26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Jani Perttilä ja Elina Nummenpää voittoihin Lohjan FT-kisassa

Jani Perttilälle ykköstila oli FT:lla ensimmäinen Kuva Thaimaasta.

Jani

Golfin Finnish Tourin kolmas osakilpailu päättyi tänään tiukkoihin taisteluihin ja uskomattomiin suorituksiin. Huippuhieno golfsää innoitti pelaajat antamaan parasta ja päätöskierroksella nähtiin melkoisia esityksiä ennen kuin mestarit saatiin selville.

Naisten kisassa Nokia River Golfin Elina Nummenpää nousi vahvalla pelillä kahden lyönnin takamatkalta yhden lyönnin voittoon ennen Virvik Golfin Maiju Uusi-Simolaa, joka pelasi erittäin tasaisen kisan.

Miesten sarjassa mentiin kovaa vauhtia, kun PGA-ammattilainen Toni Karjalainen pelasi päätöskierroksen ulosmenon tulokseen 29 lyöntiä. Puhdas lenkki sisälsi huikeat seitsemän birdietä ja Karjalainen nousi sisääntulon birdien ja bogin myötä tuloksella 65 lyöntiä jaetulle kolmannelle tilalle yhdessä PGA-ammattilainen Markus Ervastin kanssa, jonka päätöspäivä tuotti tuloksen yksi alle, 71 lyöntiä.

Espoon Golfseuran Niklas Virta suoritti kuitenkin päivän kovimman nousun pelaamalla kierroksensa tulokseen -8, 64 lyöntiä. Kahden päivän jälkeen Virta oli par-tuloksessa ja nousi päätöspäivän hurjalla kirillään kärkipaikalle. Virta ei kuitenkaan saanut nauttia voitosta, vaan Messilä Golfin PGA-ammattilainen Jani Perttilä järjesti näytöksen, jonka huipennukseksi hän pelasi kaksi viimeistä reikää kolme alle, eagle ja birdie, nousten tasatulokseen Niklas Virran kanssa.

Uusinnan toisella reiällä Jani Perttilä korjasi odotetun ensimmäisen ammattilaisvoittonsa. Messilä Golfia edustava PGA-ammattilainen Jani Perttilä starttasi matkaan 10.50 ykköstiiltä ja takoi ulosmenoon neljä birdietä ja yhden bogin, -3.

Sisääntulossa Perttilä esitti huikean loppukirin, jolla hän avasi ovet uusintarei´ille ja lopulta makeaan voittoon. Kaksi bogia ei menoa haitannut, kun Perttilä viimeisteli sisääntulonsa lopetukseksi eaglen ja birdien. Kierrostulos -5, 67 lyöntiä, riitti kärkipaikkaan ja uusintaan. Perttilän kokonaistulokseksi kisassa muodostui -8 (71+70+67=208).

”Neljän lyönnin takamatkalta lähdettiin päivän lenkille. Ajatuksissa oli, että kärki on mahdollista saada kiinni, mutta lähdin vain pelaamaan omaa peliä ja hyvää rundia. Kärkipaikoilla jää monasti mieli pyörimään vääriin asioihin ja niin taisi käydä tänäänkin – rennot miehet tulivat takaa. En ollut kierrokseni lopussa tietoinen tilanteesta ja Joonas Granberg kysyikin palloni maatessa viimeisellä griinillä, että haluaisinko kenties saada tilannekatsauksen. En halunnut tietää ja onneksi laitoin birdie-putin sisään. Vasta sen jälkeen sain kuulla, että olen jaetulla kärkipaikalla. Uusintareiät muuttuvat aina reikäpeliksi. En muuttanut mitään, vaan avasin ensimmäisen uusintareiän (18) aivan samalla taktiikalla kuin aiempina päivinäkin. Laitoin kaksimetrisen voittoputin ohi ja jatkoimme toiselle uusintareiälle (1). Vedin taas samoilla asetuksilla ja par´illa tuli voitto kotiin. Tämä oli ensimmäinen ykkössija ammattilaisena. Olin muistaakseni amatöörinä Kreikan avoimissa uusinnassa, mutta silloin tuli pataan. Kun riittävän monta kertaa pelaa itsensä näihin tilanteisiin, voitto tulee lopulta. Gant Openissa jatketaan ensi viikolla toivon mukaan yhtä miellyttävissä merkeissä kuin täällä Lohjallakin”, päättää onnellinen Messilän mies Jani Perttilä.

Virta starttasi 10.30 ykköstiiltä ja teki etulenkille kuusi birdietä putkeen. Sisääntuloon hän teki vielä kaksi birdietä lisää ja kirjautti taululle Finnish Tourin historian parhaan kierrostuloksen ja St. Laurencen Pyhä Laurin uuden kenttäennätyksen 64 lyöntiä. Virran kokonaistulos oli vahvasti nousujohteinen -8 (75+69+64=208).

”Ennen rundia availin eilen yläkroppaa ja laitoin muutamat harjoitusputit sisään. Tuntui siltä, että ne alkoivat mennä linjalle – tuloksena 26 puttia. Toistin saman tänään ja tuloksena oli 24 puttia. Ulosmenon kuuden birkun putken jälkeen homma tasaantui, ehkä liikaakin, mutta sain kuitenkin tehtyä pari birkkua lisää sisääntuloon. Vieläkään en oikein ymmärrä, mistä tulos oikein syntyi, mutta 11 lyöntiä alle par´in on kahdelle kiekalle kova juttu. Ehkä rentous löytyi juhannuksena, mene ja tiedä, mutta villeimmissä unissakaan en ole kuvitellut pelaavani bogivapaata 64:n lyönnin kierrosta. Voiton lipsahtaminen uusinnassa ei oikeastaan harmita yhtään, sillä en osannut odottaa menestystä ja olen iloinen pelin löytymisestä. Kierroksen aikana tekeminen ei missään vaiheessa tuntunut pakonomaiselta ja sen tunteen haluaa säilyttää. On sikamakea ajatus, että näilläkin lyönneillä voi tehdä tulosta. Pelaamalla oppii ja seuraavan kerran koetetaan Gant Openissa”, vakuuttaa iloinen ja helpottunut Espoon Golfseuran Niklas Virta.

Aikatauluhaasteet

Naisten kisassa voiton otti itselleen eilen kolmostilalla väijynyt Nokia River Golfin Elina Nummenpää, joka jähmeän alun jälkeen sai erityisesti puttipelinsä kulkemaan. Ulosmenossa Nummenpää otti komennon tekemällä kolme birdietä ja yhden bogin, -2. Sisääntulossa voittoon riitti tällä kertaa yksi birdie ja kaksi bogia, +1. Nousujohteisella esityksellään Nummenpää päätyi kokonaistulokseen +4 (75+74+71=220) ja otti kauden avausvoittonsa lyönnin erolla ennen kahden kierroksen jälkeen kisaa johtanutta Virvik Golfin Maiju Uusi-Simolaa, joka pelasi kierroksensa tänään tulokseen +2, 74 lyöntiä. Uusi-Simolan kokonaistulokseksi muodostui +5 (73+74+74=221).

Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut Oulun Golfklubin Serena Kukkonen pelasi finaalipäivänä tuloksen +8 ja otti kolmannen sijan kokonaistuloksella +12 (72+76+80=228).

Nokia River Golfin Elina Nummenpäällä oli ennen kisaa kiire Pyhä Laurin kentälle ja voiton jälkeen Helsinki-Vantaan kentälle. ”Aamulla oli sattua pieni lipsahdus ja myöhästyin melkoisesti. En ehtinyt viedä läpi edes normaaleja valmistautumisrutiineja ennen kisaa ja alku olikin aiempien päivien tapaan hiukan tahmea. Peli lähti pian kuitenkin käyntiin ja sain tehtyä vaivattomia birkkuja ulosmenoon. Kun läheltä pääsee puttaamaan sisään, rentoutuu ja homma alkaa pelittää. Alun kiireen johdosta en ehtinyt kunnolla tarkistaa tilannetta kärjen osalta ja Maijun (Uusi-Simola) laitettua kierroksen lopussa kaksi birkkuputtia sisään, olin pikkuisen huolestua tilanteesta. Tiukaksi se menikin, sillä eroa jäi vain yksi lyönti. Putti oli ehdottomasti päivän parasta antia ja matkan varrella ajattelin, että todella harvoin pääsee vetämään kisaa näin täydellisissä olosuhteissa – aivan kuin olisi ollut ulkomailla. Tämä kisa toimii oivallisena valmistautumisena Espanjan Joukkue-EM-kisoihin ja nyt on tosi hyvät fiilikset lähteä reissuun, vaikka kiirettä pukkaakin”, hehkuttaa lentokentälle kiirehtinyt Nokia River Golfin Elina Nummenpää.

Virvik Golfin Maiju Uusi-Simola pelasi erittäin tasaisen kisan päätyen kokonaistulokseen +5 (73+74+74=221), mikä lupaa varmasti hyviä esityksiä jatkossakin. Nuoren golfarin hermo piti tiukassa paikassa ja hän onnistui tekemään birdiet lopun väylille 15 ja 16 nousten tosissaan haastamaan Nummenpäätä. ”Kierroksen aikana oli tosi jähmeä olo, mutten silti jännittänyt. Jossain vaiheessa sain rentoutta otteisiin ja peli alkoi kulkea. Olen ehdottomasti tyytyväinen esitykseeni tänään, sillä pystyin pelaamaan finaalikierroksenkin hyvin. Olen iloinen myös siitä, että voitto ratkesi tänään ansaitusti Ellun (Elina Nummenpää) hyväksi, koska hän pelasi koko ajan hyvin ja tasaisesti. Olisi ollut ikävää, jos voitto olisi ratkennut siihen, että toinen meistä olisi rämpinyt. Tänään molemmilla pysyi homma kasassa ja se on hyvä juttu. Nyt edessä on pari päivää lepoa ja sitten ryhdyn valmistautumaan junioreiden ja aikuisten SM-kisoihin. Lohjan FT antoi runsaasti kokemusta tuleviin kisoihin”, päättää Virvik Golfin Maiju Uusi-Simola.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje