11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kim tähdittää Belekin LET-kisaa

Christina Kim tuo väriä ja eloa Turkin LET-kisaan © Getty Images

Christina

LPGA Tourilla on vielä toukokuunkin aikana kilpailuohjelmassa yllättäviä aukkoja. Seuraavien viikkojen aikana naisten Euroopan Tourin kisoissa tullaankin näkemään huippuja valtameren takaa. Belekissä torstaina käynistyvän 250.000 euron kisan ennakkoon mielenkiintoisimmat pelaajat ovat USA:n Christina Kim sekä Ruotsin konkari Sophie Gustafson, joiden päätyömaa on LPGA Tour.

Menestys ei kapealla ja vaativalla National Golf Clubilla kuitenkaan tule pelkästään kumartamalla, vastasssa on LET:n parhaimmisto. Kisakenttä on avattu Belekiin vuonna 1994, siellä menestyminen vaatii kliseenomaisesti ilmaistuna moninaista osaamista. Ensisijaisessti tarkkuutta sekä avauksissa että lähestymisissä, malttia lähipelissä ja toimivaa pelistrategiaa. Pienile viheriöille pelaaminen on iso testi. Tämä kenttä syö lyöntinsä kanssa rimpuilevan pelaajan jo ensimmäisinä päivinä.

”Olen aina halunnut käydä tutustumassa Turkkiin, siksi tämä kisa on minulle erittäin mieluisa kokemus”, kahdesti LPGA Tourilla voittanut Kim julisti kisapaikalle ennätettyään.Hän oli mukana vielä kauden 2009 Solheim Cupissa, ( mm. Michelle Wien parina). Peliesitykset ovat kuitenkin ailahtelevaisia ja päästäkseen tämänvuotiseen tapahtumaan, tarvitaan selkeää tasonnostoa nykyisestä. National Golf Clubin kaltaisi kenttiä Kim pelaa LPGA Tourilla hyvin harvoin, joten menestys vaatii tavanomaistakin enemmän.

Ursula Wikström suomalaistoivona

Ursula

Belekissä pelataan LET:n kisaa kolmatta kertaa. Ensimmäisenä vuonna (2008) voittoon jyräsi 12 lyönnin marginaalilla Lotta Wahlin, viimevuonna ykkönen oli Melissa Reid. Suomalaisten menestys on kuluvalla kaudella ollut vielä vaisua, top-ten sijoituksia ei ole.

Ursula Wisktröm on pelannut tasaisesti ja ansainnut Nations Cup mukaanlukien jo lähes 15.000 euroa.Jatkoonpääsyjä on tullut hyvällä prosentilla henkilökohtaisissakin kisoissa. Jenni Kuosa on myös pelannut ahkerasti paras sijoitus on 43:s. Riikka Hakkaraiselle National Golf Clubin pitäsi sopia paremmin kuin hyvin, tarkka nakuttelija oli kuitenkin kauden avauskisassaan Marokossa vielä pahasti ruosteessa, tulokset 80+78 passittivat hänet katsomoon.

Viimevuonna Ruotsin Tourilla loistaneelle Kaisa Ruuttilalle paluu LET:lle oli varsinainen waterloo. Marokossa hän oli umpijäässä, 13 reikää pelattuaan Ruuttilan nimen perässä olivat luvut 19 yli parín. Lopputulokseksi kertyi 92 lyöntiä jolla hänet passitettiin Tourin sääntöjen mukaan lepovuoroon toisen kierroksen käynnistyessä.

Taitoa Ruuttilalla taatusti on, Belekissä hänellä on kasvojenpesun paikka.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje