Jatkopaikka karkasi Mikko Korhoselta: ”Ei täällä pärjää vetelemällä sinne päin” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Jatkopaikka karkasi Mikko Korhoselta: "Ei täällä pärjää vetelemällä sinne päin"

Mikko Korhosen uran toinen major-kilpailu päättyi karsiutumiseen PGA Championship -kilpailussa Yhdysvalloissa. Korhosen yhteistulos +8 ei riittänyt nostamaan kisan ainoaa suomalaista karsintarajan paremmalle puolelle.

Perjantaina Korhonen teki torstain tapaan tuloksen 74 (+4). Kierros alkoi birdiellä ja etuysin jälkeen Korhonen oli kierrostaan yhden alle parin. Hetken Korhonen roikkui kiinni jatkopaikassa, sillä cut-raja on tuolla hetkellä +3, eikä se vielä ole siitä liikkunut.

Sisääntulon alussa Korhonen joutui kolmen peräkkäisen bogin putkeen, jonka jälkeen hän ei enää löytänyt aseita muuttaakseen kierroksensa suuntaa.

Täällä pitäisi nostaa automaattisesti tasoaan ja nyt niin ei tapahtunut. Ei täällä pärjää millään vetelemällä vähän sinne päin.

Viimeisten reikien aikana bogeja kertyi vielä kaksi lisää.

”Tämä oli varmasti kirein golfkenttä, mitä olen koskaan pelannut. Peli oli tasaisen huonoa, tänään sentään etuysi oli ihan ok. Kyllä ne mehut jäi sinne Kiinaan. Ei ollut jäljellä sellaista terävyyttä, mitä täällä tarvitaan”, Korhonen kommentoi suoritustaan viitaten kahden viikon takaisiin voittoonsa China Open -kilpailussa.

Avauspeli oli perjantaina huomattavasti parempaa kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta lähestymislyöntien tarkkuus, 50%, jätti toivomisen varaa.

Kisakenttä Bethpage Blackin viheriöihin Korhonen ei myöskään saanut missään vaiheessa riittävän hyvää tuntumaa. Perjantaina puttipeli oli torstaita parempaa, mutta putting strokes gained -tilastossa tili jäi vieläkin 0,42 lyöntiä miinukselle muuhun fieldiin nähden.

”Löin aika paljon vinoja lyöntejä ja puttasin huonosti. Täällä pitäisi nostaa automaattisesti tasoaan ja nyt niin ei tapahtunut. Ei täällä pärjää millään vetelemällä sinne päin.”

Korhonen on suunnitellut pitävänsä PGA Championship -kisan jälkeen kuukauden mittaisen kilpailutauon, ennen kuin käynnistää kauden toisen puoliskon kesäkuun lopussa Saksassa.

”Nyt otetaan pikku loma ja lähdetään sen jälkeen rakentamaan uutta nousua!”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje