11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella vaikeaa, Hansen iskussa Walesissa

Mikko Ilosen päivä oli onnistunut Celtic Manorin 2010-kentällä © Getty Images

AndersAnders Hansen (66,-5) oli päivän tähti Celtic Manorin 2010-kentällä joka viimevuoden syksyllä isännöi Ryder Cupia. 40-vuotias tanskalainen on pelannut alkuvuodesta uransa parasta peliä. Hänellä on jo kakkostilat Dubaista sekä Espanjasta. Näidenkin yli ajaa kolmas sija World Tourin Floridan kilpailusta. Parhaimmillaan loistavasti palloa lyövä Anders Hansen on rahalistalla viidentenä.

Lauantain kierrokselle Hansen lähti kuusi lyöntiä Alexander Norenia jäljessä. Kun hän teki vielä alkureíllä kaksi bogeyta, vain harva uskoi juutin nousevan vielä taistelemaan voitosta. Hurja nousu sisälti kuusi birdietä ja ”tap-in” eaglen viimeisellä.

”En ole koskaan tehnyt albatrossia, mutta olen tyytyväinen eagleen”, Hansen kuittasi ET:n sivuilla päätösreiän. Kuten Mikko Ilonen perjantaina, Hansen löi lauantaina tällä yli 500 metrisellä par-viitosella hulppean driven jälkeen rautaseiskan. Se päätyi vajaan kymmenen sentin päähän reiästä.

Löin paljon hyviä golflyöntejä ja sain niistä mahdollisuuksia joita käytin tehokkaasti hyväkseni.Silti tein kolme bogeyta, päivä kentällä oli varsin vaativa”, Hansen jatkoi.

Eroa Noreniin on sunnuntaihin lähdettäessä lyönti. Matka voittoon voi olla vielä kivikkkoinen. Vuodesta 1996 ET:lla pelannut Hansen on voittanut kolmasti, kakkostiloja on yhdeksän, kolmansia rahojakin hän on kuitannut seitsemän kertaa. Huomionarvoista on myös se, että kaksi voitoista on tullut Euroopan Tourin lippulaivakisassa BMW PGA Championshipissa.

Liian usein Hansen on kuitenkin kävellyt viimeisen kierroksen läpi kireä ilme kasvoillaan, turhautuneena siihen, että loppusuora on tuloksellisesti tuntunut ylämäeltä. Alexander Norenilla tilanne on hieman samanlainen. Hienoja pelejä kuluvalla kaudella, voitton on kuitenkni livahtanut vielä käsistä, eikä tukholmalainen ole kyennyt saamaan vielä päälleen leimaa tehokkaana voittajatyyppinä.

Lauantain sukeltaja oli viimevuotinen Celtic Manorin tuplasankari Graeme McDowell jonka tuloskortissa oli lyöntejä peräti 81.

Ilosella vaikeuksia puteissa

Mikko

Mikko Ilosen kolmas kierros käynnistyi nihkeästi. Hän oli jo seitsemän reiän jälkeen kierrostaan kuusi yli parin. Seuraavat kymmenen lahtelainen pelasi yhden alle, kunnes viimeisellä tuloskorttiin merkittiin tuplabogey. Kierrostulos 78 (+7) pudotti Ilosen ennen viimeistä päivää sijaluvulle 59:s. Kahden ensimmäisen kierrostulokset olivat 69-74. Avauspäivän jälkeen sijoitus oli 22:s, perjantaina Ilosen nimi löytyi sijaluvulta 41:s. ’Kropppa ja pää eivät saa tunnetta noista viheriöiöstä. Pari isompaa virhettä tein, niistä tuli tuplabogeyt. Olo on sellainen, että tuulesssa pelaaminen on kovin vaikeaa. Tämä paranee ensisijaisesti pelaamalla. Sunnuntai pelataan täysillä, vasta sitten alan ajatella maanantaista British Openin karsintaa’, Ilonen kertoi kolmannen päivän jälkeen.

Maanantaina Ilonen pelaa Sunningdalessa 95 muun pelaajan kanssa kahden kierroksen karsinnan, jonka kymmenen parasta pääsevät Openiin. Osanottajalista on kivikova, mukana ovat mm. Vijay Singh, Colin Montgomerie ja Alexander Noren. Viimeksi Ilonen on pelannut Openissa vuonna 2006 jolloin hän oli 16:s. Alexander

Alexander Noren kolkuttelee taas voittotaistoa kohden viikonloppuna. 29-vuotias ruotsalainen on sijoittunut kaudella pelaamissaan seitsemässä kisassa kolmasti kymmenen joukkoon, Malesiassa hän johti kilpailua vielä viimeisenä päivänä mutta jäi neljänneksi. Puolimatkan krouvissa Noren on jälleen keulilla. Kun toinen päivä on vielä kesken, Norenin johto seuraaviin on kaksi lyöntiä.

Mikko Ilosella oli huomattavasti avauspäivää työläämpi urakka Celtic Manorissa ET-kisan toisella kierroksella. Torstaina Ilonen selvisi ilman bogeja, perjantaina hän aloitti sellaisella ja teki niitä 14 ensimmäisen reiän aikana neljä. Karsiutumisriski viikonlopun kierroksilta oli jo todellinen, kunnes viimeisellä viheriöllä Ilonen teki päivän ainoan birdiensä. Kierrostulokseksi kertyi 74 (+3). Avauspäivän 69 antoi sijaluvun 22:s, perjantain jälkeinen sijoitus tullee olemaan välillä 30-45 ja pelit siis jatkuvat. Ilonen pelasi aamupäiväryhmässä. ”Tulos lipsui päivän mittaan kun en saanut putteja sisään.Viimeisellä löin nappidraivin ja siitä rautaseiskan keskelle viheriötä ( par-5, 528 metriä). Kokonaisuutena voin olla tyytyväinen, olen saanut pelin päästä kiinni viimeisinä päivinä. Nyt on treenin aika, valmistaudun huolella viikonlopun peleihin,’ Ilonen suunnitteli.

Ilonen puttasi päivän aikana peräti 33 kertaa. Kilpailu on Iloselle uran 235 ET:lla, jatkoonpääsy 122:s. Kuluvalla kaudella jatkoonpääsyprosentti on keskimääräistä parempi ( 5/8 :62,5 % ).

Mikko Korhoselle päivä oli vaikea, torstain 72 lyöntiä antoi vielä hyvät mahdollisuudet, perjantaina lyöntejä kirjattiin 77. Kisa oli Korhoselle vasta kauden viiides ja karsiutuminen kolmas.

Teemu Tyry

1pv.

Mikko Ilosella vahva aloitus Walesissa

Mikko

Mikko Ilonen pelasi virheettömän avauskierroksen Celtic Manorin kentällä käytävässä Saab Wales Openissa. Kierroksestaan ilman bogeja selvinnyt lahtelainen löi palloa 69 (-2), sijoituksen ollessa avauskierroksen jälkeen jaettu 22. ’Ensimmäinen kierros oli nautittavinta golfia pitkään aikaan – pelasin tosi hyvin. Teki todella hyvää lyödä muutama loistava drive väylälle’, Mikko fiilisteli avauskierrostaan. Erityisesti pitkän pelinsä kanssa viime viikot tuskaillut Ilonen löysi uusia ajatuksia tekemiseen kreivin aikaan. ’Otin pari lyöntiä nauhalle ennen kierrosta, joista spottasin yhden tärkeän pikkujutun. Asian korjaamalla sain tehtyä päivästäni paljon helpomman’, Mikko kertoi.

Väyläosumia Ilosella oli kuitenkin vain viisi 13:sta mahdollisesta. Birdiputteja hän pääsi yrittämään 15 kertaa.

”Putteja olisin voinut laittaa enemmänkin sisään. Meille jälkipään lähtijöille viheriöt olivat kyllä melkoisen pomppuiset.Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Ja kaiken lisäksi aurinko paistaa ” , hän jatkoi. Päivästään ilon irti ottanut Mikko ei halunnut vielä lähteä spekuloimaan tulevia kierroksia liian tarkasti. ”Stewe Webster pelasi samassa ryhmässä upeasti 66 (-5), joten siinä kyydissä on hyvä pysyä. Tämä päivä antoi paljon, joten otetaan siitä ensin ilo irti”, Mikko iloitsi. Kilpailun kärjessä avauskierroksen jälkeen on Etelä-Afrikan yllättäjä Keith Horne hurjalla tuloksella 64 (-7). Ilonen aloittaa toisen kierroksensa Celtic Manorissa aamuvuorossa kello 11.06 Suomen aikaa.

Mikko

Mikko Korhosen tuloskortttin kertyi lyöntejä 72 (+1) . Vasten tapojaan Korhonen pelasi melkoista sahalaitaa. Birdejä oli kolme, kierroksen juhlahetkenä eagle par-nelosella. Vastaavasti bogejakin oli neljä, näiden lisäksi myös yksi tupla. Korhonen on niukasti cut-rajan väärällä puolella 66:na.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje