18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Irlanti kiilasi kärkeen World Cupissa

src=

Tämänvuotisesta World Cupista on kehkeytymässä juuri sellainen trilleri kuin etukäteen saattoi toivoa. 28 joukkueesta 20 mahtuu kuuden lyönnin sisälle, joten lauantain räväkällä best ball -kierroksella monet maat voivat nostaa itsensä kiihkeimpään voittokamppailuun mukaan.

Tuloksen 68 ensimmäisellä nelinpelikierroksella pelannut Irlanti (-13) nousi 36 reiän jälkeen tasoihin Australian kanssa. Vaikka Rory McIlroyn ja Graeme McDowellin päivään mahtui kaksi kolmen putin griiniä (11 ja 13), antoivat kuusi birdietä kaksikolle riittävästi ilonaiheita. Mainion kierroksen huipentuma koitti 16. reiällä, jonka griinibunkkerista McDowell petasi McIlroylle varman birdiepaikan.

”Olemme tyytyväisiä tulokseemme. Mikä tahansa kuutosella alkava nelinpelitulos on täällä hyvä suoritus”, maailmanlistalla toisena oleva McIlroy sanoi. ”Mutta tässä on vielä paljon golfia jäljellä. Huomenna on pelattava rohkeasti ja tehtävä taas lisää birdieitä.”

”Meillä oli hieman vaikeuksia löytää rytmiä kentän ensimmäisellä puoliskolla, mutta Roryn hyvällä puttipelillä saimme palaset kohdilleen”, 32-vuotias McDowell sanoi. ”Itselläni on pari päivää ollut tuntuma kateissa griinillä, mutta lyönti tuntuu hyvältä.”

Ensimmäisellä best ball -kierroksella hurjastelleet Brendan Jones ja Richard Green pelasivat perjantaina värikkäästi, vaikka lopputulos ei parhaasta päästä ollutkaan. Päivään mahtui muutaman virheen lisäksi onnekkaita suorituksia. Australialaisille oli tarjolla viitosreiällä jo päivän toinen bogi, kunnes Green löi pallon bunkkerista sisään birdien arvoisesti.

Martin

Martin Laird (vas.) ja Stephen Gallacher ihmettelivät viimeisen reiän helppoa virhettään. &copy Getty Images

Heti seuraavalla reiällä (par-5) Jones löi jatkolyöntinsä n. viiteen metriin, mistä Green teki vastustamattomasti eaglen. Kolminkertainen ET-voittaja teki samalta etäisyydeltä ausseille vielä yhden birdien 13:lla. Kierroksen loppu toi kaksikolle kaksi bogia (15 ja 18), joista etenkin jälkimmäinen oli kirvelevä.

”Tärkeintä on, että säilytimme asemamme kärjessä. Tänään ei vielä ratkaistu turnausta, mutta olisimme voineet pudotakin muutaman sijan”, vasemmalta lyövä Green mietti. ”Loppujen lopuksi tässä pelissä on tarkoitus minimoida virheet, ja siinä onnistuimme aika hyvin. Pari lipsahdusta sattui, mutta sellaista se välillä on.”

Martin Lairdin ja Stephen Gallacherin tähdittämä Skotlanti on kolmantena, lyönnin Irlantia ja Australiaa jäljessä. Skottien ensimmäinen bogi koko turnauksessa tuli kiusallisesti päivän viimeisellä reiällä, kun Laird puttasi 1,5 metristä ohi.

Espanja, Uusi-Seelanti ja USA jakavat neljättä sijaa tilanteessa -10. Seuraavina ovat Englanti, Hollanti ja yllätysjoukkue Meksiko, tuloksellaan yhdeksän alle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Raimo Ylivakeri says:

    Tietääkseni Pohjois-Irlanti on edelleen osa Yhdistynyttä Kuningaskuntaa, kuten Englanti, Skotlanti ja Waleskin, eikä osa Irlannin tasavaltaa, vaikka sijaitseekin samalla Irlannin saarella. World Cupin sivustoilla ja nyt myös Golfpisteenkin jutussa Pohjois-Irlannnin Roryn ja Graemen kerrotaan muodostavan Irlannin joukkueen. Onko moka vai löytyykö joku muu selitys?

    Marko Kuivasaari says:

    Kiitos kommentistasi Raimo! Olet aivan oikeassa, näinhän asiat tavallisesti ovat. Mutta World Cupin historiassa Irlannin ja Pohjois-Irlannin pelaajat ovat muodostaneet aina yhteisen joukkueen. Joskus joukkueessa on ollut pelaaja sekä Irlannista että Pohjois-Irlannista, joskus kaksi irlantilaista ja joskus kaksi pohjoisirlantilaista, kuten nyt. Haluamme noudattaa Golfpisteen uutisoinnissa kilpailun voimassa olevaa käytäntöä, ja siksi puhumme myös Rory McIlroyn ja Graeme McDowellin kohdalla Irlannista ja irlantilaisista. Marko Kuivasaari