9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Käynnistyykö ET:n karsintamenestyksestä suomalaisen kilpagolfin nousu?

Mikko Korhosen ja Roope Kakon pääsy Euroopan Tourille saattaa olla suomalaisen kilpagolfin tulevaisuuden kannalta hyvin merkittävä asia. © Getty Images

Suomalaista kilpagolfia on rakennettu olemassa olevien rahkeiden mukaan tasaisen hitaasti. Vuosikymmeniä lapsenkengissä olleen lajin ensimmäisiä laatupelaajia olivat mm. Jalo Grönlund, Jusa Hämäläinen ja Timo Sipponen. Valitettavasti heidän aikanaan täkäläisille kärkipelaajille oli kuitenkin tarjolla vain kottikärrykyytiä neliskanttisin renkain.

Etenkin 80-luvulla parhaimmillaan olleen Sipposen ominaisuudet olisivat voineet riittää pitkällekin, mutta tärkeän tukiverkoston toiminta oli valitettavan amatöörimäistä. On päivänselvää, että Sipponen eli huippuvuotensa golfin pelaajana 10-15 vuotta liian aikaisin. Jokainen urheilulaji tarvitsee kuitenkin omat tienraivaajansa ja suunnannäyttäjänsä.

Sipponen ja takavuosien amatöörigolfin toinen kotimainen hahmo Markku Louhio olivat vuodesta 1976 lähtien pelattujen Euroopan Tourin karsintojen ensimmäiset suomalaiset kiertuekortin tavoittelijat. Kun Sipposen ja Louhion 80-luvun puoliväliin ajoittuneet yritykset eivät tuoneet tulosta, tuli Anssi Kankkosesta ja Mikael Piltzistä ensimmäiset Euroopan Tourille pelioikeuden saaneet suomalaiset 90-luvun alussa. Molemmat onnistuivat läpäisemään karsintafinaalin kahteen eri otteeseen, Kankkonen vuosina 1991 ja 1995 sekä Piltz 1991 ja 1993.

Kankkosen selvitettyä karsinnat jälkimmäisen kerran vuonna 1995, saatiin seuraavaa karsinnoista läpimennyttä pelaajaa odotella kymmenen vuotta. Tuomas Tuovisen jälkeen suomalaiset vetivät vesiperän neljässä karsintafinaalissa, kunnes meneillään oleva viikko nosti huolella uraansa rakentaneet MikkoKorhosen ja Roope Kakon vihdoinkin Euroopan korkeimmalle sarjatasolle.

Suomalaisia on kaikkiaan ollut 25 vuoden ajanjaksolla mukana karsintojen eri vaiheessa yli 200, joten onnistumisprosentti on edelleen kovin alhainen. Tätä prosenttia Antti Ahokas oli päästä korjailemaan tämän vuoden karsintojen ohella myös vuonna 2006. Molemmilla kerroilla Ahokas jäi kuitenkin kolistelemaan sulkeutunutta ET-porttia vain lyönnin päähän. Niukat karsiutumiset ovat varmasti tuntuneet Ahokkaasta märältä rätiltä vasten kasvoja.

Mikko

Mikko Ilonen saa ensi kaudella kaipaamaansa suomalaisseuraa Euroopan Tourille. &copy Getty Images

Edellä mainittujen lisäksi Challenge Tourilta ykköskiertueelle ovat tiensä raivanneet Toni Karjalainen (2005) ja Ahokas (2008). Kautta aikain maan ylivoimaisesti paras pelaaja Mikko Ilonen putosi CT:lle kaudeksi 2006, mutta onnistui kyseisenä vuotena yhdeksässä Euroopan Tourin kilpailussa kokoamaan sen verran ansioita, että teki nopean paluun Euroopan Tourille.

Ilonen on suomalaisista ainoa, joka ei ole tarvinnut uransa ponnistuslaudakseen karsintoja tai haastajakiertuetta. Lahtelainen lunasti vuoden 2001 hyvillä yksittäisillä kilpailusuorituksillaan (mm. British Open) itselleen osittaisen pelioikeuden ET:lle kaudeksi 2002. Siirryttyään ammattilaiseksi Ilonen ei ole ollut ET:lta poissa kuin osittain mainitun kauden 2006.

Ilosta lukuun ottamatta suomalaisten pelaajien visiitit Euroopan Tourilla ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen jääneet lyhyiksi. Seuraavaksi katseet kääntyvät luonnollisesti Korhoseen ja Kakkoon: onko heillä riittävästi potentiaalia lunastaa itselleen pidempi ”pesti” maanosan ykköskiertueella?

Kakon menestymistä isojen poikien sarjassa tukee hyvin eräs mielenkiintoinen fakta; hänellä on suomalaisista pelaajista korkein cutin selvittämisprosentti Euroopan Tourin kisoissa. 28-vuotiaan Kakon pelit ovat edenneet n. 20 pelaamassaan ET:n turnauksessa jatkokierroksille toistakymmentä kertaa.

Keväällä 2009 Kakko pelasi Italian avointen finaalikierroksella kärkiparissa sijoittuen Torinossa lopulta kunnioitettavasti kahdeksanneksi. Heti seuraavalla viikolla hän pisti Irish Openissa yhdellä sijalla paremmaksi, tienaten Baltraysta uransa toistaiseksi maukkaimman palkintoshekin, 105 000 euroa. Kaukana ei ollut, että välillä pahoistakin niveltulehduksista kärsinyt Kakko olisi noussut tuolloin hyvän kisamenestyksensä vuoksi suoraan ET:lle.

Roope

Roope Kakon oli menneellä kaudella vaikeaa motivoitua Challenge Tourille. Ensi kaudella Talin kasvatti on siellä minne taitojensa puolesta kuuluukin. &copy Getty Images

Vajaat pari vuotta Kakkoa vanhempi Korhonen on rakentanut uraansa pitkäjänteisesti Challenge Tourilla. Lähimpänä suora nousu ET:lle oli toissa vuonna, jolloin hän sijoittui haastajakiertueen rankingissa 32:nneksi. Nummelalainen on yltänyt Challenge Tourin kisoissa viiden kauden aikana 11 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Plakkarista löytyy myös yksi top-ten -sijoitus Euroopan Tourilta, mutta kyseessä oli vuonna 2008 ET:n ja CT:n yhteisturnaus, Saint-Omer Open.

Tasainen suorittaminen on aina ollut Korhosen paras yksittäinen ominaisuus. Toisaalta hän on kärsinyt hieman siitä, että alle 70 lyönnin painuvat kierrostulokset ovat olleet ajoittain kiven takana. Pelaajatyyppinä Korhonen on kuitenkin ihanteellinen. Tasaisesta luonteestaan johtuen hän malttaa mielensä kiperässäkin paikassa, mistä mm. hermoja raastava Gironan karsintafinaali (3:s) on hyvä esimerkki.

Niin Korhosen kuin Kakonkin kohdalla voi hyvällä syyllä odottaa onnistumisia Euroopan Tourilla. Karsinnasta pelipaikan saaneiden kategoria sallii osallistumisen n. 20 turnaukseen, mutta hyvän kisamenestyksen myötä kisoja on tiedossa enemmänkin. Suomalaisten kärkipelaajien kompastuskivi on tavallisimmin ollut huono puttipeli. Mikäli tuore ET-kaksikko pystyy nostamaan tasoa tällä pelin osa-alueella luokkaa korkeammalle, voi Mikko Ilosella riittää härmäläista seuraa kansainvälisillä kilpakentillä pidempäänkin.

Kolmen pelaajan vakiintuminen Euroopan Tourille saattaisi puskea Suomen kilpagolfin sellaiseen myötätuuleen, että jo seuraavana vuoroaan odottava pelaajasukupolvi kypsyisi pääkiertuetasolle nopeammin kuin arvaammekaan…

Marko Kuivasaari

Mikko Korhonen ja Roope Kakko Euroopan Tourille!

Mikko Korhonen ja Roope Kakko selvittivät tiensä ensi kaudeksi Euroopan Tourille, Gironassa pelatussa karsintafinaalissa. Korhonen (-17) sijoittui turnauksessa komeasti kolmanneksi, mutta Kakon (26:s) piinaava päätöskierros riitti juuri karsintaleikkurin paremmalle puolelle. Sen sijaan Antti Ahokas (35:s) jäi hienosta taistelustaan huolimatta harmillisesti lyönnin päähän ET-kortista.

Mikko

Mikko Korhonen pyyhälsi Gironan karsintafinaalista vaivatta Euroopan Tourille. &copy Getty Images

Perjantaina Espanjan Gironassa päättynyt Euroopan Tourin karsintafinaali toi suomalaisille kaksinkertaisen ilonaiheen. Pitkin raskasta karsintaviikkoa kierroksesta toiseen hienosti edenneet Mikko Korhonen ja Roope Kakko ylsivät 157 pelaajan turnauksessa 30 parhaan joukkoon lunastaen itselleen pelioikeuden vanhan mantereen ykköskiertueelle kaudeksi 2011.

Tilanne ennen kuusikierroksisen karsinnan päätöskierrosta oli kihelmöivä; sekä Korhosen että Kakon asema korttia ajatellen näytti turvatulta, mutta myös Antti Ahokas oli hyvin kuvassa mukana, kahden lyönnin päässä tavoitellusta karsintarajasta.

Pelillisesti suurimmat vaikeudet kasaantuivat perjantaina kuitenkin Roope Kakolle, jolla on entuudestaan muutamia mainioita näyttöjä menestymisestä Euroopan huippujen kanssa. Tulos 76 hinasi helsinkiläisen uhkaavasti kohti karsintarajaa, mutta hän sai kuin saikin pidettyä itsensä rajapyykin oikealla puolella. Kakko sijoittui Gironan raastavassa turnauksessa jaetulle 26. sijalle lopputuloksellaan -9.

Mikko Korhonen oli suomalaisista karsintafinaalin todellinen hahmo. Nummelaisen peli ei horjunut Gironassa missään vaiheessa, mistä omaa kieltään kertoo myös kierrossarja: 73-67-65-66-71-69 (-17). Loistava peli riitti tasokkaassa seurassa kolmanteen sijaan.

Korhonen tunnetaan tasaisesta parin tuntumassa sujuvasta pelistään. Tällä kertaa aika oli kuitenkin kypsä Korhosen ”sarjanousulle”. Kun tavoitteet, itseluottamus ja tahto ovat pelillisten taitojen kanssa samassa linjassa, voi taitavista käsistä irrota jotain aivan uutta…

Roope

Roope Kakko oli viimeisellä karsintakierroksella ahtaalla, mutta pelioikeus heltisi ET:lle mahdollisimman täpärästi. &copy Getty Images

Paljosta ei ollut kiinni, ettei myös kolmas suomalainen olisi marssinut karsintafinaalista ET:lle. Valitettavasti Antti Ahokkaan (35:s) urhea taistelu ei kuitenkaan aivan riittänyt viimeisessä rutistuksessa korttiin hänen jäädessään yhden lyönnin verran rajan väärälle puolelle.

Karsintafinaalin voitto meni Englannin Simon Wakefieldille (-21), jolle toiseksi sijoittunut Espanjan Carlos Del Moral hävisi kaksi lyöntiä.

Pohjoismaalaisittain kaksi ET-korttia meni myös Tanskan Andreas Hartölle (6:s) ja Thomas Norretille (T11) sekä Ruotsin Joakim Haeggmanille (T11) ja Fredrik Ohlssonille (22:s). Myös Norjan Eirik TageJohansen (T26) nähdään pienen tauon jälkeen taas Euroopan Tourilla.

Vuodesta 1976 lähtien pelatut Euroopan Tourin karsinnat eivät ole olleet suomalaisille aiemmin mikään suurmenestys. Ennen tätä viikkoa sitten 90-luvun vain Tuomas Tuovinen (2005) oli onnistunut saamaan pelioikeuden ET:lle. Tuovista edelsi Anssi Kankkosen vuoden 1995 läpimeno, joten kymmenen vuoden ajanjaksoon mahtuu lukuisia epäonnistuneita yrityksiä. Tämä tilasto kaunistui perjantaina kummasti kertaheitolla.

Marko Kuivasaari

ET:n karsintafinaalissa edessä jännittävä loppuhuipennus

Euroopan Tourin karsintafinaalissa on luvassa perjantaina mielenkiintoinen päivä. Onhan kahdella suomalaisella, Mikko Korhosella (-14) ja Roope Kakolla (-13) toinen jalka tiukasti Euroopan Tourilla. Myös Antti Ahokas (-7) käväisi torstaina top-30:n paremmalla puolella, mutta hänelle jäi päätöspäiväksi kaksi lyöntiä kiinnikurottavaa.

Roope

Roope Kakko on viidentenä ennen raskaan karsintafinaalin viimeistä kierrosta. &copy Getty Images

Pitkä ja piinaava Euroopan Tourin karsintaruljanssi on yhtä kierrosta vaille valmis. Perjantai-iltapäivänä n. klo 17 Suomen aikaa on selvillä, ketkä vielä kisassa mukana olevista 70 pelaajista tulevat saamaan kortin vanhan mantereen ykköskiertueelle kaudeksi 2011. Paikkoja on tarjolla 30:lle sekä mahdollisesti muille tämän sijan jakaville.

Suomalaisittain Gironassa pelattava karsintafinaali on sujunut toistaiseksi selvästi oli odotusten. Kolmesta kisaan startanneesta pelaajasta kaikki pääsivät mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle. Tällä kertaa emme kuitenkaan joudu koti-Suomessa odottelemaan varpaita kipristellen, jos joku pelaajistamme saisi kammettua vielä itsensä unelmakierroksella ET:n kapeasta portista sisään.

Tämänhetkisen tilanteen perusteella olisi suorastaan katastrofaalista, jos kolmikosta Mikko Korhonen, RoopeKakko ja Antti Ahokas ei yksikään olisi kuudennen kilpailukierroksen päätteeksi 30 parhaan joukossa. Ryhdikkäästi esiintyneestä triosta Korhonen (-14) on päätöskierroksen alla neljäntenä, lyönnin jaetulla viidennellä tilalla olevaa Kakkoa edellä. Myös Ahokas (-7) ilmoittautui vielä torstaina hyvällä pelillään taistelemaan ET-kortista.

Korhosella (73-67-65-66-71) on etumatkaa viimeistä ”ET-tikettiä” hallussapitävään pelaajaan viisi lyöntiä ja Kakolla (71-68-64-71-69) yksi vähemmän. Molempien otteet ovat olleet viitenä pelipäivänä kuitenkin niin täynnä itseluottamusta, että vain totaalinen epäonnistuminen jättäisi heidät ensi kaudeksi Challenge Tourille.

Toissa kaudella ET:n vauhtia maistelemassa käynyt Ahokas (75-69-70-66-69) piipahti torstaina 30 parhaan joukossa, mutta hänelle jäi viimeiselle kierrokselle tavoitettavakseen kahden lyönnin gäppi himoitun rajan paremmalle puolelle.

Pystyykö

Pystyykö Antti Ahokas tekemään vuoden tauon jälkeen comebackin Euroopan Tourille? &copy Getty Images

Karsintafinaalin kärkeen nousi britti Simon Wakefieldin seuraksi päivän parhaan kierroksen pelannut Carlos Del Moral. Espanjalainen (-16) oli menneellä CT-kaudella katkerasti ensimmäinen, joka jäi 20 ET-kortin saaneen ulkopuolelle. Ansiollisesti tämä tarkoitti 538 euron eroa Ranskan Alexandre Kalekaan.

Del Moral sai vuoden 2008 karsinnoista kortin Euroopan Tourille, mutta tuli seuraavan kauden päätteeksi kolisten takaisin kakkoskiertueelle.

”Jääminen 21:nneksi Challenge Tourin rankingissa söi miestä 3-4 päivää, mutta sen jälkeen aloin taas tehdä hommia”, Del Moral sanoi.

Neljän kierroksen jälkeen johdossa ollut isäntämaan Alfredo Garcia-Heredo (-15) on kolmantena.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat vielä Kakon kanssa samassa tuloksessa olevat Stuart Manley, JorgeCampillo, Steve Lewton, Matthew Nixon (am.) sekä kymmenennen sijan jakavat Thomas Norret ja vielä tänä vuonna ennen ammattilaiseksi siirtymistään maailman ykkösamatööriksi rankattu Romain Wattel.

Marko Kuivasaari

Korhosen ja Kakon pullat edelleen hyvin uunissa ET-karsinnoissa

Mikko Korhosen ja Roope Kakon vakuuttava pelivire jatkui Euroopan Tourin karsintafinaalin neljännellä kierroksella Gironassa. Korhonen (-13) pelasi keskiviikkona Stadium Coursella koko päivän parhaan tuloksen (66) ja nousi kisassa upeasti jaetulle kakkostilalle. Myös Roope Kakko (-10) mahtuu vaativassa turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon. Karsinnan kolmas suomalainen Antti Ahokas (-4) läpäisi cut-rajan kahdella lyönnillä.

Mikko

Mikko Korhosen otteissa on juuri nyt sellaista ruutia, jota vaaditaan pelipaikan lunastamiseen Euroopan Tourille. &copy Getty Images

Mikko Korhonen ja Roope Kakko ovat selvästi päättäneet kilvin ja haarniskoin kammeta itsensä Euroopan Tourille. Vakuutena kaksikon aikeista toimivat kiertueen karsintafinaalin neljä edellistä kierrosta, jotka ovat nostaneet heidät taistelemaan jo aivan turnauksen kärkisijoituksista.

Pelin henki on Espanjassa selvä. 30 parasta sekä jaetut tulevat saamaan kuuden kierroksen jälkeen melkoisen kattavan pelioikeuden vanhan mantereen ykköskiertueelle. Näistä himoituista paikoista on kahdella jäljellä olevalla kierroksella kamppailemassa vielä 70 pelaajaa kaikkiaan 157 alunperin leikkiin lähteneistä.

Kierros kierrokselta itseään ylöspäin hilannut Korhonen lähti Gironan karsintaturnauksen neljänteen pelipäivään sijalta 27. Viimeistään ulosmenon puolivälissä (33) näytti siltä, ettei Korhosella ole keskiviikkonakaan tarvetta vilkuilla taaksepäin.

Vakuuttava meno jatkui sisääntulossa; toinen kolmekolmonen – ulosmenon tavoin kolmella birdiellä maustettuna – täräytti Korhosen nimen kohdalle tauluun tuloksen 66. Se oli keskiviikon paras noteeraus karsintakentistä haastavammalla, Stadium Coursella.

”Peli kulkee hyvin, enkä tehnyt virheitä tänään. Osuin melkein jokaiselle väylälle ja griinille ja upotin muutamia pitkiä putteja. Yritän pysyä kahdella seuraavalla kierroksella niin rentona kuin mahdollista ja keskittyä säilyttämään asemani 30 parhaan joukossa. Mutta tietysti haluan voittaa tämän kisan”, itseluottamusta uhkuva Korhonen sanoi.

Korhonen (-13) jakaa kakkostilan yhdessä Englannin Steve Lewtonin kanssa, eroa kärjessä olevaan Espanjan Alfredo Garcia-Herediaan on kuitenkin vain yksi lyönti.

”Olo tuntuu hyvältä. Teen joka ilta rentoutumista edistäviä harjoituksia, mutta rangeharjoittelu on jäänyt vähemmälle. Täällä on sen verran golfia tiedossa, että tärkeintä on säästää energiaa kierroksille”, Korhonen jatkoi.

Roope

Roope Kakolla on pysynyt Gironassa hyvin pakka koossa. &copy Getty Images

Kakko (-10) pelasi niin ikään keskviikkona Stadium Coursella ja sai tuloksekseen 71 lyöntiä ensimmäisen kierroksen tavoin. Birdieitä tuli varsin kohtuullisesti, mutta neljä bogia nihersi hieman tulosta; toisintona tämäkin avauskierroksen esityksestä.

Talin kasvatti jakaa kisassa kahdeksannen sijan yhdessä Jorge Campillon, Llyod Saltmanin ja EmanueleCanonican kanssa. Korhosen ja Kakon ryhmien väliin mahtuvat vielä Simon Wakefield, Liam Bond, JacoVan Zyl sekä toinen 30 parhaan joukkoon kiivenneistä amatööreistä Matthew Nixon.

Antti Ahokas (-4) oli ennen neljättä kierrosta tiukan paikan edessä cut-rajan selvittämistä ajatellen. Hyvin lappeenrantalainen (55:s) kuitenkin kuokki sarkansa Tour Coursella nousten tuloksellaan 66 kaksi lyöntiä karsintaviivan paremmalle puolelle.

Tasaisessa kilpailussa Ahokkallaakin on vielä kaikki mahdollisuudet kurottaa itsensä top-30:een, jonne hänellä on matkaa nyt kolme lyöntiä.

Kahdella kentällä pelattavan karsinnan viimeinen ”tasoittava vuoro” ei tuonut suurempaa nousuryöppyä Tour Coursea viimeistä kertaa kiertäneistä. ”ET-puomin” sisälle klaarasi keskiviikkona tuloksellisesti helpommalta kentältä vain viisi pelaajaa. Kaikista 70 cutin selvittäneistä pelaajista 55 pelasi keskiviikkona Stadium Coursella ja 15 Tour Coursella.

Kohtalon kellon vaimeaa kuminaa joutuivat neljännen kierroksen päätteeksi kuuntelemaan tunnetuimmista pelaajista mm. kaksi ensimmäistä kierrosta Korhosen kanssa pelannut Andrew Coltart, Jean-Francois Luqcuin, Raymond Russell, Paul Broadhurst, Scott Drummond sekä Jarmo Sandelin. Heitä ei tulla näkemään karsintafinaalin kahdella viimeisellä kierroksella.

Marko Kuivasaari

Kakko ja Korhonen kovassa iskussa Gironassa

Roope Kakko ja Mikko Korhonen jatkoivat hienoja otteitaan Euroopan Tourin karsintafinaalin kolmannella kierroksella. Kakko (64) nousi kisan puolivälissä yhdeksänneksi ja Korhonen (65) 27:nneksi. Antti Ahokas on puolestaan kahden lyönnin päässä keskviikkona vedettävästä cut-rajasta.

Roope

Roope Kakko on löytänyt kadoksissa olleen jyvän ET:n karsinnoissa. Arkistokuva: Antti Luukkonen

Tilanne Gironassa meneillään olevassa Euroopan Tourin karsintafinaalissa näyttää suomalaisittain mainiolta. Jo toisella kierroksella vahvan nousun 30 parhaan joukkoon tehneet Roope Kakko ja Mikko Korhonen olivat tiistaina vielä tehokkammalla pelituulella kohennellen tulosluettelossa edelleen asemiaan.

Kakko teki kolmannella kierroksella seitsemän birdietä ja yhden bogin matkallaan tulokseen 64. Lukemaan -9 noussut helsinkiläinen kurotti samalla itsensä yhdeksännelle tilalle, kahden lyönnin päähän kärkipaikan jakavista ElliotSaltmanista, Alfredo Garcia-Herediasta ja Steve Lewtonista.

Juurikaan ei Kakon huippukierrokselle kalvennut Korhosen suoritus. Yhden eaglen, neljä birdietä ja yhden bogin tehnyt Korhonen nosti sijoitustaan äärimmäisen tasaisessa top-30:ssa muutaman pykälän löytyen nyt tuloslistalta 27. tilalta.

Antti Ahokas oli suomalaiskolmikosta ainoa, joka ei pystynyt tiistaina jatkamaan nousujohteisia esityksiä. Ei Ahokkaan tulosta 70 voi kuitenkaan millään tavalla moittia, pelasihan hän kolmannen kierroksensa kentistä nimenomaan vaikeammalla eli Stadium Coursella. Ahokas on tällä hetkellä viimeisestä cut-rajan ylittävästä rimasta kahden lyönnin päässä, joten paljon on hänen kohdallaan pelissä neljännellä kierroksella.

Karsintafinaalissa mukana olevista tutuista ET-kasvoista monilla on tiedossa jo keskiviikkona totuuden hetki. Jarmo Sandelin, Jean-Francois Luqcuin sekä SSP Chowrasia ovat Ahokkaan tavoin kahden lyönnin päässä cut-rajasta, mutta jo seitsemän lyöntiä top-30:sta.

Andrew Coltart voi vielä kovalla tuloksella selvittää itsensä keskiviikkona kahdelle viimeiselle kierrokselle, mutta mm. Martin Erlandsson ja Scott Drummond voivat jo kirjaimellisesti viskata pyyhkeensä kehään.

Mikko Korhonen starttaa keskiviikkona neljännelle karsintakierrokselle Suomen aikaa klo 11.45, Kakon ollessa Stadium Coursen ykköstiillä 15 minuuttia myöhemmin. Tour Coursella pelaava Antti Ahokas lähtee matkaan klo 12.05.

Marko Kuivasaari

Suomalaisilla hyvä päivä ET:n karsinnoissa

Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Antti Ahokas paransivat asemiaan tuntuvasti Euroopan Tourin karsintafinaalin toisella kierroksella. Kaksi ensin mainittua ovat 36 reiän jälkeen juuri niiden 30 ensimmäisen joukossa, joille on kisan päätteeksi luvassa paikka vanhan mantereen pääkiertueelle. Matkaa on kuitenkin jäljellä vielä neljä kierrosta.

Roope

Roope Kakko ja Mikko Korhonen ottivat pitkän askeleen oikeaan suuntaan ET:n karsintojen toisena pelipäivänä. Arkistokuva.

Pihdeissään eteläisempiäkin Euroopan maita pitävä varhainen talvi hellitti Gironassa maanantaina sen verran, etteivät vallinneet sääolosuhteet häirinneet ET:n karsintafinaalin toisen kierroksen tapahtumia. Kierroksen anti oli suomalaisittain varsin onnistunut, sillä kukin mukana olevista kolmesta pelaajasta onnistui lyömään maanantain kierroksensa alle 70 lyönnillä.

Tuloksen 68 pelannut Roope Kakko (-3) kohensi asemiaan avauspäivään nähden 43 pykälää, ja nousi 36 reiän jälkeen komeasti 21. sijalle. Vielä kovemman harppauksen esitti lyönnin Kakkoa paremmin pelannut Mikko Korhonen. Yhden eaglen, kolme biridetä ja kaksi bogia tehnyt Korhonen singahti maanmiehensä seuraksi sadan ulkopuolelta 30 parhaan joukkoon ollen nyt kokonaistilanteessa -2.

Kakon ja Korhosen tavoin maanantaina PGA Catalunya Resortin Tour Coursella (par 70) pelannut Antti Ahokas esitti niin ikään pirteämpää peliä toisella kierroksella. Tulos 69 oli kuusi lyöntiä parempi kuin Stadium Coursella (par 72) lyöty aloitus. Ahokkaalla (98:s) on matkaa 30 parhaan joukkoon jo siedettävämmät neljä lyöntiä.

Karsintafinaalin kärkeen nousi Saksan Florian Fritsch (69-65), joka on kokonaistilanteessa -8. Toisen sijan jakavat Etelä-Afrikan George Coetzee, Englannin Steve Lewton, Walesin Liam Bond sekä Norjan Espen Kofstad. He ovat Fritschistä lyönnin päässä.

Kakko ja Korhonen pelaavat myös kolmannella kierroksella Tour Coursella, mutta Ahokas vaihtaa tiistaiksi Stadium Coursen puolelle. Korhosen startti on klo 10.40, Kakon ja Ahokkaan aloittaessa oman urakkansa klo 11.00 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje