11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kaymer jyrää Abu Dhabissa

Martin Kaymer on suurella todennäköisyydellä sunnuntain jälkeen maailmanlistan kakkonen © Getty Images

Martin

Johtoasemasta kierrokselle lähteneen Martin Kaymerin käsi ei tärissyt lauantaina Abu Dhabin kisan kolmantena päivänä . Hän pelasi helpon näköisesti tuloksen 66, kuusi alle. Lähimmät uhkaajat vaihtuivat. Hänen kanssaan kiertäneet CharlSchwartzel ja Graeme McDowell saivat tuloksekseen 71 ja menettivät käytännössä mahdollisuutensa voittoon.

”Draivaamiseni ei ollut parhaassa mahdollisessa vireessä, lähestymiset toimivat mainiosti. Putterini on lämpimänä, tällä kentällä harvoin pelaan tulosta joka ylittää 70 lyöntiä,” Kaymer lateli faktaa, jotka ovat hänen kohdallaan Abu Dhabi Golf Clubilla parempia kuin missään muualla.

Ne neljä kertaa, tämä mukaanlukien, jotka hän on kisassa ollut mukana, tulos on ollut 15 kierroksella 79 alle parín.Bogeja on tämänvuotisessa kisassa tullut vain yksi.

”Odotan tietysti voittavani tämän kisan, samoin kauden aikana monia muita”, Kaymer jatkoi vaikuttamatta mitenkään ylimieliseltä. Mikäli (kun) Kaymer sijoittuu kisassa seitsemän ensimmäisen joukkoon, hän nousee samalla Tiger Woodsin ohi World Rankingin kakkoseksi. Taistelu ykköstilasta käy varsin kuumana kolmen viikon kuluttua Dubaissa, jossa kolmikko Westwood – Woods – Kaymer on mukana.

Rory McIlroyn suuri mahdollisuus

Rory

Pohjois-Irlannin kultapoika Rory McIlroy, jonka on huhuttu lopettaneen pitkäaikaisen seuruslusuhteensa on Kaymerin kirittäjä sunnuntaina.

”Martin pelaa todella hyvin juuri nyt. Lisäksi hän on hyvä niissä tilanteissa jolloin johtaa kisaa. Apuja ei ole varmastikaan tulossa. Uskon kuitenkin, että minulla voi olla yksi alhainen kierros varastossa”, McIlroy maiskutteli ennen sunnuntain kypsyyskoetta.

Toukokuussa 22 vuotta täyttävä McIlroy on voittanut ammattilaisaikoinaan vain kaksi kisaa. Dubaissa hän oli tyriä ison johdon pois kärkiryhmässä sunnuntaina pelattuaan. PGA Tourilla hän tuli edellisvuonna Quil Hollow kisassa kaukaa muiden takaa ykköseksi pelattuaan päätöspäivänä tuloksen 62.

Mies miestä vastaan taistoissa McIlroy on toistaiseksi ollut kesyä poikaa sunnuntaisin. Nyt hänelläkin on mahdollisuus puhdistaa mainettaan päätöspäivän pehmoilijana.

Mikko Ilosella ”hissukkapäivä”

Mikko

Mikko Ilonen pääsi kovaan seuraan kun ryhmään asettui maailmanlistan kahdeksas, kahdesti Abu Dhabissa voittanut Paul Casey.

Ilonen aloitti kympiltä tehden heti birdien. Uusi paikka avautui heti 12:lla, par-kolmosella jossa Ilonen löi avauksensa 1,5 metriin. Casey nokitti kovalla tavalla tehden hole-in-onen. Hän jatkoi päiväänsä muutenkin hyvin saaden tuloksekseen 67.

”Minä laitoin Caseyn holikan jälkeen oman birdieputtini ohi. Kierroksen alkuvaiheilla oli paljon paikkoja, toisella puoliskolla vaikeampaa. Se oli sellainen hissukkapäivä, vain kaksi birdietä. Olin paljon hiekalla. Tuplabogey vei tuloksentekomahdollisuudet lopussa. Meillä oli hyvä henki ryhmässä, kiva pelata. Paul Casey on hyvässä tikissä’, Ilonen muisteli päiväänsä.

Hänen kierrostuloksensa ovat olleet 70-73-72. Viimevuonna Ilonen kiersi päätöspäivän tulokseen 66 ja nousi 13:ksi. Nyt eroa top-20 ryhmään on viisi lyöntiä, joten kärkikymmenikössä Ilosta ei nyt nähdä.

Ilosen (-1) molemmin puolin ovat maailmanlistan kaksi parasta. Phil Mickelsonin (-3) ja Lee Westwoodin (+1) kukistaminen samassa kisassa olisi sekin uusi sulka suomalaisen hattuun. Paul

Paul Casey on ollut jo pitkään maailmanlistalla top-ten mies. Tämänhetkinen sijoitus on kahdeksas. Hän on tämänvuotista kisaa johtavan Martin Kaymerin tavoin voittanut Abu Dhabin kisan kahdesti. Kova saavutus sekin, sillä Abu Dhabi HSBC Champions-kilpailulla on vain viiden vuoden mittainen historia.

Sunnuntaina pelataan kahden hengen ryhmissä. Ilosen pariksi ( klo 6.05 Suomen aikaa) lähtee ranskalainen taikuri Tomas Levet, joka hauskuutti Ryder Cupin vuoden 2004 ottelusarjassa molempia joukkueita tempuillaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje