20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

John Catlin teki sen taas – jo toinen voitto syyskuussa tuli kovalla loppukirillä

John Catlinin kuntopuntarin viisari osoittaa tukevasti kaakkoon. Hän saavuttanut syyskuussa kaksi voittoa ja yhden kahdeksannen sijan. Kuva: Getty Images

John Catlin on ollut yllättäen yksi parhaista pitkän tauon jälkeisistä ET-pelaajista.

John Catlin (-10) nousi komealla 64 lyönnin tuloksellaan sunnuntai-iltana Galgorm Spa & Golf Resortissa päättyneen Irish Openin voittoon. Hän lähti päätöspäivään kahdeksannelta sijalta, neljä lyöntiä kärjestä, mutta korjasi potin kahden lyönnin marginaalilla kisaa kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneeseen Aaron Raihin.

Rai ahdistettiin nurkkaan, kun birdien sieltä ja täältä napsinut Catlin laittoi finaalikierroksen lopussa vielä isomman vaihteen päälle. Yhdysvaltalainen teki neljän viimeisen reiän jaksossa kolme birdieä, ja lähti rangelle lämmittelemään mahdollista uusintaa varten.

Erinomainen lähestyminen toi Raille elintärkeän birdien toiseksi viimeisellä, ja hän olisi 18. reiän (par 5) birdiellä pakottanut Catlinin playoffiin. Englantilainen kuitenkin sivalsi keskeltä väylää odottamattoman kehnon lyönnin puukolmosellaan vasemmalle pitkään heinään, ja joutui tyytymään bogiin.

Catlinilta pitkän tauon jälkeiset kilpailut European Tourilla ovat sujuneet mallikkaasti. Hän otti uransa ensimmäisen ET-voiton Valderramassa syyskuun alussa ja liittyi Pohjois-Irlannissa kauden 2020 kolmantena tuplavoittajana Rasmus Højgaardin ja Sam Horsfieldin seuraan.

”Juttelin aikaisemmin jonkun kanssa siitä missä olin neljä vuotta sitten. Tuntuu epätodelliselta. Takana on vuosien kova työ, mikä on johtanut tähän. Tavoitteenani oli viikon alussa ottaa voitto, joten onhan tämä jotain aivan erityistä”, Catlin sanoi.

”Sain pudotettua apinan selästä Valderraman kilpailun voitolla. Olin ollut samassa tilanteessa ennenkin ja tiesin, että pystyn siihen uudestaan.”

Kahden voittonsa ohella Catlin on koonnut heinäkuun puolivälistä lähtien pelaamissaan turnauksissa kolme muutakin top 8 -sijoitusta. Hän kapusi ET:n Race to Dubai -listalla 14. sijalle. Maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla kalifornialainen noussee ensimmäistä kertaa sadan parhaan joukkoon.

Marraskuussa 30 vuotta täyttävä Catlin pelasi hyvän amatööriuran New Mexicon yliopiston college-golfjoukkueessa. Hän ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2013 ja pelasi aluksi Kanadan Mackenzie Tourilla. Sittemmin Catlin lähti hakemaan vauhtia uralleen Aasiasta, josta voittoja on tullut yhteensä puolisen tusinaa.

Yhdysvaltaiset eivät ole viime aikoina juhlineet perinteisessä Irish Openissa. Kisan kaksi muuta jenkkivoittajaa Ben Crenshaw ja Hubert Green ottivat mestaruutensa 70-luvun jälkipuolella.

Neljännen kierroksen alku venyi Galgormissa pitkälle aamupäivään, kun halla ja sumu viivyttivät lähtöjä. Muutoin olosuhteet olivat sunnuntaina pelillisesti helpoimmat, mikä näkyi myös tulostasossa. Päivän ja koko kisan kovimmasta tuloksesta, 63, vastasi Paraguayn Fabrizio Zanotti (-5), joka venyi jaetulle seitsemännelle sijalle.

Ruotsalaiset Joakim Lagergren ja Oscar Lengden (-6) jakoivat parhaina pohjoismaalaisina viidennen tilan. Turnauksen ainoa suomalainen Mikko Korhonen ei selviytynyt kahdelle viimeiselle kierrokselle.

European Tour jatkuu alkavalla viikolla kauden toisella Rolex-sarjan turnauksella, Scottish Openilla. Tähän kilpailuun osallistuu ET:n koko suomalaisnelikko.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje