27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Justin Rose paras Memorialissa

Jack Nicklaukselle Justin Rose oli tavallistakin mieluisampi voittaja © Getty Images

Ikikakkonenkin voi voittaa! Tämän osoitti muutama viikko sitten kahdeksan kakkostila kokenut Tim Clark Players Championshipissa. Nyt oli 10,6 miljoonaa taalaa PGA Tourilla pelkillä hyvillä sijoituksilla ( 28x top ten) saavuttaneen Justin Rosen vuoro.

Justin Rose sai hengen päälle viimeisellä kierroksella, tehtyään ensimmäisen birdiensä viidennellä niitä tuli neljällä seuraavalla kolme lisää. Englantilainen oli kuin itse varmuus myös sisääntulossa jossa birdiesaldo nousi yhteensä kuuteen. Uran ensimmäinen PGA Tourin voitto tuli 162:ssa kilpailussa, samallla Rosen kierroskeskiarvo kuluvalla kaudella painui alle 70:n lyönnin joka on uran toistaiseksi paras. Rose loisti viheriöillä koko kisan ajan, puttitilastoissa hän oli toinen ( puttien määrä per kierros = 27) ja ykkönen ( puttien määrä viheriöosumaa kohden= 1,538) -Memorial on aina ollut yksi suosikkikisoistani, väylät ovat avauksiin sopivan leveitä, saa käyttää draiveria. Toinen merkittävä asia on se, että tämä on pelistrategian kannalta haastava varsinkin toisissa lyönneissä, lisäksi viheriöt ovat huippuhienoja putata, Rose kommentoi televisiolähetyksen mainosspotissa joka oli tehty ennen kisaa.

Rosella oli jo Memorialista kakkostila ja neljäs sija, sunnuntaina golfjumalat olivat vihdoin myös USA:ssa hänen puolellaan. Muistin virkistämiseksi. Rose oli muutamaa päivää vaille 18-vuotias yltäessän amatöörinä kesällää 1998 neljänneksi Openissa. Hän ryhtyi heti ammattilaiseksi, mutta missasi cutin lähes 20 kertaa ensimmäisissä yrityksissään ET:lla ja CT:lla.

Ryder Cup-joukkueseen tyrkyllä

Rose saattaa nousta myös vakavaksi ehdokkaaksi Ryder Cupiin, mikäli peliotteet jatkuvat samanlaisina kesän kolmessa majorissa sekä World Tourin kisassa. Englantilaisia voi tuossa joukkueessa olla ennätysmäärä. Paikkansa ovat käytännössä jo varmistaneet Lee Westwod, Ian Poulter ja Luke Donald. Walesiin vievään koneesen mielivät vakavissaan myös Paul Casey, Simon Dyson, Justin Rose, Ross McGowan, Ross Fisher, Oliver Wilson….

Kun listaan lisätään skottikapteeni Colin Montgomerie, irlantiliaisista varmat Rory McIlroy sekä Padraig Harrington, viikonloppuna asemiaan hurjasti vahvistaneet Graeme McDowell sekä Rhys Davies, ei Manner-Euroopan miehillä ( Molinari x2, Martin Kaymer, Sergio Garcia, Alvaro Quiros…) ole helppoa. Skandinaaveista puhumattakaan, Henrik Stenson ja Robert Karlsson saattaisivat juuri nyt jäädä valittavan joukkueen ulkopuolelle.

Rickie

Rickie Fowler menetti kärkitilan Ohiossa, mutta backswingissä ylävartalon kulma säilyy kadehdittavan hyvin &copy Getty Images

Rickie Fowlerilla oli kaikki hyvin vielä yhdeksän reiän jälkeen, Rose oli birdeistään huolimatta lyönnin takana. Unelmat ensimmäisestä voitosta sukelsivat kuitenkin jo 12:lla (par-3) veteen menneen avauksen myötä, sisääntulon hän pelasi kaksi yli, Rose saman verran alle. Ero backninella tuli par-kolmosilla jotka Rose selvitti viidellä lyönnillä, Fowler yhdeksällä. 21-vuotias nuorukainen karsii maanantaina US Openiin Ohiossa, 120 pelaajaa kilpailee 15:sta pelipaikasta.

Totuuden nimissä on sanottava, että sunnuntainajohtoasemassa Fowlerin suorituksiin tuli syystä tai toisesta turhaakin sähköä, molemmilla par-kolmosilla pituuskontrolli petti. Kakkostila ei ole häpeä, mutta kun se on jo kolmas kahdeksan kuukauden jaksooon PGA Tourilla, kysymykset voittamisen taidosta tulevat hätäisimmillä jo huulille. Myös Fowler on esiintynyt koko kauden niin vahvasti, että Ryder Cup-joukkueen jäsenyys ei ole enää kaukainen unelma.

Phil Mickelson aloitti räväkästi , ulosmenon birdiesuman jälkeen vasuri teki hyvää nousua kunnes 15:lla ( par-5 ) avaus hairahtui tuplabogeyn veroisesti väylän ulkopuolelle.

”Löin kokonaisuutena paremmin kuin tulos osoitti, puttipelini ei ollut ihmeellistä. Nyt teen töitä lähipelivalmentajani Dave Stocktonin kanssa ja käyn myös valmistelemassa pelisuunnitelmia Pebble Beachin kentällä jo alkavalla viikolla, Mickelson suunnitteli. Hän on ollut US Openissa viidesti kakkosena. Mikäli ykköstila lopulta tulee reilun viikon päästä käynnistyväss kisasa, on perheesä tuplajuhlat. Samaan hengenvetoon Mickelson nousisi myös maailmanlistan ykköseksi riippumatta Woodsin sijoituksesta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje