18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Jaakko Mäkitalo teki ison tilin Intiassa

Jaakko Mäkitalo säilytti vireensä loppuun saakka ja oli Asian Tourin Intian kisassa lopulta viides.

Intiassa pelattu Asian Tourin kisan sujui suomalaisittain erinomaisesti. Jaakko Mäkitalo taisteli lähes loppuun asti jopa voitosta, mutta jäi lopun rynnistyksessä lopulta viidenneksi. Suoritus oli kokonaisuudessaan erinomainen ja yli 43 000 dollarin palkintosekki yksi suurimpia suomalaisten ansaitsemia.

Kilpailun voitti lopulta uusintareiällä Thaworn Wiratchant, joka päätyi koko kisan hyvin pelanneen Richie Ramsayn kanssa tasatulokseen -14.

Mäkitalon viimeinen kierros oli osoitus hyvästä hermojen hallinnasta. Hän pelasi kierroksen pariin kahden birdien ja kahden bogeyn myötä. Toinen bogey tuli viimeiselle reiälle.

”Peli oli aika samanlaista kuin muinakin päivinä, mutta nyt ihan kaikki putit eivät menneet sisään”, totesi Mäkitalo kierroksen jälkeen.

”Olen hirmu tyytyväinen lopputulokseen, vaikka taas olisi voinut jättää viimeisen bogeyn tekemättä. Yllättävän lungina pysyin koko päivän. Enemmän jännitti eilen illalla ja tänään aamulla. Kun pääsin kentälle, niin jännitys katosi ja nautin tunnelmasta.”

Mäkitalo pelaa hyvin, kun ympärillä on yleisöä ja hän kiittelikin paikallisia golfin ystäviä.

”Tosi makee yleisö, vaikka aina tulee vähän häiriötä, kun on paljon ihmisiä ympärillä. Tämä oli minulle kokonaisuudessaan mahtava viikko.”

Parin viikon päästä Mäkitalo on mukana European Tourin karsinnoissa.

Kalle Samooja aloitti päivän todella väkevästi: 13 reiän jälkeen hän oli tuloksessa kuusi alle ja mukana voittotaistelussa. Sen jälkeen ote hieman herpaantui, viimeiselle viidelle reiälle tuli tupla ja kaksi bogeyta. Kierrostulos oli 69 (-2). Samooja oli lopulta 12.

Joonas Granberg pelasi sunnuntaina pariin.

Asian Tourin Intian kisan tulokset löytyvät täältä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje