18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Indianan miehet vastakkain Kuala Lumpurissa

Bo Van Pelt ei antanut huonon alun häiritä kolmannella kierroksella. © Getty Images

Kuala Lumpurissa pelattava CIMB Asia Pacific Classic on ehtinyt finaalikierroksen kynnykselle. Aasian ja Yhdysvaltain kiertueen yhteisturnauksen kärkipaikka on vaihtunut päivittäin, sillä lauantaina paalulle kiipesi Bo Van Pelt.

Tilanteessa -16 olevan Van Peltin kolmas kierros käynnistyi kahdella bogilla, mutta tästä hän ei lannistunut. Jatkossa hyvällä asenteella pelanneen jenkin kuusi birdietä muokkasivat kierrostulokseksi 67 lyöntiä. Toisena oleva Jeff Overton on Van Peltistä lyönnin päässä.

”Päivän tärkein asia oli se, etten jäänyt murehtimaan huonoa alkua. Kaksi bogia eivät merkitse maailmanloppua”, Van Pelt sanoi. ”Olen monet kerrat mennyt pois tolaltani kehnon aloituksen takia.”

Van Pelt on yltänyt hyvään syysvireeseen, sillä hän sijoittui PGA Tourin playoffeissa kahdesti top-10:een. Urallaan yhden kerran Yhdysvaltain kiertueella voittanut Van Pelt on kiinni Kuala Lumpurin kisan 1,3 miljoonan dollarin ykköspalkinnossa, mutta ei anna sen koommin taalojen kuvien vilkkua silmissään.

Jeff

Jeff Overton ei ollut tyytyväinen griinityöskentelyynsä. &copy Getty Images

”En ajattele palkintosummia, mieluummin tavoittelen toista voittoani. Edellisestä on kulunut jo sen verran aikaa, että voitto olisi kova juttu.”

Tehtyään perjantaina kenttäennätyksen, Overton sai lauantaina aikaiseksi vain kolme birdietä, joista jälkimmäisin tuli viimeisellä reiällä.

”Kun kävelin kohti 18. griiniä, huomasin, että Bo (Van Pelt) on minua kaksi lyöntiä edellä. En halunnut päästää häntä liian kauas”, Overton sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa. ”Ei ollut pelissä samanlaista potkua kuin eilen. En saanut totta puhuen griinillä mitään aikaan.”

USA:n Ryder Cup -joukkueessa viime vuonna pelannut Overton on Van Peltin tavoin kotoisin Indianan osavaltiosta.

”On tämä hullua. Olemme suunnilleen ainoat indianalaiset PGA Tourilla, ja nyt olemme matkustaneet maapallon toiselle puolelle kohdataksemme toisemme. Tästä tulee hauskaa”, Overton ennakoi tulevaa finaalikierrosta.

CIMB Asia Pacific Classicin kolmatta sijaa jakavat Mark Wilson sekä Fredrik Jacobson. He ovat Van Peltiä kolme lyöntiä jäljessä. Viidettä sijaa jakavat Vijay Singh, Jason Dufner sekä kotiyleisön suursuosikki Danny Chia.

Marko Kuivasaari

McIlroy hallitsee Shanghaissa

Rory

Rory McIlroy on kiiinni Shanghain turnauksen jättipotissa. &copy Getty Images

US Open -sankari Rory McIlroy pelasi tuloksen 65 kasvattaen johtonsa kolmeen lyöntiin Kiinassa pelattavassa Shanghai Mastersissa. 22-vuotias pohjoisirlantilainen teki lauantain virheettömällä kierroksellaan seitsemän birdietä. McIlroy on 54 reiän jälkeen tilanteessa -18.

”Jälleen yksi hyvä päivä kentällä. Mahdollisuudet voittoon ovat omissa käsissä”, McIlroy sanoi.

Aasian kiertueen kisassa kolmanneksi viime viikolla sijoittunut Anthony Kim (-15) pelasi McIlroyn tavoin tuloksen 65 lyöntiä. Hän on ennen ratkaisukierrosta toisena, lyönnin seuraavana olevaa Seung-yul Nohia edellä.

Kisaan kutsutut 30 pelaajaa taistelevat Shanghaissa kauden kovimmista yksittäisestä voittoshekistä, kaksi miljoonaa dollaria. Shanghai Masters ei kuulu ns. päätoureihin, joten kilpailussa ei jaeta maailmanlistan pisteitä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje