Kakko matkalla CT:n finaalikilpailuun? – aloitti Kiinan turnauksen vakuuttavasti - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko matkalla CT:n finaalikilpailuun? – aloitti Kiinan turnauksen vakuuttavasti

Roope Kakko oli rautaa rahakkaan Foshan Openin ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Roope Kakko taituroi takaysin alussa neljän birdien suoran.

Nousujohteista kautta Challenge Tourilla pelaava Roope Kakko oli erinomaisessa vireessä Kiinan Foshanissa käynnistyneen kilpailun avauskierroksella.

Hän pelasi torstaina tuloksen 66 (-6), ja on tässä vaiheessa jaetulla toisella sijalla. Eroa kärjessä olevaan Englannin Ben Stowiin on kaksi lyöntiä.

Espoolainen aloitti kierroksensa birdiellä, joita tuli kakkosen bogin jälkeen nopeasti kaksi lisää. Peli eteni tasapainoisesti, kunnes päivän kohokohta koitti Foshan Golf Clubin kentän sisääntulon alkupuolella.

Kakko teki reikien 11–14 jaksossa neljä perättäistä birdieä, eikä näyttävästi pelannut konkari sortunut jatkossakaan paria heikompiin reikätuloksiin.

”Oli kyllä erikoisen vahva rautapäivä. Vankkaa lyömistä alusta loppuun ja sain sen mitä halusin, eli hyvän lähdön”, Kakko sanoi.

”Nyt tämä pitää unohtaa ja olla huomenna valmiina ja hereillä. Huominen startti on kello 6.55, joka on hämmentävä aika startata. Pitää tehdä erikoisvalmisteluja jo kello 21. Tästä jatketaan, ja huomenna uudella innolla ja taas valmiina kaikkeen.”

Kisan toiselle suomalaiselle Oliver Lindellille kierros on ollut tervanjuontia. 11 reikää pelannut porvoolainen on tehnyt yhden birdien ja viisi bogia löytyen tuloslistalta jaetulta 112. sijalta.

Suomalaiset tarvitsevat Foshanissa onnistumisen päästäkseen mukaan haastajakiertueen Mallorcalla pelattavaan finaaliturnaukseen, johon otetaan rankingin 45 ensimmäistä.

Kakolle riittänee tähän top 10 -sijoitus, Lindellillekin hieman vahvempi sellainen. Finaaliturnauspaikan lisäksi panoksena on pääsy Euroopan kiertueen karsintafinaaliin, joka aukeaa niin ikään Road to Mallorca -listan 45 parhaalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje