Kilpagolf - LPGA Tour

Kirjavan kierroksen pelannut Matilda Castren jäi toisen karsinnan ulkopuolelle

Matilda Castren kääntää seuraavaksi katseensa Australian avointen karsintoihin.

Lopussa tulleet isot virheet olivat Castrenille liikaa LPGA-kilpailussa.

Tyylikkäästi uransa ensimmäisen LPGA-turnauksen aloittanut Matilda Castren (+3) ei saanut peliinsä kunnon otetta kolmantena kisapäivänä. Hän käytti lauantain kierrokseen 78 lyöntiä jääden Australian etelärannikolla meneillään olevan kilpailun toiseen karsintaan.

Castren aloitti kierroksensa tuplabogilla, jonka paikkasi nopeasti kahdella peräkkäisellä birdiellä. Hän eteni Beach-kentän toiselle puoliskolle (1–9) par-tahdissa, ja kympillä (kentän ykkönen) tulleesta bogista huolimatta tilanne oli takaysin puoleenväliin saakka edelleen hallussa.

Viiden viimeisen reiän jaksossa tulleet isot virheet – kaksi tuplabogia ja yksi bogey – koituivat kuitenkin kohtalokkaiksi, ja Castren jäi lopulta viiden lyönnin päähän ISPS Handa Vic Open -kilpailun toisesta cutista.

Castren pelasi avauspäivänä mainiosti 13th Beach Golf Linksin Creek-kentällä ollen 18 reiän jälkeen kärjen tuntumassa. Kaksi seuraavaa, hieman vaikeammalla, Beach-kentällä pelattua kierrosta olivat tahmeampia. Etenkin lauantain kolme tuplabogia kovatasoisessa turnauksessa koituivat kalliiksi.

Varsinaisen, 36 reiän jälkeen asetetun karsintarajan selvittäminen oli joka tapauksessa hieno suoritus ensiaskeleitaan maailman vaativimmalla kiertueella ottavalta Castrenilta. Sitä on myös 59. sija kaikkiaan 144 kilpailijan joukossa − taakse jäi muun muassa useita LPGA-voittajia ja major-titteleitä saavuttaneita pelaajia.

Castrenin kategoria ei riitä ensi torstaina käynnistyvään Women’s Australian Openiin, mihin hän tavoittelee paikkaa alkuviikon karsintakilpailussa. Riippumatta maanantaikarsinnan sijoituksesta, Castren aikoo jäädä Australiaan vielä reiluksi 1,5 viikoksi.

Hänellä ei ole myöskään paikkaa LPGA:n Thaimaan ja Singaporen turnauksiin, joten seuraava, Castrenin kalenterissa alleviivattu kilpailu on maaliskuun puolivälin jälkeen Phoenixissä pelattava Volvik Founders Cup.

ISPS Handa Vic Openin johtopaikan otti lauantaina Korean Ayean Cho (-12), jolla on 54 reiän jälkeen kahden lyönnin etumatka Kanadan Alena Sharpiin sekä kaksi ensimmäistä päivää paalulla viihtyneeseen Ruotsin Madelene Sagströmiin.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuvat myös Pohjois-Irlannin Stephanie Meadow ja Ruotsin Linnea Ström. He jakavat kahdeksatta sijaa tilanteessa kuusi alle.