Kauden ensimmäisessä major-turnauksessa onnistuneen Matilda Castenin pelit jatkuvat paratiisisaarella - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kauden ensimmäisessä major-turnauksessa onnistuneen Matilda Castenin pelit jatkuvat paratiisisaarella

The Chevron Championshipissa kärkipään sijoituksia hätyytellyt Matilda Castren käynnistää pelinsä Havaijilla torstaina kello 2.12 Suomen aikaa.

Havaijilla on totutusti pelattu kovatasoisia kilpailuja, joten putterin pitää tällä viikolla olla kuumana, jotta menestystä tulee.

Havaijin väkirikkain saari, Oahu, on LPGA Tour -pelaajien tämän viikon tukikohtana, kun Hoakalei Country Clubilla ratkotaan Lotte Champiosnshipin voittajaa. Matilda Castren ja 143 muuta pelaajaa ottavat toisistaan mittaa poikkeuksellisesti jo keskiviikkona alkavassa kilpailussa.

Naisten kauden ensimmäisessä major-kilpailussa, The Chevron Championshipissa ryhdikkäästi esiintynyt Castren oli kilpailussa lopulta 25:s. Castren pelasi neljä kierrosta yhteistulokseen -4, ja hän oli tyytyväinen etenkin turnauksen suureen birdiemääräänsä. Birdiejä kertyi 72 reiän aikana kaikkiaan 17.

Birdiejä tarvitaan myös Havaijilla, jotta menestystä tulee. Havaijilla pelatuissa kilpailuissa voittotulokset ovat usein todella paljon alle parin, josta hyvänä esimerkkinä käy viime vuoden Lotte Championship, jossa Lydia Kon voittotulos oli peräti -28. Viime vuoden kilpailu tosin pelattiin eri kentällä kuin tämän vuoden kilpailu.

Castren vietti viime viikolla muutaman päivän Miamissa yhteistyökumppaninsa tilaisuudessa, ja hän lensi Havaijille jo viikonvaihteessa. Aikaeroa Miamin ja Havaijin välillä on kuusi tuntia, joten senkin takia kilpailupaikalle oli hyvä suunnata ajoissa. Aikaero Suomeen on 13 tuntia.

Lotte Championshipissa palkintopotissa on kaksi miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa 300 000 dollaria. Tuore major-voittaja Jennifer Kupcho on kilpailussa mukana, kuten myös viime vuoden ykkönen Lydia Ko ja maailmanlistalla jo viidenneksi noussut Thaimaan Atthaya Thitikul, joka on kotiutunut hyvin LPGA Tourille.

Casten pelaa keskiviikkona ja torstaina Stephanie Meadow’n ja Na Rin Anin kanssa, joka on heti tulokasvuonnaan esittänyt hyviä otteita kiertueella. Castrenin ryhmän lähtöaika avauskierrokselle on torstaina kello 2.12 Suomen aikaa.

Suomen toinen LPGA-pelaaja, Sanna Nuutinen, pelaa tällä viikolla Ladies European Tourilla Thaimaassa, eikä osallistu Havaijin kilpailuun.

Neljän kierroksen mittaisen kilpailun käänteitä pystyy seuraamaan Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sportin kanavilta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje