Joonas Granberg vol 2.0 – Asian Tourilla voittoakin juhlinut Granberg tekee uutta nousua - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Joonas Granberg vol 2.0 – Asian Tourilla voittoakin juhlinut Granberg tekee uutta nousua

Eräs Vierumäki Finnish Challengen positiivisimmista yllättäjistä on ollut Joonas Granberg. Uransa jo kertaalleen lopettanut turkulaislähtöinen pelaaja palasi kisakentille rytinällä voittamalla Suomen PGA:n mestaruuden Vuosaaressa kesäkuun lopussa.

”Tässä on ollut kaikenlaisia vaikeuksia, lopetettu ura kertaalleen, aloitettu uudelleen, ja nyt on tehty paljon töitä uuden valmentajan kanssa. Nyt se voitto sitten tuli, mikä on todella kiva juttu”, Kytäjä Golfia edustava Granberg kertoi kisan jälkeen.

Voiton ansiosta Granberg kuittasi itselleen pelioikeuden Vierumäelle, eikä hän itse vaikuttanut erityisen yllättyneeltä siitä, että peli kulki Cookella jatkopaikan arvoisesti.

Granberg kertoi pyörtäneensä viimevuotisen lopettamispäätöksen vierailtuaan katsojana European Tourin Scandinavian Masters -kilpailussa Ruotsissa. Pelin taso ei ollut sitä, mitä hän oli odottanut.

Viime vuonna Granberg kantoi Vierumäellä pitkäaikaisen ystävänsä ja kilpakumppaninsa, nykyään Euroopan kiertueella pelaavan Kalle Samoojan mailoja, ja uudemman kerran vielä kauden päätöskisassa. Kilpagolf alkoi jälleen houkuttaa. Samalla kävi kuitenkin selväksi, että vanhoilla eväillä ei voinut jatkaa.

”Golf on muuttunut ja lyöntipituudet kasvaneet niin paljon, että minunkin oli menestyäkseni muututtava. Vaihtaminen Season Golf Academyn tiimiin tuntuu olleen oikea ratkaisu. Työtä uuden svingin rakentamiseksi tehdään edelleen”, Granberg kertoo.

Ikänsä puolesta Granbergilla on edelleen hyvin aikaa uudelle tulemiselle. Nuorena miehenä hankittu kokemus mm. Asian Tourilta on sekin arvossaan. Kokemusta Granbergilta löytyy pääkiertueita myöten. Neljä kautta Asian Tourilla toivat yhden voiton, vuonna 2011 Worldwide Holding Sealong Masters -turnauksessa.

Vuosina 2011–2014 Granberg pelasi myös 4–6 European Tourin ohjelmaan kuuluvaa kilpailua vuodessa.

Lauantaina Granberg on yhdeksän pelaamansa reiän jälkeen kierrostaan yksi yli parin. Kilpailua voi seurata ISTV:n kautta. Livescreen-lähetystä voi seurata osoitteessa https://www.is.fi/golf/art-2000006192015.html tänään ja huomenna sunnuntaina kello 9.00 alkaen.

Yle lähettää koosteen päivän tapahtumista lauantaina ja sunnuntaina TV2:ssa kello 21.30.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje