Ilosella vaikea avauskierros Old Coursella - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilosella vaikea avauskierros Old Coursella

Mikko Ilonen ei yllättynyt kisan kovasta tulostasosta. Kuva: Getty Images.

Mikko Ilonen avasi The Openin tuloksella +3 (75). Jatkopaikka kilpailussa tulee todennäköisesti vaatimaan parin alittavaa yhteistulosta kahden päivän jälkeen, joten työmaata on huomiselle jäljellä. Avauspäivän ollessa edelleen kesken, on Ilosen sijoitus T134.

”Mitä tässä muuta voi tehdä kuin olla valmiina huomenna, unohtaa huonot asiat ja poimia mukaan hyvät jutut. Löin siinä alussa kolme huonoa lyöntiä ja tulos on tämä. Keskipätkän pelasin tasaisesti ja lopussa on aika tiukkoja reikiä ja todella vähän birkkupaikkoja”, Ilonen kommentoi kierroksen jälkeen.

Ilosen kierros Old Coursella käynnistyi samalla tavalla kun uran ensimmäisessä majorissa samalla kentällä vuonna 2000; lähestyminen painui ensimmäisen viheriön edustalla vaanivaan pieneen puroon.

”Lyönti oli hyvä ja lähti hyvään linjaan, mutta arvioimme tuulen vähän väärin. Sen näki saman tien (osuman jälkeen), että tuulesta ei ole apua. Tuulen kanssa täällä on oltava koko ajan tarkkana”, hän kommentoi.

Ilosen peliä katseli kentän laidalla noin parikymmenhenkinen suomalaiskannattajien joukko. (Suomalaisten lähettämiä twiittejä kannattaa seurata hakusanalla #ilonen). Suomen ykköspelaajan peliä ja lyömistä pitkään seuranneet tutut arvelivat jo kolmannella reiällä, että jokin on pielessä, kun lyöminen ei näytä normaalilta.

”Lyöminen oli tänään niskavaivojen takia vähän hankalaa. Vasemmalta oikealle puhaltavaan tuuleen se onnistuu hyvin, mutta kun tuulee oikealta, en pääse pallolle parhaassa mahdollisessa linjassa”, Ilonen kuvaili.

Myös <a href=Tiger Woods joutui droppaamaan pallonsa takaisin peliin avausväylällä lyötyään lähestymisensä puroon. Kuva: Getty Images.">

Myös Tiger Woods joutui droppaamaan pallonsa takaisin peliin avausväylällä lyötyään lähestymisensä puroon. Kuva: Getty Images.

Kylmää vettä tuli Ilosenkin niskaan myös toisella ja neljännellä väylällä, joille hän teki bogit. Ensimmäinen birdie syntyi reiällä kuusi ja toinen reiällä 10. Rei’illä 15 ja 16 hän joutui vielä tyytymään bogiin.

Ilonen saa niskaansa hoitoa paikan päällä, eikä hän usko, että vaiva estää pelaamista perjantaina.

”Pelaan totta kai. Tässähän on vuorokausi aikaa levätä. Joskus on kroppa illalla ollut niin jumissa, ettei ole ollut toivoakaan ottaa mailaa käteen ja lepoaikaa yöllä viisi tuntia. Huomenna ollaan viivalla ja valmiina, se on ihan selvää”, hän sanoi.

Ilosen toinen kilpailukierros käynnistyy perjantaina kello 17.29 Suomen aikaa. Torstaina tuuli yltyi tyypilliseen tapaan iltaa kohti tuntuvasti, ollen kovimmillaan noin kahdeksan metriä sekunnissa.

Perjantaina luvassa on navakkaa, yli 10 m/sek tuulta jo aamusta. Iltaa kohti säätilan kuitenkin pitäisi olla tyyntymään päin.

Videossa Ilosen yhteenveto kierroksesta St. Andrewsin tuulisessa kelissä.

Sami Sarpakunnas
St. Andrews

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)