanariansaarilla paikoilleen, on tulosta tullut.

Viidessä viime kisassaan Pulkkanen on ollut kertaalleen toinen ja vain kertaalleen 27 parhaan ulkopuolella. Korhoselta taas löytyy viidessä viime startissa pokattu kolmas ja kahdeksas sija.

Seuraava kilpailu on Pulkkaselle juhlakisa, sillä se on miehelle uran sadas Euroopan kiertueella. Korhosella sen sijaan on kasassa 211 starttia. Neljän miljoonan euron raja ansaituissa palkintorahoissa meni rikki viime sunnuntaina.

Lisää Euroopan kiertueen tilanteesta ja ensi viikolla pelattavan Ryder Cupin näkymistä tuoreessa podcastissa.

Golfpisteen podcastit löydät SoundCloudista ja Spotifysta.  

Juttuun on korjattu klo 15.22 Mikko Korhosen kilpailumäärä Euroopan kiertueella.

Golfpiste Podcast · #132 – Ryder Cup -joukkueet valittu: USA jyrää paperilla, Eurooppa luottaa kokemukseen
Lue seuraavaksi: Tapio Pulkkaselle upea sijoitus ET:n huippukisassa – Korhonen rikkoi neljän miljoonan rajan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje