Kalle Samooja mukaan PGA Championshipiin! - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja mukaan PGA Championshipiin!

Kalle Samooja ja Sami Välimäki tekevät suomalaista golfhistoriaa, sillä koskaan aikaisemmin samassa majorissa ei ole pelannut kahta suomalaista miespelaajaa.

Sijoituttuaan kolmanneksi Tenerife Openissa puolitoista viikkoa sitten Kalle Samooja teki kovan päätöksen ja jäi Teneriffalle metsästämään paikkaa kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin.

Ennen kisaa laskeskeltiin, että paikka vaatii nousemista maailmanlistalla 100 parhaan joukkoon. Se taas olisi edellyttänyt sunnuntaina päättyneessä Canary Islands Championshipissä paikkaa viiden parhaan joukossa.

Samooja oli kilpailussa yhdeksäs, mutta loppujen lopuksi se riitti nostamaan turkulaisen mukaan hänen uransa ensimmäisen major-kilpailuun. Maailmanlistalla Samooja on sijalla 109 ja Euroopan kiertueen pistelistalla sijalla 26.

”Joo eilen illalla sain tiedon managereilta. Onhan tää huikee homma! Kyllä mä salaa toivoin kutsua, mut hienoa saada varmistus. Vähän viilaillaan peliä tämä viikko ja lähdetään mittauttamaan tasoa”, Samooja kommentoi asiaa.

PGA Championship pelataan Kiawah Island Golf Resortin Ocean Coursella Etelä-Carolinassa 20.–23. toukokuuta.

Kilpailussa on mukana myös Sami Välimäki. Kahden suomalaispelaajan näkeminen major-turnauksessa on todella harvinaista herkkua, miesten puolella kyseessä on ensimmäinen kerta suomalaisen golfin historiassa.

Suomalaisista miespelaajista eniten major-startteja on vyöllään Mikko Ilosella, joka kilpaili majoreissa 14 kertaa. PGA Championshipissä Ilonen ehti pelata kolmesti. Mikko Korhosella major-komennuksia on kolme, niistä kaksi juuri PGA Championshipissä.

Sami Välimäki oli mukana U.S. Openissa viime vuonna, joten major on hänelle uran toinen. Kalle Samoojasta tulee siis vasta neljäs major-kilpailussa pelannut suomalainen mies. Se osoittaa, kuinka kovasta saavutuksesta on kyse ja kuinka kovan työn takana paikka major-kilpailussa on.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)