11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Janne Mommo teki hole-in-onet perättäisinä päivinä

Janne Mommo on juhlinut holaria 17:n viheriöllä kahtena perättäisenä päivänä. Tripla on tarjolla perjantain kierroksella varsinaisen kisan käynnistyessä.

Janne

Perinteinen ammattilaisten Kivitippu Open käynnistyi keskiviikon harjoituskierroksella Janne Mommon osalta upeasti. Hän pelasi seitsemän ammattilaiskaverinsa kanssa skinejä kahdessa ryhmässä. Nokian River Golfia edustava Mommo puhdisti skinipöydän 17:lla lyötyään pallonsa suoraan reikään.

”Holareista oli sovittu kahdeksankertainen summa euroja, parisataa siitä taisi kolahtaa. Oikein hyvä rautaseiska pienellä drawlla”, Mommo kertoi uransa toisesta holarista. Ensimmäisensä hän teki pari vuotta sitten Espanjan La Mangassa noin 20 vuotta sitä metsästettyään.

Kolmatta ei sitten tarvinnutkaan odottaa pitkään. Torstaina pro-amin harjoituskierrroksella lippu oli samalla reiällä hieman edempänä, tiiauspaikka vastaavasti kauempana.

”Sama metrimäärä siinä kuitenkin oli etäisyysmittarin lukuna, 144 metriä. Ja taas kolahti reikään. Pallo tuli metrin verran etuoikealla alas ja rulli reikään. Ihan samanlainen lyönti”, Mommo kertasi tapahtumaa viheriöllä kuvaustilanteessa.

Kahden holarin tekeminen perättäisinä päivinä samalla reiällä on suoritus joita golfin historiassa koko maailmassa ei ole montaa kertaa, jos koskaan tapahtunut.

”Perjantaina maila ei 17:lla vaihdu, rautaseiskaa tarjoan ja holari on tietty tavoitteena”, Mommo valoi luottamusta lähes mahdotomalta tuntuvan sarjan täydentymiseen.

Ammattilaisten varsinainen kisa käynnistyy perjantaina pro-amilla jonka tulokset lasketaan ammattilaisten osalta mukaan 54 reikäiseen tapahtumaan.

Mukana on 32 pelaajaa, palkintopotissa 35.000 euroa josta voittaja kuittaa 10.000.

Jaakko

Janne Mommo on voittanut kisan yhden kerran ja ollut myös tuloslistalla kakkosena.Viimevuotinen voittaja oli Jaakko Mäkitalo. Kisa pelataan 11:n kerran. Kukaan ei ole onnistunut voittamaan Lappajärvellä kahta kertaa. Mukana ovat edellämainittiujen lisäksi mm. Gant Openin sankari Toni Karjalainen, PGA:n mestari Pasi Purhonen, Janne Kaske, Anssi Kankkonen, Markus Ervasti ,Peter Erofejeff sekä paikallista Järviseudun Golfseuraa edustava Thomas Sundström.

Myös Mikko Ilonen on ensimmäistä kertaa paikalla, mutta hän ei jalkaleikkauksensa jäljiltä vielä osallistu varsinaiseen kilpailuun.

Teemu Tyry

Järviseudun Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje