23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

James Morrisonille uran avausvoitto European Tourilla

Toni Karjalainen karsiutui lopulta yhdellä lyönnillä Myanmarissa.

James Morrison saa takkansa reunukselle ensimmäisen pystin ET:lta.  &copy Getty Images

James Morrison saa takkansa reunukselle ensimmäisen pystin ET:lta. &copy Getty Images

Viimeiselle kierrokselle johdossalähtenyt englantilainen JamesMorrison piti johtonsa ja voitti ennenmaanmiestään OliverFisheria Madeiralla. European Tourin pienin kisasai mielenkiintoisen viimeisen kierroksen, kun Fisher pelasisunnuntain kierroksensa tulokseen 65, jolla jakoi päivän parastakierrostulosta.

Voitollaan Madeiralla Morrison pääsee European Tourin voittajakategoriaan, jolla pitää korttinsa vielä ensi vuonnakin. Ennen voittoaan Morrison oli pelannut kohtuullista alkukautta. European Tourin rahalistalla englantilainen oli 79:s.Voittoaan edeltävissä kisoissa Morrison oli sijoittunut kahdesti kuuden parhaan joukkoon. Voitostaan kuittaamillaan reilulla 116 000 eurolla Morrison nousee rahalistalla 30 parhaan joukkoon.

Ensi viikonloppuna European Tour vaihtaa taas mannerta ja vuorossa on Volvo China Open.

Par-peijaiset Asian Tourilla

Japanilainen TetsujiHiratsuka pitipintansa Asian Tourin Air Bagan Myanmar openissa avauskierrokselta sunnuntaihin asti. Japanilainen pelasi neljä kierrostaan tulokseen 264, eli 24 alle parin. Kaikki kierroksensa alle 70 lyönnin pelannut Hiratsuka voitti kymmenellä lyönnillä ennen Thaimaan Prayad Marksaengia. Kolmatta tilaa 11 lyönnin päässä voittajastajakoivat thaimaalainen ThawornWiratchant ja Australian AndrewDodt.

Asian Tourin seuraava kisa on yhteiskisa European Tourin kanssa. Huhtikuun 22.-25. on vuorossa Ballantine´s Championship Koreassa.

Ilari Ceder

Johtoa Myanmarissa pelattavassa Myanmar Air Bagan Openissa pitää edelleen Japanin Tetsuji Hiratsuka. Japanilainen on pelannut kaksi kierrostaan yhteensä 15 alle parin. Torstaina Tetsuji pelasi kierroksensa tulokseen 64 ja perjantaina tulokseen 65. Hurjassa vireessä oleva japanilainen johtaa viidellä lyönnillä ennen kahta päätöskierrosta.

Yhteistuloksessa 10 alle parin ovat Thaimaan Prayan Marksaeng ja toinen nousevan auringon maasta tuleva Hideto Tanihara. Neljättä sijaa jakavat Australian Andrew Dodt ja yhdysvaltalainen Corey Harris.

Suomen Toni Karjalainen pelasi ensimmäisen kierroksensa mainiosti kaksi alle parin. Perjantaina moottoriin pääsi sakkaa ja suomalaiselle kirjattiin tulos 74. Karjalaisen yhteistulos par ei riittänyt viikonlopun jatkokierroksille. Karjalainen jäi niukasti yhdellä lyönnillä cut-rajan väärälle puolelle.

Ilari Ceder

title_30562European Tour käväisee Portugaliin kuuluvalla Madeiran-lomasaarella ennen reissaamistaan Kiinaan seuraavalla viikolla. Ensimmäisen päivän jälkeen johtoa Madeira Islands Open BPI:ssä jakaa neljä pelaajaa tuloksessa kuusi alle parin. Englantilaiset Chris Gane, Ben Evans, skotlantilainen George Murray ja Portugalin José-Filipe Lima pelasivat torstain kierroksensa tulokseen 66.

Yhdeksän pelaajaa on kärkinelikosta kahden lyönnin päässä. Joukkiossa on mukana European Tourin tuloslistoilta tuttuja nimiä, kuten Phillip Archer ja Oliver Fisher.

Johtoa jakava isäntämaan José-Filipe Lima on kisan paristakymmenestä kärkipelaajasta parhaiten sijoittunut maailmanlistalla. Voittoja portugalilaisella on neljä Challenge Tourilta. Viime vuonna Lima haki vauhtia juuri Challenge Tourilta ja ovet aukesivat takaisin Euroopna pääkiertueelle. Parhaimmillaan portugalilainen on European Tourin rahalistalla ollut 70 parhaan joukossa.

