Kärki karkasi Antti Ahokkaalta Irlannissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kärki karkasi Antti Ahokkaalta Irlannissa

Antti Ahokas on CT:n rahalistalla 138. Kuva: Getty Images

3.pv

Antti Ahokas selviytyi viidennen kerran kuluvalla kaudella viikonlopun kierrroksille Challenge Tourilla. Meneillään oleva kisa on kauden 15.

Hyviä yksittäisiä kierroksia on ollut useammassakin kisassa, mutta suoritustaso on kestänyt liian lyhyitä jaksoja.

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen kymmenentenä ollut Ahokas teki lauantaina kolme birdietä ja saman määrän bogeja. Par-tulos 72 vei häntä hissillä kymmenen sijaa alaspäin.

”Kierroksen alku oli vähän kärsimätöntä ja ehkä hiukan liian aggressiivistakin. Kaksi birdietä tuli, mutta kaksi bogeyakin meni saman intoilun piikkiin.”

Takaysillä homma tasaantui ja Ahokas pääsi paikoille lähes jokaisella väylällä. Putteri ei edelleenkään ollut kuuminta hottia, mutta yksi birdie syntyi takaysillekin.

Suunnitelma on sunnuntaille selvä. Kärki on yhdeksän lyönnin päässä, mutta Top 10:een on matkaa kaksi lyöntiä, jaetulle kuudennelle sijallekin vain kolme.

Ahokasta voidaan pitää Challenge Tourin konkarina. Kaudesta 2007 eteenpäin hän on pelannut 131 kilpailua.

Huippuvuodet olivat kolme ensimmäistä. 2008 Ahokas voitti Argentiinassa ja Tanskassa ja oli kerran toinen. Vuosina 2007 ja 2009 tuli molemmilla kolme 4-10 sijoitusta.

Seuraavaa top-10 sijoitusta Ahokas joutui odottamaan kuusi vuotta, kunnes kahdeksas sija Sveitsissä päättyneenä kesänä vei apinan selästä.

Vaikka sunnuntaina ei top-10 sijoitusta tulisikaan, ehjä kierros antaisi tarvittavaa itseluottamusta ET:n toiseen karsintavaiheeseen, joka on suurella todennäköisyydellä seuraava kilpailu.

”Kärsivällisesti vaan eteenpäin ja putit kuppiin”, Antti tiivisti pyhäpäivän suunnitelman.

2pv.

Viikonloppuna päättyvä kilpailu on Ahokkaalle kauden viimeinen kakkoskiertueella, jollei hän saa viikonlopun esityksellään kutsua seuraavaan, Kiinassa käytävään kisaan. Omanissa pelattavaan päätöskisaan otetaan listan 45 ensimmäistä. Sinne yltääkseen Ahokkaan pitäisi nousta Irlannissa ja Kiinassa melkoisiin urotekoihin.

Ahokkaan rahalistan sijoitus, 138. ei riitä edes rajallisen pelioikeuden kaudelle 2016 tuovaan kategoriaan 14. , johon sijoitetaan pelaajat listan sijoilta 71-120.

Kuluvalla kaudella Ahokas pelaa kategorialla, jonka hän sai ET:n karsintafinaalissa cutin selvittämisestä. Sama mahdollisuus ja toki jopa ET:n kortti on vielä mahdollista saavuttaa karsintojen toisessa vaiheessa ja finaalissa menestymällä. Ne ovat ohjelmassa marraskuussa.

Ahokas paransi toisena päivänä sijoitustaan Irlannin CT-kisassa. Viiden birdien ja kahden bogeyn kierros tuotti korttiin lukeman 69,-3.

”Peruspelaaminen oli hyvää. Erityisesti raudat toimivat. Puttaaminen ei tänäänkään ollut ihan kuuminta, mutta tällaista hyvän perusgolfin pitää olla, että birdiejä tulee korttiin”, Antti Ahokas analysoi.

Tuuli oli avauspäivää vahvempaa ja Antille tunnetusti vahvat par 5 -väylät pelattiin vastatuuleen. Hyvä rautapeli mahdollisti birdiepaikkoja myös par 4 -väylille.

”Väylillä yksi ja kaksi löin rautaysillä lähestymisen aivan lippuun kiinni”, birdiet molemmille väylälle iskenyt peluri kertoi.

Kokonaisuuteen Ahokas oli tyytyväinen.

”Tämä meni suunnitelman mukaan”, hän antoi itselleen tunnustusta.

Jaakko Mäkitalo (76-74) karsiutui seitsemän lyönnin marginaalilla.

Kolmannelle kierrokselle Ahokas starttaa kello 13.20 Suomen aikaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje