27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kato käy koronan koettelemassa Etelä-Afrikassa – jo parikymmentä pelaajaa vetäytynyt ET-kisasta

Kaikkien aikojen ensimmäisessä DP World Tourin kilpailussa on ilmennyt mutkia matkassa. Kuva: Getty Images

Valtaosa leikin sikseen jättäneistä pelaajista on kotoisin Britanniasta, joka on keskeyttänyt lennot Etelä-Afrikasta.

Britannian tuore ilmoitus keskeyttää väliaikaisesti lennot Etelä-Afrikasta, on aiheuttanut joukkopaon Johannesburgissa meneillään olevasta DP World Tourin kilpailusta. Peräti 18 pelaajaa on jättänyt torstaina alkaneen kisan kesken joko ensimmäisen kierroksen aikana tai sen jälkeen.

Joburg Openista vetäytyneistä kilpailijoista 16 on kotoisin Britanniasta, joten keskeytysten yhteyttä Etelä-Afrikasta löytyneeseen uuteen koronavirusmuunnokseen ja mutkattomamman kotimatkan varmistamiseen voidaan pitää ilmeisenä.

Isäntämaan Thriston Lawrencen (-12) parhaillaan johtamassa kilpailussa on enää mukana kuusi englantilaista tai skotlantilaista pelaajaa, joista Ashley Chesters (-7) on kolmantena.

On kerrottu, että Etelä-Afrikassa ja muutamassa muussa Afrikan valtiossa esiintynyt uusi virusmuunnos olisi deltamuunnostakin tarttuvampi ja vaarallisempi. Kyseisistä maista Britanniaan palaavien on sunnuntaista alkaen mentävä hotellikaranteeniin.

Vallitseva tilanne herättää kysymyksen, miten kahden seuraavan, peräkkäisinä viikkoina Etelä-Afrikassa pelattavan turnausten kanssa käy. Joburg Openista vetäytyneistä pelaajista valtaosa on myös ensi viikolla ohjelmassa olevan SA Open Championshipin osallistujaluettelossa.

Vuoden viimeisen kilpailun, Alfred Dunhill Championshipin, osallistujalistaa ei ole vielä julkaistu. Kisojen peruminen saattaa olla ilmeinen vaihtoehto, jos virustilanne lisää pelaajen lähtöä Etelä-Afrikasta.

Randpark Golf Clubilla pelattavassa Joburg Openissa ei ole mukana suomalaispelaajia. Koko suomalaisnelikon arvioidaan aloittavan kautensa tammikuun jälkipuolella Abu Dhabissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje