[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko jäi täpärästi top 10:n ja seuraavan kisan ulkopuolelle – ”Mutta ei me mökötetä”

Roope Kakko pelaa seuraavan turnauksensa lokakuun puolivälin jälkeen Kiinassa. Kuva: Tomi Natri

Roope Kakon pelit jatkuvat Kiinan kahdessa isossa Challenge Tour -kilpailussa.

Hienosti pitkin viikkoa Ranskan Mallemortissa käydyssä Hopps Open de Provence -kilpailussa pelannut Roope Kakko (-10) ei aivan yltänyt kilpailun kärkikymmenikköön.

Tämän esteeksi muodostui päivän ainoa bogey, joka osui kohtalokkaasti kentän 18. par 5 -reiälle. Muutoin kolmantena perättäisenä päivänä tuloksen 70 lyöneen Kakon peli oli tasapainoisen mallikasta hänen tehtyä kolme birdieä, joista kaksi tuli neljän viimeisen reiän jaksossa.

Kuudennelta sijalta päätöspäivään lähtenyt Kakko jakoi Challenge Tourin kilpailussa lopulta 11. sijan yhdessä Norjan Eirik Tage Johansenin kanssa.

Pitkin kautta villien korttien varassa pelannut Kakko on jo korttinsa käyttänyt, joten pääsy seuraavaan kilpailuun oli top 10 -sijoituksen varassa.

”Kaiken kaikkiaan hyvä viikko totta kai. Tietenkin tuo viimeisen reiän bogey jäi harmittamaan, kun olin juuri puristanut birdiet 15. ja 17. reiällä. Olisin päässyt jatkamaan tästä ensi viikolle, mutta ei tällä kertaa”, Kakko sanoi.

Kakko olisi toivonut ja tarvinnut sunnuntaina hieman laadukkaampia birdie-paikkoja, mutta siihen ei lyöntipeli antanut nyt mahdollisuuksia.

”Hyvät lyönnit eivät olleet ihan tarpeeksi lähellä, enkä ottanut par-viitosilla helppoja birkkuja pois. Mutta ei me mökötetä.”

Siellä on kaksi mahtavaa mahdollisuutta ja sinne pääsee hyvin levänneenä ja täydessä iskussa.

Kiertueen Road to Mallorca -listalla sijalla 48 jatkavalla Kakolla ei ole siis pääsyä ensi viikon Marokon ja seuraavan viikon Irlannin turnauksiin. Sitäkin tärkeämpää oli saada paikka Kiinassa lokakuun puolivälin jälkeen pelattaviin kahteen rahakkaaseen kilpailuun, joissa on jaossa palkintorahaa yhteensä 850 000 dollaria.

”Nyt tarjoutuu mahtava tilaisuus treenata kaksi viikkoa ja panna kroppaa ja mieltä kuntoon, että on Kiinassa sitten valmiina taistelemaan kannusta. Siellä on kaksi mahtavaa mahdollisuutta ja sinne pääsee hyvin levänneenä ja täydessä iskussa.”

Kakolla onkin mainio paikka kohentaa Kiinassa asemiaan kiertueen kokonaiskilpailussa, jonka 45 parasta pääsee Mallorcalla Espanjassa pelattavaan finaaliturnaukseen. Challenge Tourin rankingissa sijoille 16–45 päätyneet pääsevät myös suoraan Euroopan kiertueen karsintafinaaliin.

Golf International de Pont Royal -kentällä pelatun Ranskan turnauksen voitti Hollannin Lars Van Meijel (-16) lyönnillä ennen Saksan Sebastian Heiseleä. Molemmat nousivat rankingissa sijan 30 huonommalta puolelta top 15:een, jolle heltiää kauden päätteeksi kortti ET:lle.

Kakko ja Johansen olivat turnauksen parhaat pohjoismaalaiset.