12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkaselle upea sijoitus ET:n huippukisassa – Korhonen rikkoi neljän miljoonan rajan

Tapio Pulkanen onnistui sunnuntaina upeasti. Hän teki yhden bogin ja neljän birdien lisäksi komean eaglen kentän neljännellä väylällä. Kuva: Getty Images.

Kalle Samooja ja Mikko Korhonen kuittasivat keskikastin sijoitukset, mutta nauttivat ET:n lippulaivakisan tunnelmasta.

Wentworthissa pelattava BMW PGA Championship on Euroopan kiertueen kauden arvostetuimpia ja kovatasoisimpia kisoja. Jos majorit ja WGC-kilpailut rajataan ulos, ei kisa ET:llä enää tämän kovemmaksi muutu.

Kun tänä vuonna panoksena ovat vielä Ryder Cup -paikat, on jokainen sijoitus kilpailussa kovan työn takana.

Siksi Tapio Pulkkasen suoritusta voi hyvällä syyllä pitää erinomaisena onnistumisena. Pulkkanen teki sunnuntaina tuloksen 67 (-5) ja siirtyi yhteistulokseen -12. Hän jakaa kilpailussa 16. sijaa kärjen ollessa vielä kentällä.

”Hyvä päivä tänään. Tänään pitkä peli oli kaiken kaikkiaan hyvää ja oli paljon birdiepaikkoja. Jonkin verran meni putteja reikää hipoen ohi, mutta olen tyytyväinen päivän koitokseen. Onhan tämä ET-kalenterin kovin kisa ja näillä näkymin sijoitus on top 20, se on hyvä sijoitus”, Pulkkanen kommentoi.

Palkintorahaa Pulkkanen tulee ansaitsemaan arviolta noin 80 000–90 000 euroa. Hän tulee myös nousemaan ET:n pistelistalla sijan 50 tietämiin.

Täällä ollaan erittäin lähellä Major- tunnelmaa.

Myös Mikko Korhonen pelasi hyvän kisan ja teki viimeiselle kierroksella eilisen tapaan tuloksen par. Hänen kokonaistuloksensa kilpailussa oli -6 ja sijoitus 45:s.

Korhonen ei ollut tyytyväinen panokseensa viikonloppuna, mutta Wentworthin tunnelmasta hän nautti täysin rinnoin.

”Vähän jäi tänään piippuun niin sanotusti. Tunne oli parasta, mitä tällä viikolla on ollut. Hyvä alku oli myös tänään. Muutamia pieniä missejä ja niistä heti korttiin bogit. Paikkoja oli myös tehdä lisää birdejä, mutta ei tänään ne eivät uponneet. Hieno viikko joka tapauksessa, kyllä täällä ollaan erittäin lähellä Major- tunnelmaa”, kokenut suomalainen viestitti kisan jälkeen.

Korhonen ansaitsi kisasta palkintorahaa 34 100 euroa. Urallaan Korhonen on nyt ansainnut Euroopan kiertueella palkintorahaa yli neljä miljoonaa euroa.

Kiertueen pistelistalla parhaana suomalaisena sijalla 49 jatkava Korhonen suhtautui itse merkkipaalun saavuttamiseen varsin rauhallisesti.

”En ole asiaa hirveästi miettiny. Kaimaan (Mikko Ilonen) on vielä aika paljon matkaa, joten sitä kohti vaan”, hän sanoi.

Mikko Ilonen nettosi urallaan 7 668 489 euroa. Startteja kertyi 398, joten kisaa kohti palkintorahaa tuli 19 268 euroa. Korhonen on lähes samassa vauhdissa: startteja on koossa kaikkiaan 211, joten keskimäärin kisa on tuottanut 18 957 euroa palkintorahoina.

Kalle Samooja pelasi sunnuntaina kilpailun heikoimman kierroksensa, 74 lyöntiä (+2). Hänen yhteistuloksensa oli -3 ja sijoitus 57:s.

”Ei se vaan irtoa tällä hetkellä. Vaikea päivä, kun tulee ammuttua pari pummia heti ykkösellä”, tuplabogilla aloittanut Samooja kertoi.

”Toisaalta nelosen eagle piristi päivää, mutta putteri pysyi sen verran kylmänä, ettei siellä tulosta saanut aikaan.”