Ilari Ceder

Toni Karjalainen pelaa kaudella 2010 Aasiassa. Kaksi kertaa urallaan Challenge Tourilla voittanut Karjalainen on Asian Tourin rahalistalla alkukauden jälkeen sijalla 80.

Testuji Hiratstuka oli torstaina alkaneen Air Bagan Myanmar Openin ensimmäisellä kierroksella pelaajajoukon terävin. Japanilainen kiersi Pun Hlaingin kentän 64 lyönnillä. Eroa lähimpiin uhkaajiin jäi kaksi lyöntiä. Kakkossijaa jakaa kolmikko, johon kuuluvat eteläafrikkalainen JbeKruger, Australian GavinFlint ja Thaimaan PrayadMarksaeng.

Kisan suomalaislippua korkealla piti ToniKarjalainen, joka pelasi torstainensimmäisten pelaajien joukossa kentän kaksi alle parin.Kierrostuloksella 70 Karjalainen jakaa sijaa 31 ja on tällävauhdilla hyvää vauhtia viikonlopun kierroksille.

Ennen viikonlopun kisaa Karjalainen oli Asian Tourin rahalistalla sijalla 80. Varamiesten joukossa kisapassia kytännyt PasiPurhonen ei ole viikonloppuna mukana, sen sijaa Purhosta voi kuulla kommentoimassa tänään torstaina U.S. Mastersia Nelonen Sport Pro -kanavalla.

Ilari Ceder

Asian Tourin ja European Tourin pyörät pyörivät U.S. Mastersin aikanakin

U.S. Masters liki pysäyttää koko golfmaailman tulevaksi viikonlopuksi. Naisten kiertueet huilaavat ja Challenge Tour ja Senior Tour ovat niin ikään tauolla. Aasiassa on kuitenkin tulessa ainakin yksi suomalaispelaaja. Toni Karjalainen osallistuu Myanmarissa pelattavaan Air Bagan Myanmar 2010 -kisaan. Pasi Purhonen on varamiesten sijalla kuusi.

Myanmar on läntisille maille lähes tuntematon maailmankolkka. Sotilasjuntta pitää entistä Burmaa Intian, Kiinan ja Thaimaan välissä rautaisessa otteessaan. Viikonlopun kisa-areena sijatisee reilut kymmenen kilometriä länteen maan toiseksi suurimmasta kaupungista Yangonista, jossa asuu reilut 4 miljoonaa myanmarilaista. Air Bagan Myanmar palaa Asian Tourin kisakalenteriin neljän vuoden tauon jälkeen. Phun Laing Estate Coursella pelataan myös Aasian kakkoskiertueen avauskisa.

Ennen kaikkea australialaisten ja aasialaisten temmellyskenttänä ollut Asian Tour on houkutellut pikkuhiljaa myös eurooppalaisia pelaajia. Suomalaisista kiertuetta on kiertänyt enemmänkin Ari Savolainen. Tuttuja nimiä osallistujalistalta ei kovinkaan montaa löydy. Mukana tulevan viikonlopun kisassa on Thaimaan voimakaksikko ThawornWiratchant – Prayad Marksaeng. Listalta löytyy myös European Tourilta uransa aikana vajaat 800 000 euroa netonnut Skotlannin Simon Yates.

Viikonlopun kisan palkintopotissa on tarjolla 300 000 dollaria. Asian Tourin rahalistaa johtaa Australian Andrew Dodt. Toni Karjalainen on listan sijalla 80. Asian Tourilla on pelattu kaksi kiertueen omaa kisaa kaudella 2010 ja yksi yhteiskisa European Tourin kanssa.

ET matkasi Madeiralle täksi viikoksi

Myös European Tourilla pelataan U.S.Masters -viikonloppuna, vaikka Golfpisteen uutisessa väitettiinalunperin toisin. Euroopan ykköskiertueen kalenterissa on tälläviikolla vuorossa Madeira Open. ET:n pienimmässä kisassa oli viimevuonna mukana kolme suomalaista, tänä vuonna mukana ei kotimaisiapelaajia ole.

700 000 euron summa on houkutellutturistien suosimalle Madeiran saarelle European Tourilta sellaisiapelaajia, jotka eivät ole U.S. Mastersiin päässet tai jotka eivätpidä harjoitustaukoa seuraavan viikon isohkoa Volvo China Openiavarten.

Tämän kauden tilastojen valossa kisanennakkosuosikki on <b>Michael Hoey</b>, joka on viikonpelaajakatraasta korkeimmalle sijoittunut European Tourin Race toDubai -rahalistalla.

Ilari Ceder

Toni Karjalainen karsiutui Myanmarissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje