18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Justin Rose valmis Ryder Cup-joukkueen vaatesovitukseen

Justin Rose on ollut yhtä kierrosta lukuunottamatta pitelemätön PGA Tourilla kolmessa viimeisessä kisassaan © Getty Images

Justin

Justin Rosen painoarvo huippugolfarina on viimeisten kolmen kisan aikana kasvanut aivan uusiin sfääreihin. Kaksi voittoa PGA Tourilla, keskimmäinenkin oli haarukassa vielä kolmen kierroksen jälkeen. Sijaluvuksi tuli edellisviikolla lopulta yhdeksäs.

Sunnuntaina tuli siis uran toinen voitto PGA Tourilla vaikka putti takkuili edellisen sunnuntain tavoin . 35:ta putistaan huolimatta Rose vei USA:n kansallispäivänä voiton Ryan Mooren ja kumppanien nenän edestä. Justin Rosella oli sunnuntaina pakkovoiton paikka, niin useasti ja myös helposti hän on uransa aikana johtopaikalta lipsunut. Pahalta näytti nytkin, neljän lyönnin johtoa pitänyt Rose teki pyhänä 11 reiän aikana neljä bogeyta, edellisten 54 reiän saldo oli yhteensä kaksi , joten pursi uhkasi kaatua.

Rose piti kuitenkin itsensä kasassa, sai tuloksekseen 70 joka oli sama kuin kentän par ja Ryan Moore jäi lyönnin päähän. Hän pääsee mukaan Openiin joka oli vuonna 1998, vain paria viikkoa ennen 18-vuostissynttäreitä hänen läpimurtokisansa. Amatööri hullaannutti yleisön neljännellä sijallaan. Nopea ammattilaiseksi siirtyminen oli raskas vaihe, Rose missasi cutin 21 kertaa peräkkäin.

Menestystä on tullut vuosien varrella, Euroopan Tourin rahalistan voittokin, mutta englantilaisen otteita on leimannut tietynlainen pehmeys. Hän on johtanut Mastersia kolme kertaa avauspäivän jälkeen, ollut kaikissa majoreissa 12:n joukosa vuonna 2007, mutta vasta kesäkuun alussa 2010 Justin Rose sai apinan selästään PGA Tourilla voittonsa myötä. AT&T kisassa tullut toinen voitto tekee hänestä yhden kuumista suosikeista St.Andrewsiin.

Tiger Woodsille jäi paljon kotitöitä ennen kauden kolmatta majoria. Sijaluku 46:s ei ollut kovinkaan lupaava kenraaliharjoitus. Woods osallistuu lukuisten muiden maailmantähtien tavoin alkuviikosta Irlannnissa pelattavaan pro-amiin.

Tiger

Montylle tulee ongelmia

Ryder Cup-karsintaa on jäljellä vielä vajaat kaksi kuukautta. Silti jo nyt näyttää siltä, että kapteeni Colin Montgomerie joutuu villejä kortteja jakaessaan tiukan paikan eteen.

Viikonlopun kisojen jälkeen yhdeksän suoran paikan ulkopuolelle jää pitkä lista edellisten ottelusarjojen runkopelaajia, todellisia maailmantähtiä. Tässä listaa niistä, jotka ovat juuri nyt viivan väärällä puolella:

Padraig Harrington, Luke Donald, Paul Casey, Henrik Stenson, Robert Karlsson, Sergio Garcia, Ross Fisher. Harrington saanee paikan vaikkei suoraa paikkaa saavuttaisikaan, muiden kohdalla seuraavat viikot ovat tavallistakin merkityksellisempiä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje