11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Komulainen säilytti näkymät Women’s British Openin jatkokierroksille

Noora Komulaisen tavoitteena on päästä toisella kierroksella paremmin kiinni viheriöiden nopeuksista. Kuva: Getty Images

Cut-rajan selvittäminen edellyttänee perjantaina parin alitusta parilla lyönnillä.

Noora Komulainen pelasi tasapainoisen kierroksen Englannissa Milton Keynesissä käynnistyneessä Women’s British Openissa. Hän löi kisan ensimmäisenä päivänä tuloksen 74 (+2) ja on jaetulla 87. tilalla.

Komulaisen ainoa parista poikennut merkintä etuysillä oli kuutosella tullut bogey. Hän nousi 11. reiällä tulleella kierroksen ainoalla birdiellään tilanteeseen par, kunnes teki vielä viimeisellä kolmanneksella kaksi bogia rei’illä 13 ja 18.

”Pelasin stedisti, mutta mitään huippuhetkiä ei oikein tullut. Griinit olivat hitaat iltapäivällä, enkä oikein saanut nopeutta kiinni. Huomisen taktiikka on jatkaa samaa, mutta vähän skarpimmin vielä siellä griinillä”, Komulainen sanoi.

Hän on tällä hetkellä kaksi lyöntiä ennustetun cut-rajan alapuolella, joten toisella kierroksella jatkopaikkaan vaaditaan todennäköisesti 69–71 lyönnin tulosta.

Komulainen on pelannut kahdesti aiemmin Women’s British Openissa: molemmilla kerroilla on tullut karsiutuminen.

Woburn Golf Clubin kentällä pelattavan kauden viimeisen major-kilpailun johdossa on Asleigh Buhai (65). Japanin Hinako Shibuno ja USA:n Danielle Kang ovat eteläafrikkalaista lyönnin verran perässä.

Eurooppalaisista parhaiten pelin avasi neljättä sijaa jakava Englannin Charley Hull (67). Lyönnin verran enemmän kierrokseensa käyttäneellä maailmanlistan paalupaikkaa hallussaan pitävällä Jin Young Kolla on mahdollisuus nousta viikonloppuna viiden merkittävän pelaajan joukkoon ainoina kolme majoria samana vuonna voittaneina pelaajina. Korealainen oli viime viikolla käydyn Evian Championshipin ykkönen.

Pohjoismaalaisia ei kymmenen joukkoon mahdu. Ruotsin Linnea Ström (70) jakaa parhaana 21. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje